KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Fakülteler ne oldu?

Butaku: Fen Edebiyat ve Veteriner Fakültesi'ni YÖK onayladı mı?

Fakülteler ne oldu?
03 EKİM 2006 SALI 10:57
0
1878
0
AA aa
Muhtarlar Derneği Başkanı Abdul-lah Butaku, Kurulması kararlaştırılan fakültelerin akıbetini "Fen Edebiyat ve Veteriner Fakülteleri ne oldu'' diye sordu.
Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde Bingöl'e Fen Edebiyat ve Veteriner Fakültesi'nin kurulmasının planlandığını hatırlatan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, yaptığı açıklamada Bingöl'e fakülte kurulmasının uygun görülmediğini ileri sürdü. Mart 2006'da, Vali Vehbi Avuç, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdülbaki Türkoğlu ve Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in de aralarında bulunduğu bir heyetin, FÜ Rektörü Prof. Dr. Muz'u makamında ziyaret ederek fakülte talebinde bulunduğunu da hatırlatan Butaku, aradan 6 ay geçmesine rağmen fakültelerin kurulması yönünde olumlu veya olumsuz bir haber alınamadığını ifade etti.
"Yapılan açıklamalara göre Bingöl heyetinin talebi FÜ Rektörlüğü'nce Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bildirilmişti" diyen Butaku, "Yapılması gereken hizmetlerin politika malzemesi yapılmamalıdır. Fakülte Bingöl'ün hakkı mutlaka açılmalıdır. Ancak Bingöl'e 2 tane fakülte kurulacak dendi. Aradan 6 ay geçti hala fakültelerden ses yok. Fakültelerimiz ne oldu. Fırat Üniversitesi YÖK'e bildirdi mi? YÖK, ne cevap verdi. Bunların açıklanmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Halkın birinci öncelikli temsilcisinin muhtarlar olduğunu kaydeden Butaku, "Halk adına soruyoruz: Fakültelerimizin akıbeti ne oldu. Açılacak mı açılmayacak mı?'' diye sordu.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın