Enerji Bir Sen Malatya İl Başkanı Ahmet Aycı, özelleştirme uygulamalarını eleştirdi. Aycı, Bingöl'ünde bağlı olduğu FEDAŞ'ın özelleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
Enerji Bir Sen Malatya İl Başkanı Ahmet Aycı, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan FIRAT Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirilmesi ihalesi, özelleştirme yüksek kurulunca onaylanarak Resmi Gazete'nin 05 Ocak 2010 tarihli sayısında yayınlanmıştır. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Enerji Bir-Sen ailesi olarak bugüne kadar özelde kamu çalışanlarının genelde milletin sesi olduk, hiçbir zaman sorunların ötelenerek birikmesini istemedik. Hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün yandaşı olduk" diyerek, "Ancak bugüne kadar yapılan özelleştirme uygulamaları sonucunda çalışan personellerin birtakım hak kayıplarına uğradığı ve mağdur edildiği görülmüştür" iddiasında bulundu.
Yetkili kurumları göreve çağıran Aycı, "FIRAT EDAŞ çalışanlarının da devir işleminin veya havuza atılma işleminin 15 Ocak 2011 tarihinden önce gerçekleşmesi halinde yıl içerisinde aldığı en düşük maaşla, başka kurumlara geçeceği ve 2010 yılı toplu görüşme sonucunda elde edilen haklardan (aile yardımı, seyyanen zam ve yüzdelik zam) yararlanamayacağı anlaşılmıştır ve bu hak kayıpları 400 TL civarında olacaktır. FIRAT EDAŞ'ın Ocak ayında devri yapılması durumunda çalışanların hak kayıpları önlenecektir. Fakirlik sınırının 2 bin 500 TL'ye dayandığı ülkemizde çalışanların özlük haklarının iyileştirmesi gerekirken mevcut haklarından mahrum kalması hiçbir şekilde açıklanamaz. Bu nedenle yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde bu insanların çocukları ileride sizlerden hesap soracaktır" ifadelerini kullandı.
Aycı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sorumlu ve yetkili sendikacılık anlayışımız gereği, özelleştirmelerde yanlışa dur demek adına ilgili kurum, kuruluş ve siyasilerle birçok görüşmeler yapılmıştır. Hatta yetkili sendika olarak katılmış olduğumuz 2010 yılı toplu görüşme mutabakat metninin ek 3. maddesinde özelleştirilen kuruluşların personeliyle ilgili olarak sorunların çözümü noktasında ilgili kurumların ve sendikaların bir çalışma yaparak sorunun çözülmesi konusunda sendikamız ve üyelerimiz adına mutabakat metni imzalanmıştır. Mutabakat metninin bir an önce hayata geçirilmesi ve özelleştirme mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. 2009 yılı toplu görüşmelerinden hemen sonra Özelleştirme İdaresi ve kamu sendikaları arasında mutabakata varılan metin maalesef sahipsiz kalmıştır. Talebimiz, özelleştirmeden dolayı havuza düşen personelin Telekom personeline uygulanan modelin biraz daha iyileştirilerek mali, sosyal ve özlük hakların da kayba uğramadan özelleştirilen personel faydalanmalıdır. Özelleştirmeler, 'Sat-kurtul mantığıyla değil,insan merkezli yapılmalıdır. Hak ve mağduriyet kayıpları minimum seviyede olmalıdır."
ÖZELLEŞTİRME küresel dünyanın kaçınılmaz sonucudur avrupa ve diğer batılı ülkelerde bizim şuanda özlleştirmeye çalıştıgımız kurumlar yıllar öncesinden özelleştirilmiş . Ama bizim yaptığımız gibi değil mesela özelleşen kurumlardakı memurlar bütün özlük haklarıyla başka kurumlara geçebiliyorken işçilere kapaı gösteriliyor yada hiçbir mantığa uymayan 4 C statüsü dayatılıyor. buradaki çelişkiyi anlamak mümkün değil.SAYIN BAKANIMIZ CEVDET BEYDEN RİCAM 4 c STATÜSÜNÜ BİR ARAŞTIRSIN GERÇEKTEN VİCDANI EL VERİYORSA TEPKİSİZ KALSIN BU OLAYA
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın