KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Film gibi dolandırıcılık operasyon

Bingöl’de telefonla ulaştıkları kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırmak isteyen şahıs, polisin takibi sonucu yakayı ele verdi. Şahsın yakalanması için Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, film sahnelerini aratmayacak bir operasyon hazırladı. Operasyonun ayrıntıları şöyle…

Film gibi dolandırıcılık operasyon
08 KASIM 2013 CUMA 03:42
0
2734
0
AA aa

Bingöl Valiliği bahçesinde görev yapan bir polis memuru, telaş içerisinde uzun süre telefon ile görüşme yapan Aydın H. isimli şahsı görüp, şahsın telefon aracılığı ile dolandırılıyor olabileceği düşünerek, şahsın yanına yaklaşılıp polis tanıtma kimlik kartını göstererek şahsa telefonu kapatması yönünde telkinlerde bulundu.

Polis memurunun şahıs ile yaptığı görüşmede, Aydın H. isimli şahsın kullanımındaki telefon hattını arayan 0507-631 21 15 numaralı telefon hattından arayan kişinin kendisini polis olarak tanıttığı ve kimlik bilgilerini kullanarak, Aydın H.'nin suç işlediği ve suç faillerinin yakalanmasına yönelik olarak 20 bin TL istenildiğini tespit etti.

Aydın H.'nin esnaf arkadaşından 20 bin TL borç aldığını öğrenen polis memuru, Aydın H.'yi uyararak, durumu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü, şahsın yakalanması için film sahnelerini aratmayacak bir operasyon hazırladı.

Aydın H. aracılığı ile şahsın bilgilerini alınan İl Emniyet Müdürlüğü, istenilen paranın gönderileceği söylenilerek şüpheli şahsı oyaladı.

Bu esnada İl Emniyet Müdürlüğü, durumu banka yetkililerine de bildirerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği görevlileri ile irtibat sağladı.

Şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak Aydın H. isimli şahsı telefon ile arayan Cenay Ö. adına İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Şubesi'ne 10 TL havale yapan İl Emniyet Müdürlüğü, şüpheli şahsa banka aracılığıyla 20 bin TL havale yapıldığını bildirerek, şahsın parayı çekmek için banka şubesine gitmesi sağlandı.

1958 Adapazarı doğumlu olan Cenay Ö. adlı şahıs, paraya çekmek isterken İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalandı. Cenay Ö. isimli şahıs hakkında yapılan araştırmalar neticesinde dolandırıcılık olaylarının firari şüphelisi olarak arandığı tespit edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın