KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Fatih ilköğretim okulu'nda müze açılışı

Açılışa katılan Vali Avuç; “Çok güzel ve ilginç çalışmaların yer aldığı bu müze Türkiye'de ilköğretim Okulları tarafından yapılan ilk çalışmadır. Bunun yaygınlaştırılması için gerekeni yapmalıyız” dedi.

Fatih ilköğretim okulu`nda müze açılışı
13 HAZİRAN 2007 ÇARŞAMBA 10:30
0
2552
0
AA aa
Öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının yer aldığı sergilerin açılmasına devam ediliyor. Her geçen gün yeni bir okul tarafından sergi açılıyor ancak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Fatih İlköğretim Okulu'nda açılan sergi hem farklı hem de yeniliklere doluydu.
Vali Vehbi Avuç, İl Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Hansu ve çok sayıda kurum amirinin katıldığı açılış töreni okul bahçesinde hazırlanan programla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü Ali Atala yaptı.
Eğitim ve öğretimi destekleyen en verimli çalışmaların başında kültürel ve sosyal etkinliklerin geldiğini belirten Atala, eğitimi, sosyal faaliyetlerden bağımsız düşünmenin, kitlesel başarıya karşı engel teşkil ettiğini vurguladı. Bu bağlamda okullarında “Doğa Tarihi Okul Müzesi” açarak eğitimi destekleyici kültürel bir adım attıklarına işaret eden Atala; “Ülkemizdeki doğal kaynakların ve güzelliklerin yeterince algılanamadığı ve gündeme getirilemediği görülmektedir. Ülkemiz, biyolojik ve bitkisel rezerv bakımından Avrupa'dan daha zengin ve verimli bir konumda bulunmaktadır. Bu bakımdan okul müzeleri kapsamında Türkiye'de bir ilk olan bu müzeyle göz önünde olmayan bu güzelliklerin tanıtımına bir katkı sunmak amacında olduğumuzu belirtmek isterim. Bu vesileyle müzenin hazırlanması ve faaliyete geçmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmayı müteakip okul öğrencileri tarafından hazırlanan skeç ve halkoyunları gösterilerinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan resim-iş sergisi dolaşıldı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Avuç, daha sonra ‘Doğa Tarihi Okul Müzesi'nin açılışını yaptı. Dar mekana sığdırılan geniş çalışmaların yer aldığı müzedeki bitki, hayvanlar hakkında öğrencilerin tanıtımını dinleyen Vali Avuç, müzeyi çok beğendiğini söyledi.
Görenlerin büyük ilgi gösterdiği müzenin açılışın ardından Bingöl tarihini ve kültürünü tanıtan serginin açılışını yapan Vali Avuç, geçmişte kullanılan bağ-bahçe malzemeleri, mutfak eşyaları ve yaşam biçimi hakkında da bilgi edindi.
Çalışmalarından dolayı okul idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eden Vali Avuç, özellikle müzenin daha açık bir alana taşınmasını istedi.
Türkiye'de ilköğretimler bazında bir ilk olan müzenin daha geniş kapsamlı hale getirilmesi için çalışmaların devam etmesini isteyen vali Avuç; “Bu gibi çalışmalar hem öğrencilerimiz hem de halkımız açısından önemlidir. Hiç görmediğimiz yâda görüp de önemsemediğimiz canlılar hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Ayrıca müze kültürünü de yaygınlaştırmış oluyoruz. Vatandaşlarımızın ve diğer okullardaki öğrencilerimizin bu müzeyi görmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
Okul müdürü Ali Atala ise, müzenin mesai saatleri süresince halka açık olduğunu söyledi.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın