KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Fetö'nün yöntemleri!

Sevim; “Gülen hareketi duyguyu ön plana almış, nassa değil rivayetlere göre bir metodoloji benimsemiştir. Duygusal açıdan yaklaşarak Peygamberle istişare yapma, rüyalar gördüğünü idea ederek, söylediği sözlerle kitleleri bir kabul etme, ikna olma mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmıştır.”

Fetö`nün yöntemleri!
28 KASIM 2016 PAZARTESİ 00:18
0
2092
0
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlemiş olduğu “Şahitliğimiz ve Sorumluluklarımız” üst başlıklı seminerler dizisinde bu hafta Şefik Sevim'in sunduğu “Gülen Hareketinin Dini, Siyasi ve Sosyolojik Boyutları” konusu işlendi.

Sunumuna Gülen hareketinin kuruluş aşamalarını anlatarak başlayan Sevim, bu yapının Türkiye'de özellikle muhafazakârların ve liberallerin ilgisini çektiğini belirtti.

Fethullah Gülen'in Papa ile görüşmesi, Batı ile diyalog içinde olmasının, onu arabulucu konumuna getirdiğini belirten Sevim, ilerleyen zamanlarda Amerika'nın kucağına bırakılan Gülen'in, Amerika için kullanışlı bir araç haline geldiğini vurguladı.

Sevim, sunumunun devamında Gülen hareketinin çekirdek bir kadro üzerine kurulmuş olduğunu ve kendi çekirdek kadroları dışında kalan yapıları ya da şahısları “onlar” diye nitelendirdiklerini belirtti.

Bu yapının örgütleniş biçiminin hem gizliden hem de açık bir şekilde yapıldığını söyleyen Sevim, bu bağlamda Türkiye'de haberdar olmadan kendini bu yapının içinde bulan birçok insanın varlığına işaret etti.

Akabinde Gülen hareketinin emniyet ve yargıda güçlenerek toplumun her alanına nüfuz ettiğini ve bu sayede güç kazandığını belirten Sevim, bu hareketin dini boyutunda şunlardan bahsetti: “Gülen hareketi duyguyu ön plana almış, nassa değil rivayetlere göre bir metodoloji benimsemiştir. Anadolu Müslümanlığı tarzında batıyı, bir kılıf gibi dine uydurmuştur. Duygusal açıdan yaklaşarak Peygamberle istişare yapma, rüyalar gördüğünü idea ederek, söylediği sözlerle kitleleri bir kabul etme, ikna olma mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmıştır. İnsanlar öyle konumlara gelmişler ki bu yapıyı güçlendirmek adına inandığı değerlerden tavizler vermişlerdir. Ekonomik anlamda güçlenmiş olması da toplumsal çekiciliğini arttırmıştır.”

Son olarak Gülen hareketinin kendisi gibi düşünmeyen hiçbir oluşuma ya da şahsa hayat hakkı tanımadığını belirten Sevim, bu hareketin uyarıcılara kulak tıkamasın yapının zayıflamasına neden olduğunu vurguladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın