KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Fedaş'ın özelleştirilmesine tepki

Enerji Bir Sen Malatya İl Başkanı Ahmet Aycı, özelleştirme uygulamalarını eleştirdi. Aycı, Bingöl'ünde bağlı olduğu FEDAŞ'ın özelleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Fedaş`ın özelleştirilmesine tepki
15 EKİM 2010 CUMA 09:45
0
2913
1
AA aa

Enerji Bir Sen Malatya İl Başkanı Ahmet Aycı, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan FIRAT Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirilmesi ihalesi, özelleştirme yüksek kurulunca onaylanarak Resmi Gazete'nin 05 Ocak 2010 tarihli sayısında yayınlanmıştır. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Enerji Bir-Sen ailesi olarak bugüne kadar özelde kamu çalışanlarının genelde milletin sesi olduk, hiçbir zaman sorunların ötelenerek birikmesini istemedik. Hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün yandaşı olduk" diyerek, "Ancak bugüne kadar yapılan özelleştirme uygulamaları sonucunda çalışan personellerin birtakım hak kayıplarına uğradığı ve mağdur edildiği görülmüştür" iddiasında bulundu.

Yetkili kurumları göreve çağıran Aycı, "FIRAT EDAŞ çalışanlarının da devir işleminin veya havuza atılma işleminin 15 Ocak 2011 tarihinden önce gerçekleşmesi halinde yıl içerisinde aldığı en düşük maaşla, başka kurumlara geçeceği ve 2010 yılı toplu görüşme sonucunda elde edilen haklardan (aile yardımı, seyyanen zam ve yüzdelik zam) yararlanamayacağı anlaşılmıştır ve bu hak kayıpları 400 TL civarında olacaktır. FIRAT EDAŞ'ın Ocak ayında devri yapılması durumunda çalışanların hak kayıpları önlenecektir. Fakirlik sınırının 2 bin 500 TL'ye dayandığı ülkemizde çalışanların özlük haklarının iyileştirmesi gerekirken mevcut haklarından mahrum kalması hiçbir şekilde açıklanamaz. Bu nedenle yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde bu insanların çocukları ileride sizlerden hesap soracaktır" ifadelerini kullandı.

Aycı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sorumlu ve yetkili sendikacılık anlayışımız gereği, özelleştirmelerde yanlışa dur demek adına ilgili kurum, kuruluş ve siyasilerle birçok görüşmeler yapılmıştır. Hatta yetkili sendika olarak katılmış olduğumuz 2010 yılı toplu görüşme mutabakat metninin ek 3. maddesinde özelleştirilen kuruluşların personeliyle ilgili olarak sorunların çözümü noktasında ilgili kurumların ve sendikaların bir çalışma yaparak sorunun çözülmesi konusunda sendikamız ve üyelerimiz adına mutabakat metni imzalanmıştır. Mutabakat metninin bir an önce hayata geçirilmesi ve özelleştirme mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. 2009 yılı toplu görüşmelerinden hemen sonra Özelleştirme İdaresi ve kamu sendikaları arasında mutabakata varılan metin maalesef sahipsiz kalmıştır. Talebimiz, özelleştirmeden dolayı havuza düşen personelin Telekom personeline uygulanan modelin biraz daha iyileştirilerek mali, sosyal ve özlük hakların da kayba uğramadan özelleştirilen personel faydalanmalıdır. Özelleştirmeler, 'Sat-kurtul mantığıyla değil,insan merkezli yapılmalıdır. Hak ve mağduriyet kayıpları minimum seviyede olmalıdır."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
abuhayat_012@hotmail.com (@Misafir_72)
15 Ekim 2010 Cuma 11:34
ÖZELLEŞTİRME küresel dünyanın kaçınılmaz sonucudur avrupa ve diğer batılı ülkelerde bizim şuanda özlleştirmeye çalıştıgımız kurumlar yıllar öncesinden özelleştirilmiş . Ama bizim yaptığımız gibi değil mesela özelleşen kurumlardakı memurlar bütün özlük haklarıyla başka kurumlara geçebiliyorken işçilere kapaı gösteriliyor yada hiçbir mantığa uymayan 4 C statüsü dayatılıyor. buradaki çelişkiyi anlamak mümkün değil.SAYIN BAKANIMIZ CEVDET BEYDEN RİCAM 4 c STATÜSÜNÜ BİR ARAŞTIRSIN GERÇEKTEN VİCDANI EL VERİYORSA TEPKİSİZ KALSIN BU OLAYA
27.03.2026
16:29
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
Türkiye bu yaz itibariyle 'yaramaz çocuk' lakaplı El Nino'nun etkisine giriyor. Uzmanlara göre bu aşırı sıcak hava döngüsü 1.2 2 yıl sürecek ve sıcakla birlikte dolu, fırtına, selleri getirecek. El Nino ile alışıla gelen yağış rejimini bozulurken, bildiğimiz mevsim döngüleri de altüst olacak. İklim Bilim uzmanının açıklamasına göre Pasifik kaynaklı El Nino, Türkiye'ye okyanus atmosferini taşıyacak.
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın