KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2025 Salı
°C

Fıratsifed'den seçim değerlendirmesi

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Başkanı Yahya Alper Bektaş, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede, yeni dönemde izlenmesi gereken anlayışa dikkat çekti.

Fıratsifed`den seçim değerlendirmesi
01 NİSAN 2014 SALI 21:49
0
2053
0
AA aa

Türkiye'nin artık geçmiş tartışmaları bir kenara bırakarak orta gelir ve orta demokrasi tuzaklarından kurtulmaya odaklanması gerektiğine vurgu yapan Bektaş: “Türkiye yakın dönem siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktı. Demokrasilerin birinci koşulu olan, seçmen iradesi tecelli etti. Seçmenlerin yüksek bir katılım oranıyla sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmiş olması, Türk demokrasisinin başarısı ve gelişmişliğinin bir göstergesi oldu” dedi.

Artık ekonomik istikrar ve büyümeye odaklanmamızın zamanının geldiği düşüncesinde olduklarını kaydeden FIRATSİFED Başkanı Yahya Alper Bektaş, şöyle devam etti: “TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 oranında, 2013 yılının tamamında da yüzde 4 büyüdüğünü gösterdi. Bu rakamlar, 2012 yılındaki yüzde 2'lik büyümeye oranla önemli bir hızlanmaya işaret etse de uzun dönem ortalama büyüme hızının altında kalınması, daha önce de dikkat çektiğimiz gibi siyasi ve sosyal çalkantıların bir sonucu oldu.”

Sosyal çalkantıların devam ettiği sürece, büyümenin hızlanmasının mümkün olmayacağını düşündüklerini kaydeden Bektaş, “Düşük büyüme hızları, ne 2023 hedeflerinin yakalanmasına ne de Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulmasına izin vermeyecektir. Bu nedenle bir an önce ekonominin verimliliğin artırılması, enerji bağımlılığının azaltılması, ürün bileşiminde ileri teknolojili ürünlerin payının artırılması, mesleki beceri seviyesinin yükseltilmesi, Ar-Ge harcamalarının artırılması, bölgesel kalkınma farklılıklarının azaltılması gibi alanlarda bekleyen önlemlere odaklanılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Bu seçimlerde kadınların yerel yönetimlerdeki varlığının artmasından ve büyükşehir belediyelerine ilk kez kadın başkanların seçilebilmiş olmasından ayrıca memnuniyet duyduklarını kaydeden Bektaş, “Türkiye iş dünyası adına seçilen tüm belediye başkanlarımızı ve yerel yöneticilerimizi kutluyor, kendilerinden, çağdaş uygarlık hedefi temelinde katılımcı bir anlayışla sürdürecekleri çalışmalarla ülkemizin istikrar, huzur ve barış içinde büyümesine ve bölgesel gelir farklılıklarının kapatılmasına katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

TRB-1 (Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl) bölgesi için düşüncelerini dile getiren Bektaş: “Bölgemizde huzur ve güven ortamında yapılan seçimler sonrasında başa gelen belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, bölgemize farkındalık katmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2025
21:10
Kansere çare ilacı Bingöl`de ürettiler
Kansere çare ilacı Bingöl'de ürettiler
TİJDA ORGANİC MİDEX, prostat kanseri hücrelerini yüzde 87 oranında yok etti!
29.07.2025
20:59
Bingöl Konteyner Kent altyapısı hazırlanıyor
Bingöl Konteyner Kent altyapısı hazırlanıyor
Bingöl Belediyesi, Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı projesi kapsamında startını verdiği altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Arıkan: 'Amacımız, kriz anlarında güvenli yaşam alanları sunmak' dedi.
29.07.2025
20:58
Bingöl Tarım`da devir teslim
Bingöl Tarım'da devir teslim
Tarım ve Orman Bakanlığı'na tayini çıkan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, görevi İl Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Fatih Aktay'a devretti.
29.07.2025
20:57
Akut Bingöl Ekip lideri Ahmet Ateş`ten Sitem
Akut Bingöl Ekip lideri Ahmet Ateş'ten Sitem
AKUT şehitlerinin diliyle aktardığı siteminde 'Ödülümü gidip Allah'tan almak ve sizi şikâyet etmek için yanarak GÖNÜLLÜ öldüm' mısralarına vurgu yapan Akut Bingöl Ekip lideri Ahmet Ateş, 5 arkadaşlarını kaybettiklerini ancak şehirde iki dernek harici hiç kimsenin başsağlığı dileğinde bulunmadığının altını çizdi.
29.07.2025
20:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Jandarma ve Polis ekiplerince yürütülen çalışmalarda kenevir bitkisi, kannabinoid maddesi ve kokain ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı.
29.07.2025
20:55
Bingöl`de örtü yangınına erken müdahale
Bingöl'de örtü yangınına erken müdahale
Bingöl'de çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın