KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

File dönemi başlıyor!

Sıfır Atık Projesi kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren bez ya da file torbalara geçilecek olması ve plastik alışveriş poşetlerin tüm satış noktalarında ücretli satılacak olmasından dolayı Bingöl AK Parti Kadın Kolları üyeleri, el ele vererek rengarenk alışveriş çantaları ve fileleri örmeye başladı.

File dönemi başlıyor!
23 ARALIK 2018 PAZAR 21:15
6
2890
3
AA aa

Türkiye genelinde 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında 1 Ocak 2019'dan itibaren vatandaşlar bez ya da file torbaya yönlendirilecek ve plastik alışveriş poşetleri ise ücretli olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen projeyle atıkların olabildiğince engellenmesi ya da en aza düşürülmesi planlanırken Bingöl'de el ele veren ak kadınlar, rengârenk alışveriş fileleri örmeye başladı. Bez çanta ve fileleri üretimin ardından semt pazarlarında alışveriş yapan kadınlara dağıtılacak. 

Sıfır atık projesini çok önemsediklerini ve topladıkları atık bezlerden rengârenk alışveriş fileleri üretmeye başladıklarını belirten Bingöl AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuba Varolgüneş, “Sıfır atık projesini duyduğumuz vakit çok heyecan duymuştuk. Bingöl'de bununla ilgili ne yapabiliriz diye düşünürken 01 Ocak itibariyle plastik poşetlere gelecek olan ücret uygulamasına kadınların katılımını artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ilimizde yine bir kadın atığı olan tekstil atıklarından bez çanta ve bez file üretmeye karar verdik. Üreteceğimiz tüm bez çanta ve bez filelerin üretimlerini ise tamamen gönüllü olan kadınlarımız üstlenmiş durumda. Üretimimiz bittiği zaman semt pazarlarında dağıtım gerçekleştireceğiz. Akabinde ise özellikle sıfır atık projesinin ihtiyaç duyduğu bu farkındalığı yaratacak olan Bingöllü kadınlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtım yapacağız. Amacımız bu konu ile ilgili öncelikle bir farkındalık oluşturmak ardından ise Türkiye genelinde atılacak olan bu adımlara Bingöllü kadınlar olarak öncülük etmek” dedi.

"Sıfır Atık Projesi'ni destekliyoruz”

Sıfır Atık Projesini çok önemli bir proje olarak gördüklerini belirten Çiğdem Öner ise, “Organize Sanayii bölgesinden topladığımız kumaş atıklarını getirip Halk Eğitim Merkezinde değerlendirelim dedik. Çokta güzel bir uygulama oldu. Zaten Bingöl'ün kadınları çok temiz ve titizler. Çocuklarımıza temiz ve güzel bir gelecek bırakmak için bu uygulamayı çok önemsiyoruz. Her şey çok güzel gidiyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35632)
24 Aralık 2018 Pazartesi 15:43
bayanlar hanimlar bu isi siz becermezseniz biz erkeklere kalsa basari orani sifir olur alisveris yapan bayanlar hanimlar siz isterseniz türkiyede örnek sehir olursunuz ya allah bismilah hayirli posetsiz alisverisler dimi deyilmi yani
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35619)
24 Aralık 2018 Pazartesi 13:27
Beyinler temiz olmadiktan sonra, cevreyi temiz tutmusun neye yarar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35605)
24 Aralık 2018 Pazartesi 11:30
Yaparsa ak parti yapar gerisi boş isler yapar dis guclerin oyuncagi olurlar
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın