KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Fedaş'tan kaynaklı sorunlar çözülmüyor!

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken: “Bingöl ilimizde FEDAŞ’ın ortaya çıkardığı uygulamalarla birçok sorun ve mağduriyet yaşanmaktadır. Sorunların giderilmesi hususu, çözümsüz kalmaya devam etmektedir.” dedi.

Fedaş`tan kaynaklı sorunlar çözülmüyor!
13 HAZİRAN 2013 PERŞEMBE 01:25
0
1450
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, AKSA FEDAŞ'ın uygulamalarından doğan sıkıntılar, tüketicilerin yaşadığı mağduriyetler ve her geçen gün büyüyen sorunlara karşı devam eden çözümsüzlükle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

“SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZ KLAMAYA DEVAME DİYOR”

Sorularının Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: “Elektrik dağıtım hizmetinin AKP iktidarı tarafından özelleştirilmesi sonucu büyük sorunlar doğmuştur. Halkın hizmet alamaması, özel şirketlerin haksız yollarla kazanç sağlamak istemeleri gibi nedenler halkımız nezdinde büyük tepkilere neden olmaktadır. Bunca tepkiye neden olan sorunların kaynağı da çözümsüzlüğün tek sorumlusu da özelleştirme politikalarını amansız şekilde hayata geçiren AKP iktidarıdır. Bingöl ilimizde FEDAŞ'ın ortaya çıkardığı uygulamalarla birçok sorun ve mağduriyet yaşanmaktadır. Daha önce gerek önergeler yoluyla gerekse de TBMM Genel Kurul konuşmalarıyla gündeme getirdiğimiz Bingöl ilimizdeki FEDAŞ'ın yarattığı sorunların giderilmesi hususu, çözümsüz kalmaya devam etmektedir. FEDAŞ'ın uygulamalarından kaynaklı sorunlar da artarak devam etmektedir” dedi.

BALUKEN YANITINI ARADIĞI SORULARI İSE ŞÖYLE SIRALADI;

1. FEDAŞ'ın Bingöl ilimiz Adaklı ilçesi ve Sancak Beldesinde sekiz ayda bir faturalandırma yapmasının gerekçesi nedir? Bakanlığınızca söz konusu firmaya tanınmış böyle bir hak var mıdır?

2. Sancak Beldemiz ve Adaklı ilçemiz dışındaki diğer merkez ve ilçe köylerinde de elektrik faturaları en erken dört ayda bir gelmektedir. Dolayısıyla faturalar kabarık gelmekte ve halkımız bu faturaları karşılamakta zorlanmaktadır. Halkımız bu durumdan kaynaklı büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

3. Bingöl ilimiz köylerinde elektrik hizmeti konusunda sorun yaşayan yurttaşlarımız sorunlarının iletilmesi ile ilgili İstanbul merkeze yönlendirilmektedir. Bu durum hem hizmetin gelişini aksatmakta hem de köylülerimizi ciddi maliyet yüklemektedir. Türkiye'de yerinden yönetim talepleri artmaktayken elektrik hizmetinin merkezileştirilmesinin gerekçesi nedir? Halkımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında nasıl çalışmalar gerçekleştirdiniz?

4. Adaklı ilçemiz ve Sancak Beldemiz sakinleri sekiz ayda bir gelen ve faizlenmiş faturalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

5. Faturaların sekiz ayda bir gelmesinden ve faiz işletilmesinden ötürü doğan haksız kazancın önüne geçmeyi düşünüyor musunuz? Haksız kazanç mağduru yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında ilgili özel kuruluşları ne yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz?

6. FEDAŞ'ın uygulamaları hakkında bugüne kadar tarafınıza ulaşmış kaç adet şikâyet vardır? Bu şikâyetler değerlendirilmiş midir? Değerlendirilmişse sonuçları nelerdir? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
14.05.2025
09:47
Genç`te ilk kez yapıldı!
Genç'te ilk kez yapıldı!
Genç Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen İnguinal Herni ameliyatını sağlık hizmetlerindeki kalite artışı olarak yorumlayan Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Bu tür operasyonlar, vatandaşlarımızın daha önce sevk edildiği merkezlerde yapılabilen işlemlerin artık yerinde gerçekleştirilebildiğini göstermektedir' dedi.
14.05.2025
09:16
Bingöl`de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Bingöl'de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Daha fazla yolcu taşımak için aşırı hızlı kullanılan ticari taksilerin yol açtığı kazalar bir yana, hurdaya dönmüş araçlar bir türlü yenilenmiyor, birden fazla farklı yolcu alınarak taksi-dolmuş hizmeti veriliyor! Onlarca şikâyete rağmen ne denetleyen var ne de duruma el atan!
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın