KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2026 Cumartesi
°C

Fedaş, sayaç okumaya açıklık getirdi

Bingöl Fedaş İl Müdürlüğü, karantina sebebi ile ve sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan yerlerde tüketim miktarının birikmesi sonucu ödeme güçlüğü yaşanmaması için sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafların kurumla paylaşılması gerektiğini bildirdi.

Fedaş, sayaç okumaya açıklık getirdi
06 NİSAN 2020 PAZARTESİ 16:12
4
3293
3
AA aa

Korona virüs sürecinde elektrik sayaçlarının okunmasıyla ilgili detaylı bir açıklama yapan Bingöl Fedaş İl Müdürlüğü, faaliyetlerini geçici süreyle durduran ticarethanelere kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini bildirdi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“02.04.2020 tarihli EPDK Kurul Kararı gereği 30.06.2020 tarihine kadar COVID-19 salgını nedeni ile karantina bölgesi ilan edilen yerler için uygulamaya alınan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” çerçevesinde, okuması yapılamayan tüketiciler için okuma yapıldığı tarihte düzeltme/mahsuplaşma işlemi yapılmak üzere geçmiş dönem tüketimleri dikkate alınarak fatura oluşturulacaktır.

Faturalandırma, mevsimsellik de dikkate alınarak; tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden yapılacaktır. Tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırılacaktır.

Kıyasen fatura düzenlemesi kapsamında sadece sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan ve karantinaya alınan yerleşim yerlerinde önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınacak olup karantina veya sosyal mesafe kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edilecektir.

Saha çalışmalarımızda azami düzeyde izolasyonu sağlamak için alınan tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile faaliyetlerini geçici süreyle durduran ticarethanelere kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini belirtmek isteriz.

Tüketimin olmadığı meskenlerde kıyasen bir fatura çıkartılmayacak olup, tüketimi olmayan ve kapalı olan yerlere fatura düzenlenmeyecektir.

Mahsuplaşma işlemi sonucunda tüketicinin alacağı oluşması halinde bir defada geri ödemesi gerçekleştirilecektir. Tüketiciye borç oluşması halinde ise sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacaktır.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak; bazı yerleşim yerlerimizde karantina sebebi ile ve sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan yerlerde tüketim miktarının birikmesi sonucu ödeme güçlüğü yaşamaması için sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafı bizlerle paylaşmasını önemle rica ederiz.

Sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafı www.firatedas.com.tr internet sitemizdeki talep şikâyet sayfamıza ya da 0530 695 10 90 numaralı WhatsApp Tüketici Hattımızdan paylaşılması durumunda faturalandırma işlemi yapılacaktır. Faturalar SMS, eposta gibi tüketicilerin iletişim adreslerine gönderilecektir.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadelemiz kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam edeceğimizin altını çizerken bu günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57179)
07 Nisan 2020 Salı 08:41
şimdi vatandaşları kullanarak, sayaç okuma dönemi başlatılar.........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57182)
07 Nisan 2020 Salı 13:50
@Misafir Kullanıcı Vatandaşı kullanma falan söz konusu değil tükettiğin kadarı sana yazmak amaç
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57177)
07 Nisan 2020 Salı 06:06
yeter artık miletin sırtından düşün
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57175)
06 Nisan 2020 Pazartesi 21:09
Sayacı vatandaş fotoğrafla bildirdiğinde sayaç okuma bedeli bıkacak?
27.03.2026
19:42
Bingöl`de Trafik Güvenliği İçin Kritik Toplantı
Bingöl'de Trafik Güvenliği İçin Kritik Toplantı
Bingöl'de Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni trafik düzenlemeleri ele alındı. Artan kaza ve yaralanma sayıları dikkat çekerken, denetimlerin sıkılaştırılması ve sürücü hatalarının azaltılması hedefleniyor.
27.03.2026
17:17
Genç Devlet Hastanesi`ne BT Cihazı
Genç Devlet Hastanesi'ne BT Cihazı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Genç Devlet Hastanesi'ne kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı hizmete alınırken, il merkezine yapılan sevklerin azalması bekleniyor.
27.03.2026
17:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
27.03.2026
17:03
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Bingöl'de Kiğı Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Hesarek Kayak Merkezi'nde doyasıya eğlendi.
27.03.2026
16:29
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
Türkiye bu yaz itibariyle 'yaramaz çocuk' lakaplı El Nino'nun etkisine giriyor. Uzmanlara göre bu aşırı sıcak hava döngüsü 1.2 2 yıl sürecek ve sıcakla birlikte dolu, fırtına, selleri getirecek. El Nino ile alışıla gelen yağış rejimini bozulurken, bildiğimiz mevsim döngüleri de altüst olacak. İklim Bilim uzmanının açıklamasına göre Pasifik kaynaklı El Nino, Türkiye'ye okyanus atmosferini taşıyacak.
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın