KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Film Festivaline 5 ülkeden 245 film

Bingöl'de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kısa Film Festivaline 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı.

Film Festivaline 5 ülkeden 245 film
14 EKİM 2021 PERŞEMBE 16:10
2
1866
1
AA aa

Bingöl'de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kısa Film Festivali 18-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival ile ilgili Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, 18 Ekim'de başlayacak. Festivalin jürisi, sinemacı ve akademisyenlerden oluştu. Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi tarafından desteklenen 3'üncü Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'ne 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı. Festivalde 24 film finale kalacak. Türkiye'den 135, İran'dan 97, Azerbaycan'dan 4,
Afganistan'dan 3 ve Kazakistan'dan 6 film için başvuru yapıldı.  3'üncü Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'nin Mehmet Aslantuğ'un başkanlığını yapacağı ana jüri de Jale Atabey  (Yönetmen), Ruhi Sarı (Oyuncu), Vuslat Saracoğlu (Yönetmen), Nejat Birecik (Oyuncu), Mehmet Ali Karga (Yapımcı),  Tuba Ünsal (Oyuncu), Abdurrahman Çelik (Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Eski Genel Müdürü )
Prof. Dr. İbrahim Çapak (Bingöl Üniversitesi Rektörü) olacak.  3'üncü Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'nde aynı zamanda Alper Erze'nin başkanlığında Aydın Orak, Süha Bacanakgil, Dr. Funda Masdar Kara ve Sefa Zengin'in jürisini oluşturduğu Bingöl temalı senaryo yarışması da düzenlenecek. 5 finalist senaryonun seçileceği yarışmaya 45 başvuru yapıldı.  Açılışı Zakkum'un konseriyle gerçekleştirilecek olan 3'üncü Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, 21 Ekim'deki ödül töreninden sonra 22 Ekim'de sona erecek” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86152)
15 Ekim 2021 Cuma 11:57
vay vay vay ne bes ulkeymis ama, efsane ulkeler. muhtesem basari, dunyanin en guclu en saygin bilimde ve sanatta parmakla gosterilen 5 ulkesi. tebrikler.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın