KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Fedaş, sayaç okumaya açıklık getirdi

Bingöl Fedaş İl Müdürlüğü, karantina sebebi ile ve sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan yerlerde tüketim miktarının birikmesi sonucu ödeme güçlüğü yaşanmaması için sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafların kurumla paylaşılması gerektiğini bildirdi.

Fedaş, sayaç okumaya açıklık getirdi
06 NİSAN 2020 PAZARTESİ 16:12
4
3327
3
AA aa

Korona virüs sürecinde elektrik sayaçlarının okunmasıyla ilgili detaylı bir açıklama yapan Bingöl Fedaş İl Müdürlüğü, faaliyetlerini geçici süreyle durduran ticarethanelere kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini bildirdi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“02.04.2020 tarihli EPDK Kurul Kararı gereği 30.06.2020 tarihine kadar COVID-19 salgını nedeni ile karantina bölgesi ilan edilen yerler için uygulamaya alınan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” çerçevesinde, okuması yapılamayan tüketiciler için okuma yapıldığı tarihte düzeltme/mahsuplaşma işlemi yapılmak üzere geçmiş dönem tüketimleri dikkate alınarak fatura oluşturulacaktır.

Faturalandırma, mevsimsellik de dikkate alınarak; tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden yapılacaktır. Tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırılacaktır.

Kıyasen fatura düzenlemesi kapsamında sadece sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan ve karantinaya alınan yerleşim yerlerinde önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınacak olup karantina veya sosyal mesafe kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edilecektir.

Saha çalışmalarımızda azami düzeyde izolasyonu sağlamak için alınan tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile faaliyetlerini geçici süreyle durduran ticarethanelere kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini belirtmek isteriz.

Tüketimin olmadığı meskenlerde kıyasen bir fatura çıkartılmayacak olup, tüketimi olmayan ve kapalı olan yerlere fatura düzenlenmeyecektir.

Mahsuplaşma işlemi sonucunda tüketicinin alacağı oluşması halinde bir defada geri ödemesi gerçekleştirilecektir. Tüketiciye borç oluşması halinde ise sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacaktır.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak; bazı yerleşim yerlerimizde karantina sebebi ile ve sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan yerlerde tüketim miktarının birikmesi sonucu ödeme güçlüğü yaşamaması için sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafı bizlerle paylaşmasını önemle rica ederiz.

Sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafı www.firatedas.com.tr internet sitemizdeki talep şikâyet sayfamıza ya da 0530 695 10 90 numaralı WhatsApp Tüketici Hattımızdan paylaşılması durumunda faturalandırma işlemi yapılacaktır. Faturalar SMS, eposta gibi tüketicilerin iletişim adreslerine gönderilecektir.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadelemiz kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam edeceğimizin altını çizerken bu günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57179)
07 Nisan 2020 Salı 08:41
şimdi vatandaşları kullanarak, sayaç okuma dönemi başlatılar.........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57182)
07 Nisan 2020 Salı 13:50
@Misafir Kullanıcı Vatandaşı kullanma falan söz konusu değil tükettiğin kadarı sana yazmak amaç
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57177)
07 Nisan 2020 Salı 06:06
yeter artık miletin sırtından düşün
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57175)
06 Nisan 2020 Pazartesi 21:09
Sayacı vatandaş fotoğrafla bildirdiğinde sayaç okuma bedeli bıkacak?
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın