KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Faşist saldırılar protesto edildi

Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, Rus saldırıları ve üniversitelerde sol-sosyalist grupların Müslümanlara karşı düzenlediği saldırıları protesto etti.

Faşist saldırılar protesto edildi
16 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 04:36
0
2539
0
AA aa

Merkezi kafeterya önünde toplanan onlarca öğrenci tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, emperyal güçlerin Ortadoğu projeleri bağlamında birçok mazlum ve savunmasız insanın hayatını kaybettiği vurgulandı.

Rus saldırıları ve sol-sosyalist saldırıların kınandığı açıklamada, “Bugün burada, ‘Haksızlık ve zorbalık karşısında susan dilsiz şeytandır' inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen, ümmetin bir azası olan bizler, aramızda çizilen sınırlara inat, yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayacağımızı ifade etmek için toplandık. Ortadoğu'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan haksızlıklara, zulümlere karşı tavrımızı her daim sergileyeceğimizi ve sesimizin her defasında gür bir şekilde duyuracağımızı ‘Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu' olarak açıkça bildiriyoruz. Kuruluş amacımızı da kısaca özetleyen bu hassasiyetimiz bizleri bir araya getiren asıl unsurdur” denildi.

Suriye'de yaklaşık 6 yıldır devam eden katliamlar serisine geçtiğimiz günlerde bir yenisinin daha eklendiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Katil, diktatör Beşşar Esad'ın muhalif gruplara karşı gücünün yetmediği noktalarda, emperyal güçlerden yardım alması alışılagelmiş bir davranıştır. Şimdilerde bu fesad güruhuna bir de Rusya eklendi. Sözde Işid operasyonları adı altında, gerek havadan gerekse karadan Suriye'ye rahat bir şekilde giren, Rusya ve diğer batılı ülkelerin derdinin bir terör örgütünü çökertmek değil, alenen sivil halkı katletmek ve katil dikta rejiminin elini güçlendirmek olduğunu görmekteyiz. Şaşırtıcı olan durum ise, Işid üzerinde Suriye'ye giren tüm güçlerin saldırıları sonucu, Işid'in biraz daha ilerleme kat etmesidir. Işid'in yanlış din algısı üzerinden gerçekleştirdiği katliamları bir koz gibi kullanarak, dünyanın her yerinde Müslümanlara yapılan alçakça saldırıları ve zorbalıkları meşrulaştırmaları, batılı güçlerin Müslümanlar üzerindeki art niyetlerini açıkça gözler önüne sermektedir. Gelinen süreçte, emperyalizmin bölgede hesap yaptığını ve hatta bu konuda bir yarış içerisine girdiklerini görmemek körlüktür; ama bölge diktalarını bu hesapların dışında göstermek ve bu hesaplardan ötürü halkın direnişini yaftalamak, büyük bir basiretsizlik ve haksızlıktır. Ülkelerinin bölgesel ve milli çıkarlarını korumak adına, savaşa taraf olan devletler, yaşanan trajediden ve ölümlerden sorumludurlar. İç savaşı ve iç katliamları durdurmak için çaba harcamayan dünya devletleri de yapılan tüm katliamlardan sorumludur. İlgili tüm devletler bu yanlış duruşlarını yeniden gözden geçirmelidir.”

BİRLİK ÇAĞRISI YAPTILAR

‘Başta Müslüman ülkeler olmak üzere, taraflar üzerinde etkili olan devletleri sorumlu davranmaya, yaşananların vebalinden kurtulabilmeleri için bir araya gelerek akan kanı durdurmaya davet ediyoruz.' denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Duyarlı tüm öğrenci arkadaşlarımızı bu gibi katliamları kınamaya ve tepkilerini en üst düzeyde ortaya koymaya davet ediyoruz. Ayrıca son zamanlarda üniversitelerde çöreklenmiş bir takım çetelerin sistematik olarak Müslüman gençleri hedef aldıklarına şahit olduk. Üniversiteleri kendi tapulu malları gibi gören, öğretim görevlilerini, dekanları, hatta rektörü bile geride bırakan bu zihniyet, üniversitelerde etkinlik yapmak isteyenlerin kendilerinden izin alınması gerektiği küstahlığını göstermişlerdir. Bahsi geçen sözde çağdaşlar, müslüman kardeşlerimize fiili saldırı cesaretini gösterecek kadar ileriye gitmişlerdir.

ODTÜ' ve İTÜ'de ‘Mescid Topluluğu' üye ve gönüllülerinin yaptığı etkinliklere yapılan saldırılara, Ankara Hukuk Fakültesinde Kur'an-ı Kerim okuyan ‘Müslüman Hanımlar Topluluğuna' yönelik gerçekleştirilen saldırılara, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde İHH'nın yardım standında duran bacılarımıza yönelik, gerçekleştirilen saldırılara şahit olduk. Bu sosyalist çetelerin artan saldırıları, biz Müslümanların birlik ve beraberlik ruhuna ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın