KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Fenerbahçe'den TFF'ye 250 milyon liralık tazminat davası

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz sürecindeki her türlü zararının tazmini için TFF'ye 250 milyon lira tutarında tazminat davası açıldığını bildirdi.

Fenerbahçe`den TFF`ye 250 milyon liralık tazminat davası
23 AĞUSTOS 2021 PAZARTESİ 11:18
1
3838
0
AA aa

Fenerbahçe Kulübü 2010-2011 sezonu ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı 250 Milyon Türk Lirası tutarında tazminat davası açtığını duyurdu.

Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Fenerbahçe'nin ilgili sezonda şampiyon olması ve o dönem Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yeri itibariyle elde ettiği doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı, 3 Temmuz Kumpası ile engellenmiştir. 

Bu kumpası gerçekleştirenlerin, hak, hukuk ve adalet amacından uzak birer FETÖ üyesi oldukları; süreç boyunca tüm yargılamalar neticesinde alenen ortaya çıkmıştır. 

Kumpasın başladığı 3 Temmuz 2011 tarihi itibariyle Fenerbahçe Başkanı, yönetimi ve taraftarlarının dik duruşu ile başlayan; Adalete Fener Yak kampanyası ile ortaya konan adalet arayışı neticesinde yapılan yeniden yargılamada tüm Fenerbahçeli yöneticilerin beraatlerine karar verilmiştir. 

Ayrıca, Fenerbahçe'ye 3 Temmuz Kumpasını kuranlar yargılandıkları Kumpas Davası'nda ağır cezalara çarptırılmışlardır. 

Tüm bu gerçekler ve haksızlıklar gün yüzüne çıkmasına rağmen Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Kumpası sebebiyle doğan maddi ve manevi zararları hiçbir şekilde tazmin edilmemiştir.

Bu doğrultuda her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülen en büyük hukuksuzluklardan birinin mağduru olan Fenerbahçe'nin; 3 Temmuz Kumpası sebebiyle uğramış olduğu her tür zararın tazmini için; o dönem verdiği kararlarla bu zararın oluşmasına sebebiyet veren Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı bu sürecin ilk adımı olarak fazlaya dair haklarımız saklı tutularak 250 Milyon Türk Lirası tutarında tazminat davasını açtığımızı tüm kamuoyuna bildiririz. 

Büyük Fenerbahçe taraftarı, 3 Temmuz'da başlayan karanlık süreçten bugüne kadar Kulübü'ne yapılan tüm adaletsizliklerin, kumpasın ve oyunun karşısında dimdik durmuştur. Bugün, Kulübümüzün ortaya koyacağı hak arayışında da milyonlarca taraftarımızın sürecin başında olduğu gibi Fenerbahçe'nin yanında olacağına inancımız tam ve Türk Yargısı'na olan güvenimiz de sonsuzdur! Taraftarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ederiz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın