KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Ezanı güzel okuma yarışması yapıldı

Bingöl Solhan ilçesinde Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim'i, Ezanı güzel okuma ve Hafızlık yarışması düzenlendi.

Ezanı güzel okuma yarışması yapıldı
19 ARALIK 2017 SALI 21:38
0
3933
0
AA aa

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması” yapıldı.

Merkez Solhan Ulu Cami'inde düzenlenen ve 6 imam hatip lisesinin yarışmacı olarak katıldığı etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İlçe Müftüsü Ali İkiz, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“YARIŞMAYA KATILAN BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ BİRİNCİDİRLER”

Yarışma sonrasında bir konuşma yapan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Engin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak ikincisini düzenledikleri “Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması.” yapıldığını söyledi.

Engin; “Yarışmayı çok güzide bir ilçemiz olan Solhan'da düzenliyoruz.  Bu bir yarışmadan öte sosyal kaynaşmayı sağlamak için yapılan bir etkinliktir. Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak, Kur'an-ı bir kez daha sevdirmenin, bir kez daha okumaya bizleri teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Bizim gözümüzde, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz birincidirler. Biz böyle bakıyoruz. Bu tür etkinliklerin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum ” ifadelerini kullandı.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Sâdâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Börçün birinci, Selahaddin-i Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Gümez ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Usame Akçabey ise üçüncü oldu.

Genç Sâda Ezan'ı Güzel Okuma Yarışması'nda Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andıç birinci, Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Deveci ikinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Umut Beki ise üçüncü oldu.

Hafızlık yarışmasında ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve protokol tarafından plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın