KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Fenerbahçe'den maç bileti açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, ev sahibi kulüp tarafından 120 liradan satışa çıkarılan Kasımpaşa maçının bilet ücretlerinin bir bölümünün promosyon olarak karşılandığını, bu uygulamanın 5149 sayılı yasaya aykırı olmadığını ileri sürdü.

Fenerbahçe`den maç bileti açıklaması
24 NİSAN 2010 CUMARTESİ 12:58
0
1338
0
AA aa

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 120 liralık Kasımpaşa maçı biletlerinin, 50 ve 80 liraya satılmasının 5149 sayılı yasanın 14. maddesi ve Turkcell Super Lig statüsünün (8. madde 4. paragraf) sarı-lacivertli kulüp tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle Bursasporlu bir taraftarın Cumhuriyet Savcılığına ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) suç duyurusunda bulunduğu şeklindeki haberler yer aldığı anımsatıldı.

''Fenerbahçe Kulübü tüm eylem ve tasarruflarını yürürlükteki yasalar, yönetmelikler, tüzükler vs. her türlü hukuksal düzenlemeye uygun bir şekilde gerçekleştirmektedir'' denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Kasımpaşa ile oynanacak olan lig maçının ev sahibi Kasımpaşa'dır. Söz konusu müsabakanın maç biletleri Kasımpaşa tarafından 120 TL bedelle Biletix şirketi eliyle satışa çıkarılmış olup, taraftarlarımızın satın aldığı biletler dahil olmak üzere müsabaka biletlerinin tamamı üzerlerinde yazılı bu rayiç bedel üzerinden satılmaktadır. Biletlerin toplu olarak ya da üzerinde yazılı bedelin üstünde ya da altında bir bedel üzerinden satın alınmaları, temin edilmeleri ya da dağıtılmaları söz konusu değildir. Kasımpaşa maçı biletleri üzerinde yazılı rayiç bedel ile ve bir taraftarın en çok 3 adet satın almasına izin verilerek satılmaktadır.

Kulübümüz, Kasımpaşa maçı biletlerini rayiç bedelleri üzerinden satın alan kulüp üyelerimizin, Fenerbahçe Taraftar Kart sahiplerinin ve Fenercell abonelerinin ödedikleri bilet bedellerinin bir bölümünü promosyon olarak karşılamaktadır. Bu şekilde yapılan promosyon, Fenerbahçe üyeliğinin yaygınlaşması, Fenerbahçe Taraftar Kart ve Fenercell projelerinde abone sayılarının büyütülmesi ve bu şekilde bu projelerden elde edilen kulüp gelirlerinin arttırılmasını sağlamaya yöneliktir. Dolayısıyla söz konusu bu uygulama ne 5149 sayılı yasanın 14. maddesine ne de Turkcell Super Lig Statüsünün 8. maddesi 4. paragrafına aykırı bulunmaktadır.

Benzer projelere sahip olan rakip kulüplerin kendi projeleri kapsamında aboneleri olan taraftarlarına ücretsiz maç bileti sağladığı düşünülürse kulübümüzün gerçekleştirdiği bu promosyon çalışmasının yasaya ve talimata aykırı olduğu iddiaları gerçekten son derece uzaktır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yargı ve idare organına başvuru hakları anayasal hak olup, bu hakkın kötüye kullanılmasının hukuki ve cezai sonuçları yasalarla düzenlenmiştir. Kulübümüz konunun takipçisidir.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2025
15:26
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Kriterler değiştirildi: Pert arabada hasar sınırı yüzde 60 oldu
Yeni sigorta düzenlemesiyle birlikte artık hasar gören araçların onarım maliyeti, aracın piyasa değerinin yüzde 60'ını aşmadıkça, sigorta şirketleri bu araçları perte çıkaramayacak. Böylelikle büyük bir pazar haline gelen pert araç kullanımının önüne geçilecek.
05.05.2025
14:40
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Dolandırıcılık ve Göçmen Kaçakçılığı suçlarından 4 yıl 10 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
05.05.2025
14:39
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
20 günlük ömre kıyanın cezası araba parası!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Yılda sadece 20 gün açan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için korunan çiçeği koparmanın cezası ise 577 bin lira.
05.05.2025
14:38
Bingöl`de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, motosiklet çalan 3 şüpheli yakalandı.
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın