KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Facebook'tan Corona Virüsü için sahte tedavilere önlem

Facebook, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsü ile ilgili reklamlar için çalışma başlattı. Sosyal medya devi, salgın hakkında yanlış bilgilendirmeler yapan ve bilimsel olmayan sağlık çözümleri öneren reklamlara dur diyecek!

Facebook`tan Corona Virüsü için sahte tedavilere önlem
26 ŞUBAT 2020 ÇARŞAMBA 10:14
0
4024
0
AA aa

Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Facebook, 31 Ocak'ta yaptığı açıklamada, yeni tip corona virüsü COVID-19 hakkında komplo teorileri ve yanlış bilgiler içeren tüm yayınların platformdan kaldırılacağı bilgisini vermişti. Özellikle yanlış tedavi yöntemleri ile ilgili paylaşımlara savaş açan sosyal medya devi Facebook, salgının etrafındaki korku ve endişenin daha da artmaması için böyle bir karar almıştı.

COVID-19 ile ilgili bir adım daha atan Facebook, salgın hakkında yanlış bilgilendirmeler yapan ve bilimsel olmayan sağlık tedaviler öneren reklamların da yasaklanacağını açıkladı.

Virüs ile ilgili yanlış bilgilendirmeler içeren yayınlarla mücadele eden Facebook, aynı politikayı sahibi olduğu fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram'da da uygulayacağı bilgisini verdi. Sosyal medya devi, salgın hakkındaki şüpheli iddiaların doğruluğunu kontrol etmek için bilgi denetleyicileri olan bir yapay zeka kullanıyor.

Söz konusu paylaşımların küresel sağlık kuruluşlarına ve yerel sağlık otoritelerine zarar verdiğinin üzerinde duran Facebook, yanıltıcı içerik ve reklamların salgına karşı verilen mücadeleyi olumsuz anlamda etkilediğini altını çiziyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın