KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Fırat usta'dan çiğ köfte uyarısı

Bingöl'ün sevilen çiğ köfte ustası Fırat Usta, Ramazan ayında sokakta satılan çiğ köftenin en çok bakteri üreten gıdalardan biri olduğunu söyleyerek, bu konuda vatandaşları uyardı.

Fırat usta`dan çiğ köfte uyarısı
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:24
0
4269
0
AA aa

 

Bingöl halkının iftar sofralarından eksik etmediği çiğköftenin satıcıları, Ramazan sebebiyle her köşe başında yerlerini alırken, özellikle dışarıda satılan çiğköftelerin halkın sağlığını tehdit ettiği öne sürüldü.
Ramazan ayı dolayısı ile çiğ köfte satışında artış olduğunu söyleyen Fırat Usta, Ramazan ayında tezgah başlarında satılan çiğ köftelerin sağlıklı olmadığını ileri sürdü.
Ramazan ayı dolayısıyla her köşe başında tezgah kurarak çiğköfte satanların halkın sağlığını tehdit ettiğini ileri süren Fırat Usta, dışarıda satılanlar yerine kapalı mekanlardan çiğköfte alınması tavsiyesinde bulundu.
Kaldırım kenarlarında çiğköfte yapanların halkın sağlığını tehdit ettiğini savunan Fırat Usta, kaldırım kenarlarındaki tezgahlarda satılan çiğköftelerin çevreden toplanan toz ve hava kirliliğinin insan sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini kaydederek, beyaz önlük giyerek kafasına bere takanlar yerine çiğköftenin malzemesine ve temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Fırat Usta, “En çok önem verdiğim konu vatandaşlarımızın sağlığı. Dışarıda çok sayıda çiğköfteci var. Ancak bunlar halkın sağlığı ile oynadıklarından habersiz. Vatandaşımız kaldırımlara kurulan tezgahlardaki çiğköftelere çevreden gelen toz, toprak ve araçlardan çıkan karbondioksitin hesabını yapmıyor. Vatandaşımız ustanın beyaz önlüğüne ve çiğköftenin üzerindeki yeşilliğe aldanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyorum. Vatandaşlarımız devamlı tercihini bu işleri yapanlardan yana kullansınlar” dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın