KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

Fırın işçileri iş bıraktı!

Bingöl'de fırın işçileri kötü çalışma koşulları nedeniyle iş bıraktı. İşçiler sigortasız ve düşük ücretle çalıştırıldıklarına dikkat çekerek dayanışma çağrısında bulundu.

Fırın işçileri iş bıraktı!
01 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 19:36
9
2611
7
AA aa

Bingöl'de Fırın işçileri bu sabah kötü çalışma koşullarını protesto etmek için süresiz grev başlattı. Bingöl Beşyol mevkisinde toplanan yaklaşık 80 işçi, ucuz ekmeğin faturasının kendilerine çıkarıldığını belirterek mevcut şartlarda çalışmayacaklarını söyledi.

İş bırakma eylemlerine ilişkin konuşan Murat Bulut, daha önce çalışma koşullarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ancak sorunlarının devam ettiğini belirterek “ Yaklaşık 4 aydır işverenlerle görüşüyoruz. Ancak sorunlarımız çözülmedi, taleplerimiz görülmüyor. Bu nedenle süresiz iş bırakma kararı aldık. “ dedi.

Fırın işçilerinin çalışma koşullarına ilişkin de konuşan Bulut şunları söyledi“ Arkadaşlarımız 13-14 saat çalıştırılıyor, ancak fırın işçilerinin büyük çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyor. Bingöl'de yetkililer ekmek fiyatlarını düşük tutmak istiyor, işverenler de bunun faturasını biz işçilere ödetiyor. Bizler düşük ücretle , hiçbir güvencemiz olmadan sigortasız çalıştırılıyoruz. Bu insanlık dışı çalışma koşullarına artık tahammül edemiyoruz. Önceki hafta basın açıklaması yaptık ve taleplerimizi açıkladık. Ancak hiçbir çözüm gelişmediği gibi kötü çalışma koşulları devam ettiriliyor. Bu nedenle önceki gün işçi arkadaşlarımızla toplanarak grev yapma kararı aldık. Taleplerimiz karşılanmayana kadar çalışmayacağız. “

Yetkililerin fırın işçilerinin sorunlarına ve taleplerine kulaklarına tıkadığını belirten Bulut “ bizler bunu kabul etmiyoruz. Valiliğin, belediye ve esnaf sanatkarlar odasının belirlediği bir resmi rayiç bedeli bile yok. İşverenler ekmek fiyatlarını arttırarak yükselen maliyetleri karşılamak istiyor ancak buna yetkililer izin vermediği için işin faturası biz işçilere ödetiliyor”

Bingöl fırın işçileri, 21 Ocak 2023 tarihinde DİSK Gıda İş Genel Sendikası Başkanı Seyit Aslan'ın da katılımıyla Bingöl Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek sorunlarının çözülmesi çağrısı yapmıştı. (Gazete Duvar)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97877)
03 Şubat 2023 Cuma 00:52
Yapılan bu eyleme destek veriyorum.bu emekçi kardeşlerimizin yanında olmak gerekir.Ancak bu durum bize bir şeylerin ters gittiğini de gösteriyor.
Bu il de SGK ne iş yapar. Vergi daireleri ne iş yapar. Marifet siyasilerle fotoğraf çekmek veya birbirini makamında ziyaret etmek değildir. Marifet işini layıkıyla yapmaktır. İşverenler denetlensin bakalım neler ortaya çıkar. 4x4lere binenler acaba hak ederek mı biniyor. hele bir hakkıyla işçinin hakkını versinler. Vergilerini hakkıyla versinler. O zaman görelim kim beydir. Kim ağadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97872)
02 Şubat 2023 Perşembe 21:09
SGK denetceri neredesiniz? Bunların vebali hep SGK il müdürlüğündeki yetkililerin üzerinde..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97866)
02 Şubat 2023 Perşembe 16:42
hiç masum değilsiniz tek derdiniz içinizde kalan ekmeği 7,50 tl ye çıkarma isteğini yerine getirmek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97859)
02 Şubat 2023 Perşembe 12:14
bu konuda işçiLerin yanında olmak gerek sonua kadar haklılar 14 saat çalışıp bide sigortasız ne demek ya yazık günahtır. ALLAHDAN KORKUN İŞVERENLER BU KONUYA DİKKAT EDİN BUNUN YARINIDA VAR FIRIN OCAKLARI AHİRETTE DE VAR HATIRLATIRIM..!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97852)
02 Şubat 2023 Perşembe 10:34
emeğinizin karşılığını almanız için,haklı mücadelenizi destekliyorum.aldığımız ekmeğin denetlenen fırınlarda,temiz ve hijyenik ortamda hazırlanmasına,sağlık müdürlüğünce hijyen eğitiminin verilmesi,fırın çalışanlarının kayıtlı ve sağlık kontrollerinin periyodik olarak yapılmasının takibinin ilgili kurumlarca müştereken yapılmasını sağlamak.fırın çalışanlarının halk eğitim müdürlüğünce eğitim verilerek sertifikalandırılması sağlanmalıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97845)
01 Şubat 2023 Çarşamba 21:50
YETKİLİLER GÖREVE DERHAL ÇĞNKÜ İNSANLAR SAATLERCE SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYOR DUYUN ARTIK
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97844)
01 Şubat 2023 Çarşamba 21:49
TÜM İŞÇİLERİN HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI VE SİGORTASI YAPILMAYAN YERLERE YASAL PROSEDÜR UYGULANMALI CEZALAR KESİLMELİ MALİYE VE SSK GÖREVİNİ YAPMALI
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın