KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Firar eden mahkumların görüntüleri yayınlandı

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 siyasi hükümlü mahkumun kaçmasının yankıları sürüyor. İşte kaçan mahkumların görüntüleri ve bazı önemli detaylar.

Firar eden mahkumların görüntüleri yayınlandı
25 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA 18:43
0
11272
0
AA aa

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde bu sabah yapılan sayımda 18 PKK'lı hükümlünün firar ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine geniş çaplı araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada, firar eden hükümlülerin tünel kazarak cezaevinden kaçtıkları belirlendi. Firar eden 18 PKK'lı hükümlünün yakalanabilmesi için operasyonlar başlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine de bilgi verildi.

KAÇAN FİRARİLERİN İSİMLERİ

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar adan 18 PKK'lı şunlar :

Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).

KAÇANLARDAN BİRİ DERSHANE BOMBACISI

PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevinde firar eden isimlerden bir tanesi dershane bombacısı çıktı.

Diyarbakır'da beş yıl önce bir dershaneye gerçekleştirilen bombalı saldırının faili olarak tutuklu yargılanan PKK üyesi Ozan Alpkaya, 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 3 Ocak 2008 tarihinde bir dershanenin önüne bırakılan bomba yüklü aracın PKK'lılar tarafından patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 30'u asker 67 kişi yaralanmıştı.

FİRARİLER ARASINDA KANLI SALDIRILARA KATILANLAR VAR

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden yaklaşık 50 santimetre çapında 80 metrelik tünel kazarak firar eden 18 PKK'lıdan bazılarının güvenlik görevlilerinin şehit edilmesi, Diyarbakır'da 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıya gerçekleştiren ve güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda yaralı ele geçenlerin de bulunduğu ortaya çıktı.

Firarilerden bazılarının yaptıkları eylemler şöyle:

* Diren Yaşa: Bingöl'ün Ilıcalar Bölgesi'nde geçen yıl Aralık ayında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 9 PKK'lı öldürüldü. Operasyonda Diren Y. yaralı ele geçirildi. Diren Y., Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Devlet birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

* Ramazan Benice: Diyarbakır'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yapılan ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgli yargılandığı davada 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 5 kamu görevlisini 'kasten öldürme' ve 25 kamu görevlisini de 'kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından 31'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

PKK'NIN BOMBACISI

* Hüseyin Barsak: PKK'nın bombacısı olarak bilinen 'Doktor Orhan' kod adlı Hüseyin Barsak, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında 6 yıl boyunca bomba, sabotaj ve suikast eğitimi aldı. Diyarbakır'a 2010 yılında bombalı eylemler yapmak üzere gönderilen Hüseyin Barsak, Ergani İlçesi'nde içinde 90 kilo kilogram ağırlığında LPG tüpü içerisine hazırlanmış el yapımı ve plastik patlayıcı, araç içerisine gizlenmiş patlamaya hazır uzaktan kumandalı elektronik bomba düzeneği, bombayı patlatmaya hazır ayrı bir basma butonlu bomba düzeneği, örgüt mensubunun üzerinde araç içerisindeki bomba düzeneğini harekete geçirmede kullanacağı uzaktan kumanda, 3 bin 125 lira ve çok miktarda dokümanla birlikte yakalanmıştı. Barsak'ın ayrıca Diyarbakır'ın Lice İlçesi ve Bingöl'de güvenlik güçlerine yönelik ve 2 askerin şehit edildiği, 5 askerin yaralanmasına neden olan bombalı ve silahlı eylemlere katıldığı belirtildi. Barsak'ın ayrıca 21 Haziran 2010 günü Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğu, 4 asker ve 3 vatandaşın yaralandığı, saldırıya katılan 5 örgüt mensubunu ölü ele geçirildiği bombalı ve silahlı saldırı eyleminde de yer aldığını belirtildi.

* Ozan Alpkaya: Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracının geçişi sırasında dershane önüne bırakılan araçtaki bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 30'u asker 67 kişi yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili yargılanan Alpkaya, 'Terör örgütüne üye olmak, suçun işleniş biçimi, failin kastının ağırlığı, failin güttüğü amaç ve saik göz önüne alınarak' suçundan 15 yıl, 'izinsiz olarak tehlikeli madde bulundurmak' suçundan 8 yıl olmak üzere toplamda 23 yıl hapis cezasına çarptırdı.

* Cemil Doster: Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Bahtiyar Aydın Kışlası'na roketli ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açan PKK'lıları kendi aracıyla taşıyıp yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yakalandı. Doster'in aracında 1 tabanca, 200 dolar, 3240 lira para, yüzde 33 azot içeren 50 kilo amonyum nitrat ve 13 çuval patates ele geçirildi. Doster, 'Ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

* İbrahim Engin: Bingöl'ün Karlıova İlçesi Sudağı Köyü'nde 2011 yılında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren ve grubun sorumlusu 'Serbest' kod adlı Faruk Kızılbaş'ın öldürüldüğü operasyonda, 5 PKK'lı arkadaşıyla birlikte teslim oldu. İbrahim E., ağırlaştırımış öbürboyu hapis istemiyle yargılanıyor.

* Şeref Gülen: Diyarbakır'da korsan gösterilere katılıp, 2008 yılında 5 ayrı banka şubesine molotoflu saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 'terör örgütü üyesi olmak', 'patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak' ve 'mala zarar vermek' suçlarından toplam 28 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İŞTE KAÇAN MAHKUMLARIN FOTOĞRAFLARI;
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın