KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Fedaş'tan bir ilk

FEDAŞ Müessese Müdürlüğü, Bingöl genelinde 23 noktada kurduğu sistemle Türkiye çapında bir ilklere imza atmış oldu.

Fedaş`tan bir ilk
14 OCAK 2010 PERŞEMBE 08:30
0
1605
0
AA aa
Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl Müessese Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, Bingöl genelinde 23 noktada kurulan sistem ile ilgili dün saat 13.00'da makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Geçici arızaların bilgisayar ortamında uzaktan kumandayla giderilmesi için kurulan sistemin çalışmaları sona erdiğini aktaran FEDAŞ Bingöl Müessese Müdürü Altuncu, bu sistemin Bingöl genellinde 23 noktada kurulduğunu söyleyerek, “Bu sistemde şuan itibariyle 23 noktanın 4 tanesi şehir merkezinde 19 tanesi ise kırsalda bulunmaktadır. Kesici ölçü kabine dediğimiz sistemimizde meydana gelebilecek arızalarda arızayı algılayıp enerji kesen noktalara şuanda GSM teknolojisi üzerine uzaktan kumada ile müdahale edebilmekteyiz. Hem arızanın mahiyetini görebilme imkânına sahibiz hem de arkadaşlarımız bilgisayar başında kesilmiş olan enerjiyi verebiliyor, mevcut haldeki enerjiyi kesebiliyor durumdayız” dedi.
Bu çalışmanın FEDAŞ Bingöl Müessese Müdürlüğü'ne yaklaşık 205 bin TL'ye mal olduğunu kaydeden Altuncu, bu sistemde sadece 2 noktada GSM sisteminden kaynaklanan sorunun var olduğunu ve bu sorunun çözümü için ilgili firma ile görüştüklerini belirterek, “İlgili firma bu sorunu giderilmesi için bize daha güçlü anten gönderecek. 2 nokta için antenler değiştiğinde sorunlar ortadan kalkmış olacak. Bingöl'ün değişik yerlerinde olan kabinlerimizde kurulan sistem ucu açık bir sistem.  Şuan 23 noktada bu sistemi kurduk hedefimiz 50 noktaya çıkarmaktır. Bu sistemin ucu açık bir sistem olduğu için sayı ile sınırlı değiliz. Bizi sınırlayan tek şey şu: bu sistemi kurmayı düşündüğümüz yerde cep telefonu sinyalinin kalitesi. Cep telefonu sinyali kurmayı düşündüğümüz kabinde yeteri derecede var ise biz oraya bu sistemi rahatlıkla kurabilecek durumdayız. Bu sistemin avantajları hem ekiplerimizin zaman kaybı olmuyor hem de zamanında enerji kesilen yere kısa bir süre içerisinde enerji verilmiş oluyor. Geçmişte bir hatta arıza meydana geldiğinde vatandaştan ihbar gelmesini bekliyorduk. Ama şuan kurduğumuz sistemle arızaları rahatlıkla tespit edebiliriz ve bu sistem sayesinde hattan bir arıza geldiğinde sistem sesli ve görsel uyarı veriyor. Bu ay içerisinde de sistemimize hattan arıza geldiğinde cep telefonlarımıza mesaj gelecek özelliğini ekleyeceğiz. Bu özellikle mesaja yanıt vererek arızayı giderebiliriz. Dolayısıyla bu özellik bizi kurumda bilgisayar başında bulundurma zahmetinden kurtarıyor. Sisteme internet üzerinden internetin olduğu her yerden bağlanabilirim” ifadelerine yer verdi.
“Bu sistemin abonelerimize ve bize sağlayacağı en büyük fayda enerji kesinti sürelerini asgariye indirmek ve iş güçlüğünü kaybını engellemektir” diyen Altuncu, bu sistemin gerek Bingöl ekonomisine gerekse ülkemiz ekonomisine fayda sağlayacağı kanaatinde olduğunu ifade ederek, “Sistem ile ilgili yaptığımız yaklaşık 205 bin TL fazla olabilir ama bu çok kısa bir süre içerisinde kendini amonet edebilecek. Bu sistem Türkiye çapında şuanda sadece Adana, Ankara ve Van'da uygulanmaktadır. Diğer hiçbir ilde bu ve buna benzer bu sistem bu kadar donanımlı olarak yoktur. Bunun için bu uygulamanın Bingöl'de uygulanması Türkiye'de ilk üçlerden biri olması bir şans olarak değerlendiriyorum. Bu sistem arızaları ortadan kaldırır mı hayır kaldırmaz. Bu sistem en kısa zamanda tespit edecek ve arızaya müdahale edebilir” şeklinde konuştu.
 
Bingolonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
09.07.2025
20:20
Bingölspor FK`nın ilk maçı 6 Eylül`de Karaköprü ile…
Bingölspor FK'nın ilk maçı 6 Eylül'de Karaköprü ile…
3. Lig 2. Grup'ta mücadele edecek yeşil beyazlı temsilcimiz Bingölspor FK, ilk maçını 6 Eylül 2025'te kendi sahasında Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. İlk yarıda 15 maç oynayacak olan temsilcimizin iç ve dış saha maçları şöyle;
09.07.2025
20:18
Bingöl`de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Bingöl'de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Programın gerektirdiği asgari şartları sağlamak koşuluyla, mevcut üretim kapasitesinde en az yüzde 75 oranında ve mevcut kayıtlı istihdamda en az yüzde 50 oranında artış sağlayan kapasite artışına yönelik yatırımlar da desteklenebilecek. Desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
09.07.2025
20:14
Bingöl`de trafik kazası: 3 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 3 yaralı
Bingöl'de meydana gelen trafik kazasından 3 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
08.07.2025
16:04
Bingölspor FK`nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Bingölspor FK'nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Ağırlıklı olarak Akdeniz ve İç Anadolu takımlarının yer aldığı grupta eşleşmeler, 9 Çarşamba günü fikstür çekimiyle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın