KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Facebook mafyayı kızdırdı

Çete Savaşları ortalığı karıştırdı...

Facebook mafyayı kızdırdı
03 EKİM 2008 CUMA 13:18
0
1317
0
AA aa
Facebook'un yeni oyunu Çete Savaşları yeraltı dünyasını kızdırdı. Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı gibi isimleri ‘rumuz' yapan kullanıcılara tehdit mesajları geldi

İnsanların özel bilgilerinin kontrolsüz yayıldığı ve istihbarat örgütlerinin bilgi topladığı kaynaklardan biri olduğu suçlamalarına hedef olan Facebook şimdi de Çete Savaşları adlı oyunla tartışma konusu oldu.

Oyun, sanal ortamda çete kurup mekân basan, haraç alan ve cinayet işleyen kullanıcılar arasında hızla yayıldı. Kullanıcıların takma ad olarak Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Dündar Kılıç ve İnci Baba gibi yeraltı dünyasının ünlü isimlerini kullanması ise mafya babalarının yakınlarını ve hayranlarını öfkelendirdi.

Akşam'ın haberine göre oyunculara bu isimlerin ‘taraftarı' ve ‘yakını' olduğu iddia edilen kullanıcılardan mesaj ve e-mail yoluyla uyarı ve tehditler geldi. Bu isimlerin sanal mafya oyununda kullanılmasını istemediklerini belirten bazı kullanıcılar tehdit mesajları gönderiyor.

Facebook'un 4 bin uygulamasından biri olan ve şiddet içeren Çete Savaşları'nı popülaritesi neredeyse sitenin kendisini geçti. Çete kurup adam toplayan oyuncular bar, kumarhane ve otel gibi yerleri satın alıyor. Silah, bıçak ve bombalarla birbirlerine saldıran çete üyeleri sokaklarda hâkimiyet kurmaya çalışıyor. Oyunda kira getiren masaj salonu, otel, bar, benzin istasyonu gibi mekânlar alan çete üyeleri araba çalarak, banka soyarak para kazanıyor. Çete üyeleri kazandıkları paralarla satın aldıkları silahlarla rakip çetelerin üyelerini öldürerek seviyelerini yükseltiyor.

Haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın