KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Farkındalık oluşturulmalı

Aile Destek Merkezi ziyaretinde kurs atölyelerinde incelemelerde bulunan Vali Güvençer: “Güzel çalışmalar yapılıyor. Biraz daha yeni fikirler üretip çeşitlilik kazandırabilirsiniz. Buradaki tek amaç kurslara katılıp el becerilerini geliştirmek olmamalı. Sosyal açıdan kişisel gelişime katkıda bulunacak etkinliklere ağırlık verilmeli” dedi.

Farkındalık oluşturulmalı
04 NİSAN 2013 PERŞEMBE 03:33
0
1668
0
AA aa

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Melek Güvençer, Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi'ni ziyaret ettiler.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol ve SYDV Müdürü Yunus Bulmuş hazır bulundular. Burada Akyol ve Bulmuş'tan kurumsal işleyişle ilgili bilgi edinen Vali Güvençer, Aile Destek Merkezi idarecilerinden de çalışmalar hakkında brifing aldı.

Ahşap Boyama, Giyim, El Nakışları ve Makine Nakışları kurslarında toplam 90 bayan kursiyerin eğitim gördüğünü ve kursları başarıyla bitirenlere sertifika verileceğini kaydeden idareciler, dönem sonunda yapılacak kapsamlı bir serginin akabinde yeni modüller açılıp eğitimlerin sürdürüleceğini kaydettiler.

Eğitimlerin sadece el becerilerinin geliştirilmesine yönelik kurslarla sınırlı olmadığı kaydedilirken, aile ziyaretlerinin yanı sıra sosyal etkinlik, psikolojik destek seminerleri ve daha birçok konuda çeşitli faaliyetlerin de gerçekleştirildiği vurgulandı.

Brifingin akabinde kurs atölyelerini dolaşan Vali Güvençer ve Bayan Güvençer, yapılan ürünleri inceleyip kursiyerlerle de sohbet ederek kursların faydalarını ve hayatlarına kazandırdığı artıları sordular.

Aile Destek Merkezi'ndeki kurslara katılmalarının özellikle sosyal ve psikolojik açıdan iyi geldiğini söyleyen kursiyerler: “Burada kendimiz oldukça rahat hissediyoruz. Yeni arkadaşlar ediniyor, zamanımızı iyi değerlendiriyoruz. Burada kendimizi oldukça rahat ve mutlu hissettiğimiz için faaliyetlerin yaz döneminde de devam etmesini istiyoruz” dediler.

Aile Destek Merkezi'nin çalışmalarını ve yapılan ürünleri beğendiğini, yapılacak bazı değişim ve yeniliklerle buranın bayanlar açısından ciddi bir cazibe merkezine dönüştürülebileceğini kaydeden Vali Güvençer: “Daha yeni modüller açılarak farkındalık oluşturulmalı, hedef kitlenin ilgisi kazanılmalı. Yeni fikirler üretip çeşitlilik kazandırabilirsiniz. Buradaki tek amaç kurslara katılıp el becerilerini geliştirmek olmamalı. Sosyal açıdan kişisel gelişime katkıda bulunacak etkinliklere biraz daha ağırlık verilmeli” talimatını verdi.

Kurslarda yapılan ürünleri ve çalışma ortamını beğendiğini kaydeden Bayan Güvençer ise kursiyerlere gösterdiği yakın ilgiyle dikkat çekti.

Yaklaşık iki saat süren ziyaret, yapılan ikramın ardından sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın