KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Fenerbahçe,avrupada 8. galibiyetini aldı

Fenerbahçe, FC Inter galibiyetiyle, UEFA'dan 600 bin Avro para kazandı.

Fenerbahçe,avrupada 8. galibiyetini aldı
20 EYLÜL 2007 PERŞEMBE 08:58
0
1149
0
AA aa
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ilk maçında, İtalya'nın FC Inter takımını 1-0 yenerek, ''Devler Ligi''ne iyi bir başlangıç yaptı.

Bu sezon çıktığı 3. Avrupa kupası maçını da kazanan sarı-lacivertliler, gruptaki en güçlü rakibi FC Inter karşısında etkili bir oyunla galibiyete ulaşarak, lige 3 puanla başladı.

Fenerbahçe'nin, güçlü İtalyan rakibi karşısında çok sayıda pozisyondan da yararlanamayarak aldığı galibiyet, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran taraftarlara büyük bir coşku yaşattı. Karşılaşmanın başından itibaren büyük bir coşkuyla tezahüratlarını sürdüren taraftarlar, 43. dakikada Deivid'in Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golünün ardından desteklerini daha da artırdı. Karşılaşmanın sonunda stat hoparlörlerinden çalınan 100. yıl marşına eşlik eden taraftarlar, bir süre tribünlerden ayrılmayarak, çalınan şarkılarla sevincini sürdürdü.

-ZICO, İLK SINAVINDAN GALİBİYETLE AYRILDI-


Teknik direktör Zico, Fenerbahçe'nin başında Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sınavından galibiyetle ayrıldı.

Takımının ligde ortaya koyduğu performansla eleştirilen Brezilyalı teknik adam, sarı-lacivertli ekiple, ''Devler Ligi''nde zorlu bir maçta 3 puan almasını bildi.


-KADIKÖY'DE 8. MAÇTIR YENİLMİYOR-

FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda FC Inter maçından önce çıktığı son 7 Avrupa kupası maçında yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, 8. maçında FC Inter'e karşı başarılı performansını sürdürerek, galibiyet elde etti.

Kadıköy'deki son 8 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet, 3 beraberlik alan Fenerbahçe'nin, yenilgi yüzü görmediği maçlar şunlar:

1-Fenerbahçe-B36 Torshavn.......: 4-0

2-Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 2-2

3-Fenerbahçe-Randers............: 2-1

4-Fenerbahçe-Palermo............: 3-0

5-Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2

6-Fenerbahçe-AZ Alkmaar.........: 3-3

7-Fenerbahçe-Anderlecht.........: 1-0

8-Fenerbahçe-FC Inter...........: 1-0


-İTALYANLAR'A KARŞI 3. GALİBİYETİ-

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında İtalyan rakiplerine karşı 12. maçta 3. galibiyetini aldı.

İtalyan rakiplerine Avrupa kupalarında 9 kez yenilen Fenerbahçe, attığı 5 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü.

1990-91 sezonunda UEFA Kupası 1. tur maçında İstanbul'da AC Parma'yı 1-0'la geçen sarı-lacivertliler, geçen sezon UEFA Kupası grup maçında Palermo'yu 3-0 yenmişti.

-ZICOLU FENERBAHÇE, AVRUPA'DA 8. GALİBİYETİNİ ALDI-


Fenerbahçe, teknik direktör Zico yönetiminde çıktığı 15. Avrupa sınavında 8. galibiyetini aldı.

Avrupa kupası mücadelelerinin 4'ünden beraberlikle ayrılan Zico yönetimindeki sarı-lacivertlilerin 3 yenilgisi bulunuyor.

Fenerbahçe'nin, Zico yönetiminde çıktığı Avrupa kupası maçları ve aldığı sonuçlar şöyle:

Fenerbahçe-B36 Torshavn.......: 4-0 (Appiah, Tümer, Tuncay, Önder)

B36 Torshavn-Fenerbahçe.......: 0-5 (Tuncay, Mehmet, Can, Semih, Murat)

Dinamo Kiev-Fenerbahçe........: 3-1 (Aurelio)

Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 2-2 (Appiah, Kerim)

Fenerbahçe-Randers............: 2-1 (R.Pedersen (kk), Kezman)

Randers-Fenerbahçe............: 0-3 (Deivid, Tuncay, Kezman)

Newcastle United-Fenerbahçe...: 1-0

Fenerbahçe-Palermo............: 3-0 (Appiah, Lugano, Tuncay)

Celta Vigo-Fenerbahçe.........: 1-0

Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2 (Tuncay, Semih)

Fenerbahçe-AZ Alkmaar.........: 3-3 (Tümer (2), Tuncay)

AZ Alkmaar-Fenerbahçe.........: 2-2 (Tümer, Alex)

Fenerbahçe-Anderlecht.........: 1-0 (Alex)

Anderlecht-Fenerbahçe.........: 0-2 (Kezman, Alex)

Fenerbahçe-FC Inter...........: 1-0 (Deivid)

-DEIVID'İN İLK GOLÜ FC INTER'E-

Fenerbahçe'nin, sezon öncesinde Beşiktaş'ı 2-1 yendiği Türkiye Süper Kupa maçında bir gol atan Deivid, sezon içindeki ilk golünü FC Inter filelerine gönderdi.

Geçen sezon ortaya koyduğu performansla eleştirilen, ancak yeni sezona farklı bir başlangıç yapmasına karşın henüz ligde golle buluşamayan Brezilyalı futbolcu, takımının önemli sınavında galibiyeti getiren golün sahibi oldu.

Deivid, sarı-lacivertli formayla Avrupa kupalarında 2. golünü kaydetti. Brezilyalı futbolcu, geçen sezon UEFA Kupası 1. tur rövanşında Fenerbahçe'nin Danimarka'nın FC Randers takımını deplasmanda 3-0 yendiği maçta da 1 gol atmıştı.

Öte yandan Fenerbahçe, FC Inter galibiyetiyle, UEFA'dan 600 bin Avro para kazandı.


Habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın