KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Fındıkçılara gün doğdu

Fındıkta promosyon olayı artık kendini aştı. Fındığı olana tüccarlar otomobil teklif ediyor

Fındıkçılara gün doğdu
05 EKİM 2009 PAZARTESİ 09:24
0
1210
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, önceki yıllara oranla bu yıl üreticilerin fiyatları düşük bularak pazara yeterince fındık indirmemesi fındık alıcısı tüccarları çeşitli promosyonlara yöneltti.
Satılacak fındıkları kendilerine yönlendirmek isteyen fındık tüccarları cep telefonu ve Cumhuriyet altını gibi promosyon vaadinde bulunuyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde fındık alımı yapan tüccarlardan Murat Yahşi, önceki yıllarda haftada 80-100 ton dolayında fındık alımı gerçekleştirdiklerini, ancak bu yıl rakamın şu ana kadar 30 tonu geçmediğini söyledi.

Bu nedenle kendisine fındık teslim edecek üreticilere cep telefonu vaadinde bulunduğunu belirten Yahşi, “2 ton ve üzerinde fındık teslim edenlere cep telefonu veriyoruz. Miktara göre verdiğimiz telefonunun modeli değişiyor. 20 ton ve üzerindekilere “iphone” vereceğiz” dedi.

Benzer promosyonlar üzerine kendisinin de otomobil vereceği vaadinde bulunan bir başka alıcı Ahmet Becioğlu ise, 31 yıldır fındık alımı yaptığını, ilk kez bu yıl alımlarda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Yeterince fındığın pazara indirilmemesi nedeniyle bir çok alıcının benzer yöntemlere başvurduğunu anlatan Becioğlu, sorunun fındık piyasasının istikrara kavuşmamasından kaynaklandığını savundu.

Kendisinin de 500 ton ve üzeri fındık getirenlere otomobil vaadinde bulunduğunu belirten Becioğlu, “Doğal olarak bu kadar fındığı ancak 40-50 üretici ancak bir araya getirebilir. Eğer bana toplam 500 ton fındık teslim eden olursa ben de otomobil armağan edeceğim” diye konuştu.

TERME ZİRAAT ODASI BAŞKANI

Samsun'un fındık üretim alanlarından Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ise bu tür promosyonlarla üreticinin elindeki fındığı pazara indirmesinin istendiğini, bunun da fiyatların düşmesine neden olacağını söyledi.

Kendilerinin Terme'de bu tür alımlara karşı olduklarını ifade eden Karamollaoğlu, “Fatsa'daki arkadaşlarımızla konuştuğumuzda bir çok alıcının üreticilere altın vaadinde bulunduğunu öğrenince biz de şaşırdık” dedi.

Karamollaoğlu, halen 4,40-4,60 lira arasında işlem gören fındığın kısa süre öncesine kadar 3,50 lira dolayında olduğunu da ifade ederek, “Bu işten yine tüccar karlı çıkacak. Üreticinin kıymetini yeni mi anladılar” diye konuştu.


haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın