KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2025 Perşembe
°C

Federasyon altyapının üstüne gitmeli!

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı ve HTSPOR.COM yazarı Esat Yılmaer yazdı...

Federasyon altyapının üstüne gitmeli!
06 OCAK 2011 PERŞEMBE 09:15
0
2262
0
AA aa

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Antalya'da düzenlediği 48. Sporun Zirvesi bu sene gerçekten bir başkaydı. Açılış oturumunda Türk futbolunun 3 devi Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim'i bir araya getirmeyi planladık. Her iki teknik adam da buradaydı. 

Ancak Terim'in yaşadığı ani bir rahatsızlık fikirlerini bize aktarmasına engel oldu. Sevgili hocamızın ateşli ve bitkin haline karşın salona gelip yorumunu anlatması açıkçası sporun erdeminin, fair-play ruhunun ve Terim'in sporcu kişiliğinin bir göstergesiydi.

Denizli ile Güneş hocalarımız, Türk futbolunun gelişimini vurgularken geleceğe yönelik endişelerini de tüm açık yüreklilikle dile getirdiler.

Her iki teknik adamımızın özenle altını çizdiği altyapı eksikliğimiz bence üzerinde durulması gereken temel konu.

Kendilerine altyapılarda görev alıp almayacakları sorulduğunda yarışmacı antrenörlerin altyapılarla ilgilenmelerinin zor olduğunu vurguladıktan sonra altyapı hocalarına kulüplerin ve federasyonların daha fazla ücret ödeyerek bu konunun üstüne gidilmesini işaret etmeleri bence günün en anlamlı çözüm önerisiydi.

Zirvedeki konumuz tabiki sadece futbol değil, Gençlik Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül, Türk sporunun yol haritasını çizerken 2010 yılında sporumuzda yaşanan patlamayı dile getirdi ve gerçek hedefimizin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları olduğunu vurguladı.

Seminerdeki hemen herkesin ortak görüşü olan sporda şiddetin önlemesi konusuna bir an önce kalıcı çözümler getirilmesi dileği de bu anlamlı toplantının cevap aradığı sorulardan bir başkası oldu.

Genci yaşlısıyla yaklaşık 300 spor yazarının bir araya gelip kaynaştığı bu seminer Türk sporuna önemli bir ışık tutarken bu seminerin gerçekleşmesi için emek veren bizlere desteğinin esirgemeyen herkese teşekkür etmek istiyorum.

Toplantının Türk sporunun daha ileri gitmesi için böyle etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini göstermesi açısından önemli olduğunu da vurgulamak istiyorum.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2025
20:11
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Yeni karayolları trafik kanunuyla hız sınırı aşımında uygulanan yüzde 10 toleransın kaldırılacağı söyleniyordu. İçişleri Bakanlığı gündem yaratan iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre yüzde 10 tolerans kalkmayacak.
15.10.2025
19:47
Bingöl`de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi. Toplam 3 şahıs hakkında ise adli işlemelere başlandığı aktarıldı.
15.10.2025
19:20
Arıkan:
Arıkan: 'Depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız'
Deprem Master Planı Çalıştayı'nda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'İlk Deprem Master Planı'nı hazırlayan illerden biri olacağız ve bu plan kapsamında şehrimizi depreme hazırlayacağız. Hep birlikte depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız.'
15.10.2025
19:03
15 bin öğretmen atamasında takvim belli oldu
15 bin öğretmen atamasında takvim belli oldu
15 bin sözleşmeli öğretmen istihdamı kapsamındaki tercih başvuruları, 17- 21 Kasım 2025 tarihleri arasında alınacak olup, atamalar 24 Kasım 2025 tarihinde yapılacak.
15.10.2025
13:54
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
Operatörler yarın düzenlenecek 5G ihalesini beklerken cep telefonu 5G ile uyumlu olmayan ve bu özelliği kullanmak isteyen 63 milyon abone telefonlarını değiştirmek zorunda kalacak.
15.10.2025
13:49
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Karlıova İlçesi'nde toplamda 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli şahıs yakalanarak Elâzığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın