KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Fedaş'ın özelleştirilmesine tepki

Enerji Bir Sen Malatya İl Başkanı Ahmet Aycı, özelleştirme uygulamalarını eleştirdi. Aycı, Bingöl'ünde bağlı olduğu FEDAŞ'ın özelleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Fedaş`ın özelleştirilmesine tepki
15 EKİM 2010 CUMA 09:45
0
3188
1
AA aa

Enerji Bir Sen Malatya İl Başkanı Ahmet Aycı, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan FIRAT Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirilmesi ihalesi, özelleştirme yüksek kurulunca onaylanarak Resmi Gazete'nin 05 Ocak 2010 tarihli sayısında yayınlanmıştır. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Enerji Bir-Sen ailesi olarak bugüne kadar özelde kamu çalışanlarının genelde milletin sesi olduk, hiçbir zaman sorunların ötelenerek birikmesini istemedik. Hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün yandaşı olduk" diyerek, "Ancak bugüne kadar yapılan özelleştirme uygulamaları sonucunda çalışan personellerin birtakım hak kayıplarına uğradığı ve mağdur edildiği görülmüştür" iddiasında bulundu.

Yetkili kurumları göreve çağıran Aycı, "FIRAT EDAŞ çalışanlarının da devir işleminin veya havuza atılma işleminin 15 Ocak 2011 tarihinden önce gerçekleşmesi halinde yıl içerisinde aldığı en düşük maaşla, başka kurumlara geçeceği ve 2010 yılı toplu görüşme sonucunda elde edilen haklardan (aile yardımı, seyyanen zam ve yüzdelik zam) yararlanamayacağı anlaşılmıştır ve bu hak kayıpları 400 TL civarında olacaktır. FIRAT EDAŞ'ın Ocak ayında devri yapılması durumunda çalışanların hak kayıpları önlenecektir. Fakirlik sınırının 2 bin 500 TL'ye dayandığı ülkemizde çalışanların özlük haklarının iyileştirmesi gerekirken mevcut haklarından mahrum kalması hiçbir şekilde açıklanamaz. Bu nedenle yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde bu insanların çocukları ileride sizlerden hesap soracaktır" ifadelerini kullandı.

Aycı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sorumlu ve yetkili sendikacılık anlayışımız gereği, özelleştirmelerde yanlışa dur demek adına ilgili kurum, kuruluş ve siyasilerle birçok görüşmeler yapılmıştır. Hatta yetkili sendika olarak katılmış olduğumuz 2010 yılı toplu görüşme mutabakat metninin ek 3. maddesinde özelleştirilen kuruluşların personeliyle ilgili olarak sorunların çözümü noktasında ilgili kurumların ve sendikaların bir çalışma yaparak sorunun çözülmesi konusunda sendikamız ve üyelerimiz adına mutabakat metni imzalanmıştır. Mutabakat metninin bir an önce hayata geçirilmesi ve özelleştirme mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. 2009 yılı toplu görüşmelerinden hemen sonra Özelleştirme İdaresi ve kamu sendikaları arasında mutabakata varılan metin maalesef sahipsiz kalmıştır. Talebimiz, özelleştirmeden dolayı havuza düşen personelin Telekom personeline uygulanan modelin biraz daha iyileştirilerek mali, sosyal ve özlük hakların da kayba uğramadan özelleştirilen personel faydalanmalıdır. Özelleştirmeler, 'Sat-kurtul mantığıyla değil,insan merkezli yapılmalıdır. Hak ve mağduriyet kayıpları minimum seviyede olmalıdır."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
abuhayat_012@hotmail.com (@Misafir_72)
15 Ekim 2010 Cuma 11:34
ÖZELLEŞTİRME küresel dünyanın kaçınılmaz sonucudur avrupa ve diğer batılı ülkelerde bizim şuanda özlleştirmeye çalıştıgımız kurumlar yıllar öncesinden özelleştirilmiş . Ama bizim yaptığımız gibi değil mesela özelleşen kurumlardakı memurlar bütün özlük haklarıyla başka kurumlara geçebiliyorken işçilere kapaı gösteriliyor yada hiçbir mantığa uymayan 4 C statüsü dayatılıyor. buradaki çelişkiyi anlamak mümkün değil.SAYIN BAKANIMIZ CEVDET BEYDEN RİCAM 4 c STATÜSÜNÜ BİR ARAŞTIRSIN GERÇEKTEN VİCDANI EL VERİYORSA TEPKİSİZ KALSIN BU OLAYA
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın