KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2025 Pazartesi
°C

FIFA uyardı! 'Eylül ayına kadar futbol oynanmamalı'

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, salgın nedeniyle futbolun başlamaması ve eylül ayına kadar futbol oynanmaması gerektiğini söyledi.

FIFA uyardı! `Eylül ayına kadar futbol oynanmamalı`
29 NİSAN 2020 ÇARŞAMBA 14:37
0
2307
0
AA aa

Sosyal mesafe düzenlemelerinin tüm dünyada yürürlükte olduğunu ifade eden D'Hooghe, bu nedenle futbolun dönüşünü haklı görmenin imkansız olduğunu ifade etti.

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı ve Eski İcra Komitesi Üyesi Michel D'Hooghe, liglerin başlama kararlarıyla ilgili konuştu. Futbolun eylül ayına kadar oynanmaması gerektiğini ifade eden D'Hooghe, özellikle ülkelerin sosyal mesafe konusundaki kurallarının yürürlükte olduğunu ve bu nedenle futbola dönülmemesi gerektiğini söyledi. "Tıbbi konulara öncelik verilmesi gereken an bu andır" diyen D'Hooghe, "Para değil, ölüm kalım meselesidir. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığımız en dramatik durumla karşı karşıyayız. Bunu hafife almamalı ve gerçekçi olmalıyız" açıklamasını yaptı.

"Tüküren futbolcular hakem tarafından uyarılmalı"

Futbolun yeniden başlaması için sosyal mesafe kurallarının ortadan kalkması gerektiğini ifade eden FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, "Umarım bu durum çok hızlı şekilde değişir. Daha fazla sabırlı olmamız gerekiyor. Futbol, ancak temas yeniden mümkün olduğunda oynanabilir. Futbol bir temas sporudur. Ama bugün en çok kaçınmamız gereken şey temas. Testler önemli. Ama oyunculardan ya da çalışanlardan birisi pozitif çıkarsa, bütün takımı karantinaya almalısınız. Peki bu durum normal bir rekabet için çözüm mü? Her ülkenin salgın noktasında zirve noktasını ne zaman göreceğini bilmiyoruz. Her ülkede durum farklı. Çözüm sadece yeterli aşı olduğunda oluşacak" diye konuştu. D'Hooghe ayrıca futbola dönen ülkelerde hakemlerin, maç sırasında tükürdüğü görülen oyuncuları uyarması için kurallarda ve düzenlemelerde değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Bu durumun yeşil sahalarda çok fazla görüldüğünü ifade eden D'Hooghe, tükürmenin hijyenik olmadığına dikkat çekti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2025
17:16
GGC`DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ`NE ZİYARET
GGC'DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ'NE ZİYARET
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve beraberindeki heyet, Bingöl basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kuruluş arasında karşılıklı destek ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirildi.
26.10.2025
17:12
Bingöl Veteranlar Antalya`da Şampiyon Oldu!
Bingöl Veteranlar Antalya'da Şampiyon Oldu!
Antalya'da 22-27 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen 'Efsaneler Master Cup' futbol turnuvasında büyük bir başarıya imza atan Bingöl Veteranlar Futbol Takımı, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.
26.10.2025
16:59
Ormangören:
Ormangören: 'Köylerimizin sorunlarını takip edeceğiz'
Beraberindeki heyetle Karlıova köylerini ziyaret eden DEM Parti Bingöl Eş Başkanı Sedat Ormangören, bölge halkının özellikle altyapı, içme suyu, mezra yolları, kilit taşı eksikliği ve sağlık personeli yetersizliği konularında sıkıntılar yaşadığını belirtti.
26.10.2025
15:06
Bingöl`de ürküten sarsıntı!
Bingöl'de ürküten sarsıntı!
Komşuda yaşanan deprem Bingöl'de de hissedildi. Sarsıntı, yüksek katlarda paniğe neden oldu.
25.10.2025
16:49
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5`e Çıktı
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5'e Çıktı
Ligin 8. Haftasında konuk ettiği Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfatspor'u bitiş düdüğüne dakikalar kala kaydedilen golle mağlup eden 12Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatmakla kalmayıp, en yakın rakibi Niğde Belediyespor'la aradaki puan farkını 5'e çıkararak rahat bir nefes aldı.
25.10.2025
16:47
Bingöl`de 750 öğrenciye forma desteği
Bingöl'de 750 öğrenciye forma desteği
İstanbul'da faaliyet gösteren BİNYAD Derneği tarafından başlatılan 'Çocuklarımız Formasız Kalmasın' kampanyası kapsamında Bingöl'deki 750 öğrenciye forma hediye edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın