KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Favori kim?

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi iki takımı herşeyiyle masaya yatırdık.

Favori kim?
24 EKİM 2010 PAZAR 14:21
0
2322
0
AA aa

Derbilerin kimyası farklıdır. Her seferinde öngörülemez bir hikâye yaşanır. Bu yüzden ne desek boş. Ama maç öncesi bir değerlendirme yaparsak; fizik, teknik, taktik ve psikolojik tüm faktörlerin ev sahibinden yana olduğunu söyleyebiliriz…

FİZİK KALİTE
G.SARAY ‘DURGUN SU' GİBİ
Atletik yetenekler bakımından Fenerbahçe net bir biçimde önde. Rakibine göre daha çabuk ve dinamik bir kadroya sahip. Özellikle Dia, Stoch ve Niang gibi kısa metrajı çok çabuk olan atak oyuncularının varlığı Sarı-Lacivertliler'i fizik olarak öne çıkarıyor.

Maçın vücut teması gerektiren bölümlerinde de Emre, Gökhan ve Lugano gibi savaşçı karakteri yüksek oyuncuların varlığını unutmamak gerek. Galatasaray ise son maçlarında ‘durgun su' gibiydi. Daha fazla mücadele için bir rüzgâr gerekiyordu. O rüzgâr kulübedeki eski 10 numara olabilir mi? Göreceğiz. Ancak Kadıköy'de rüzgârdan fazlasına ihtiyaçları olacaktır.

TEKNİK
ARDA'SIZ KALEYE GİDEMİYORLAR
Bireysel yeteneği ve problem çözme becerisi gelişmiş ayakların daha fazla rol çalabileceği bir maç izleyeceğiz. Bu anlamda; Galatasaray sorunlu görünüyor. Sezon başından bu yana ‘Arda'nın ayaklarına bakan' bir topluluk var. Baros'un bitirişleri dışında ekstra sorumluluk alan oyuncuları olmadı. Arda yoksa kaleye gitmekte zorlanan bir Galatasaray var. Bunun karşısında Fenerbahçe daha nitelikli ve sayı olarak daha fazla ‘problem çözen ayağa' sahip. Alex ve Emre dışında da isimler sayılabilir.

TAKTIK
F.BAHÇE 0-0'I DAHA İYİ OYNUYOR
G.Saray net bir takım formasyonuna sahip değil. Oyuncuların hücumda ve savunmada rolleri net diyemeyiz. Taktiksel anlamda görüntüleri ‘flu'. Bu ortamda Hagi tahtaya ne yazacaktır bilinmez. Ancak Fenerbahçe'nin yıllardır oyun pratiğini yaptığı bir düzeni var. Roller daha belirgin. Özel taktik uygulama becerisi olarak daha kaliteli bir kadro bulunuyor. F.Bahçe 0-0 oynamayı daha iyi bildiğini de söylemeliyiz. Skorun 0-0 olduğu bölümü daha iyi oynamak derbi için ciddi bir avantajdır. Zira F.Bahçe, Kadıköy klasiklerini yıllardır ilk golü atarak sürdürüyor.

KILIT BOLGE
CİM BOM DEFANSI TERLEYECEK
Dia, Niang ve Stoch manevra problemi olan her oyuncu karşısında etkili olur. Karşılarında muhtemelen Sabri, Servet, Neill ve Insua oynayacak. Bu eşleşmeler ilginç olabilir.

PSIKOLOJİ
HAGI DE KÖTÜ ANILARA SAHİP
Her anlamda Fenerbahçe üstün. Ligdeki konumu, yükselen skor grafiği, form tutmakta olan oyuncuları ve tabii ki Kadıköy'ün bozulmayan büyüsü Fenerbahçe'nin psikolojik
üstünlüğünü açıklamaya yetiyor. Galatasaray ise ihtiyacı olan rüzgârı Hagi'den bekliyor
olacak. Ancak Hagi'nin de Kadıköy anıları çok parlak değil.

KALE
VOLKAN ÜLKENİN 1 NUMARASI
G.Saray kalesi son birkaç yıldır çok el değiştirdi. Şimdi de Ufuk cezalı, Aykut oynuyor. Fenerbahçe'nin 1 numarası ise yıllardır aynı. Volkan zaten ülkenin de 1 numarası. G.Saray derbilerini başarıyla oynadığını da biliyoruz. Teknik, psikolojik ve tecrübe üstünlüğü ortada. Ancak unutmamak gerekir ki ‘eli ısınan kaleci' böyle maçlarda sınıf atlayabilir.

DURAN TOPLAR
ALEX VE LUGANO BÜYÜK SİLAH
Temposu yüksek ve sert geçecek bir derbi olabilir. Bu durumda çok sayıda korner ve kenar serbest vuruşu olacaktır. Skoru değiştirmek için bu fırsatlar önemli. Galatasaray'ın duran toplardan skor üretimi yıllardır sınırlı. Önce iyi bir kullanıcıya gereksinimleri var. Fenerbahçe ise takımın boy ortalamasını indiren yeni oyunculara rağmen hâlâ etkili. Korner ve kenar serbest vuruşları çok etkili kullanabilen Alex ve ‘markajı zor' Lugano hâlâ caydırıcılığını koruyor.

HTSPOR / Konuk Yazar / Önder ÖZEN
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın