KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

Facebook: Hack'lendik, hesapları sıfırladık!

Facebook, yeni bir güvenlik açığı ile çalkalanıyor. Son saldırıdan 50 milyondan fazla hesap etkilendi. Kimin ve nereden saldırdığını bilmiyoruz açıklaması yapan Facebook, aralarında Türkiye'den de kullanıcıların olduğu toplamda 90 milyondan fazla hesabın erişimlerini sıfırladı.

Facebook: Hack`lendik, hesapları sıfırladık!
29 EYLÜL 2018 CUMARTESİ 04:07
0
2587
0
AA aa

Sosyal ağ Facebook, yeni bir güvenlik sorunu ile çalkalanıyor. Üstelik güvenlik açığından etkilenen kullanıcıların sayısı ilk belirlemelere göre 50 milyonu bulmuş durumda. Şirket “Güvenlik Güncellemesi” başlığıyla yaptığı resmi açıklamada, Facebook mühendislerinin 25 Eylül Salı günü de yaklaşık 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik sorunu tespit ettiklerini duyuruldu.

Açıklamada, “25 Eylül Salı günü öğleden sonra, mühendislik ekibimiz yaklaşık 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik sorunu keşfetti. Bunu inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz ve herkesin neler olduğunu ve insanların güvenliğini korumak için aldığımız acil eylemi bildirmesini istedik” denildi.

Facebook güvenlik sorunun neden veya kimlerden kaynaklandığı konusundaki araştırmaların devam ettiğini vurgularken; saldırganlar, kullanıcıların kendi profillerinin neye benzediğini görmesini sağlayan Facebook'un bir kodundaki güvenlik açığından yararlandı. Saldırganlar, bu açıktan yararlanarak, kullanıcıların Facebook hesapları için kullanılan dijital erişim şifrelerini çaldı. 

'ARKALARINDA KİMLER VAR BİLMİYORUZ'

“Bu konudaki güvenlik açıklarını düzelttik ve gerekli yasal bildirimleri yaptık” açıklaması yapan Facebook, bu açıktan etkilenen yaklaşık 50 milyon hesap sahibinin erişim şifrelerini de sıfırladı. Ayrıca benzer bir sorundan geçen yıl etkilenen 40 milyon hesabın da erişimleri sıfırlandı.

Toplamda 90 milyondan fazla kişinin şifresini sıfırlayan Facebook, şu açıklamayı yaptı:“Bu kişilerin Facebook'a veya Facebook Giriş'i kullanan uygulamalarına tekrar giriş yapması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, kullanıcılar neler olduğunu açıklayan Haber Bültenlerinin en üstünde bir bildirim alacaklar.”

TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILAR DA ETKİLENDİ

Son saldırıdan etkilenen hesaplar arasında Türkiye'den de önemli sayıda kullanıcının yer aldığı öğrenildi. Facebook, 90 milyon kullanıcıyı etkileyen güvenlik sorununun çıkış noktası olan ve kullanıcılarının kişisel profillerinin başkalarına nasıl göründüğünü öğrenmesini sağlayan “Başkasının Gözünden Gör” aracını geçici olarak kapattığını da duyurdu.

Sosyal ağdan güvenlik açığıyla ilgili yapılan açıklamasında, “Şifrelerinizi değiştirmesine gerek yok” denilerek, şu ifadeler kullandı: “Bu hesapların kötüye kullanılıp, kullanılmadığı veya herhangi bir bilgiye erişilip erişilmediğini henüz belirleyemedik. Bu saldırıların arkasında kimin bulunduğunu veya nerede bulunduklarını bilmiyoruz. Bu ayrıntıları daha iyi anlamak için çok çalışıyoruz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın