KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Festivallerin bölünmüşlüğü verimliliği azaltıyor

Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER)  Başkanı Doğan Karasu, ‘Bingöl ilinin sosyolojik, politik farklılıkları ayrı ayrı festivallerle kültürel ayrışmalara neden olmaktadır” dedi.

Festivallerin bölünmüşlüğü verimliliği azaltıyor
15 TEMMUZ 2008 SALI 10:33
0
1745
0
AA aa
Yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan BİN-DER Başkanı Karasu, “Bu ayrışmaların Bingöl'e hiçbir yararı yoktur, tersine birliktelik duygusuna, ortak hareket etme anlayışına zarar vermektedir. Her türlü farklılığı bir avantaj, zenginlik olarak görmeliyiz. Ancak, farklılıkları bloklaşmanın, bölgesel ayrışmaların nedeni haline getirirsek telafisi zor bir sürecin başlamasına da neden oluruz. Yazık ederiz kendimize, geleceğimize, ortak paydalarımıza. Politik ve sosyolojik farklılaşmalar festivallerin çoğalmasında kendisini hissettiriyor” diye konuştu.  

Güneşin Doğuşu, Sülbüs ve bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Karer Festivali verimliliği düşük festivallerdir diyen BİN- DER Başkanı Karasu, “Bu bölünmüşlük ayrışmaları tetikliyor. Sosyolojik ve politik ayrışmalar bu festivallerin kurumsallaşmasını engelliyor. Böyle devam ederse her ilçenin, her köyün bir festivali olacak.  Festival sayısının çokluğu festivalleri verimli kılmaz. Tersine birçok kaynağın heba olmasına, festivallerin sönük geçmesine, beklenen neticenin elde edilememesine neden olacaktır. Güneşin Doğuşu, Sülbüs, Karer Festivalleri daha ekonomik ve sürdürülebilir kılınmalıdır. Güneşin Doğuşu, Sülbüs, Karer ve buna Bal Festivali de eklenerek tek festival haline getirilmelidir.  Bu festival Bingöl Merkezde yapılmalıdır. Konserler stadyumda yapılmalı,   paneller, sempozyumlar, forumlar, şiir dinletileri, sinema günleri, resim sergileri ile diğer programlar uygun mekânlarda yapılmalıdır. Sülbüs'e ve Güneşin Doğuşu'na, Karer'e, Yüzen Adaya, Kiğı'ya, Genç'e vb. yerlere günübirlik geziler düzenlenmelidir. Sınırlı kaynaklarımızı bölüp etkisizleştirmek yerine, bu kaynaklarımızı ekonomik kılarak toplumsal yarara dönüştürmeliyiz” şeklinde konuştu.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın