KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Fırın işçileri iş bıraktı!

Bingöl'de fırın işçileri kötü çalışma koşulları nedeniyle iş bıraktı. İşçiler sigortasız ve düşük ücretle çalıştırıldıklarına dikkat çekerek dayanışma çağrısında bulundu.

Fırın işçileri iş bıraktı!
01 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 19:36
9
2598
7
AA aa

Bingöl'de Fırın işçileri bu sabah kötü çalışma koşullarını protesto etmek için süresiz grev başlattı. Bingöl Beşyol mevkisinde toplanan yaklaşık 80 işçi, ucuz ekmeğin faturasının kendilerine çıkarıldığını belirterek mevcut şartlarda çalışmayacaklarını söyledi.

İş bırakma eylemlerine ilişkin konuşan Murat Bulut, daha önce çalışma koşullarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ancak sorunlarının devam ettiğini belirterek “ Yaklaşık 4 aydır işverenlerle görüşüyoruz. Ancak sorunlarımız çözülmedi, taleplerimiz görülmüyor. Bu nedenle süresiz iş bırakma kararı aldık. “ dedi.

Fırın işçilerinin çalışma koşullarına ilişkin de konuşan Bulut şunları söyledi“ Arkadaşlarımız 13-14 saat çalıştırılıyor, ancak fırın işçilerinin büyük çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyor. Bingöl'de yetkililer ekmek fiyatlarını düşük tutmak istiyor, işverenler de bunun faturasını biz işçilere ödetiyor. Bizler düşük ücretle , hiçbir güvencemiz olmadan sigortasız çalıştırılıyoruz. Bu insanlık dışı çalışma koşullarına artık tahammül edemiyoruz. Önceki hafta basın açıklaması yaptık ve taleplerimizi açıkladık. Ancak hiçbir çözüm gelişmediği gibi kötü çalışma koşulları devam ettiriliyor. Bu nedenle önceki gün işçi arkadaşlarımızla toplanarak grev yapma kararı aldık. Taleplerimiz karşılanmayana kadar çalışmayacağız. “

Yetkililerin fırın işçilerinin sorunlarına ve taleplerine kulaklarına tıkadığını belirten Bulut “ bizler bunu kabul etmiyoruz. Valiliğin, belediye ve esnaf sanatkarlar odasının belirlediği bir resmi rayiç bedeli bile yok. İşverenler ekmek fiyatlarını arttırarak yükselen maliyetleri karşılamak istiyor ancak buna yetkililer izin vermediği için işin faturası biz işçilere ödetiliyor”

Bingöl fırın işçileri, 21 Ocak 2023 tarihinde DİSK Gıda İş Genel Sendikası Başkanı Seyit Aslan'ın da katılımıyla Bingöl Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek sorunlarının çözülmesi çağrısı yapmıştı. (Gazete Duvar)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97877)
03 Şubat 2023 Cuma 00:52
Yapılan bu eyleme destek veriyorum.bu emekçi kardeşlerimizin yanında olmak gerekir.Ancak bu durum bize bir şeylerin ters gittiğini de gösteriyor.
Bu il de SGK ne iş yapar. Vergi daireleri ne iş yapar. Marifet siyasilerle fotoğraf çekmek veya birbirini makamında ziyaret etmek değildir. Marifet işini layıkıyla yapmaktır. İşverenler denetlensin bakalım neler ortaya çıkar. 4x4lere binenler acaba hak ederek mı biniyor. hele bir hakkıyla işçinin hakkını versinler. Vergilerini hakkıyla versinler. O zaman görelim kim beydir. Kim ağadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97872)
02 Şubat 2023 Perşembe 21:09
SGK denetceri neredesiniz? Bunların vebali hep SGK il müdürlüğündeki yetkililerin üzerinde..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97866)
02 Şubat 2023 Perşembe 16:42
hiç masum değilsiniz tek derdiniz içinizde kalan ekmeği 7,50 tl ye çıkarma isteğini yerine getirmek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97859)
02 Şubat 2023 Perşembe 12:14
bu konuda işçiLerin yanında olmak gerek sonua kadar haklılar 14 saat çalışıp bide sigortasız ne demek ya yazık günahtır. ALLAHDAN KORKUN İŞVERENLER BU KONUYA DİKKAT EDİN BUNUN YARINIDA VAR FIRIN OCAKLARI AHİRETTE DE VAR HATIRLATIRIM..!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97852)
02 Şubat 2023 Perşembe 10:34
emeğinizin karşılığını almanız için,haklı mücadelenizi destekliyorum.aldığımız ekmeğin denetlenen fırınlarda,temiz ve hijyenik ortamda hazırlanmasına,sağlık müdürlüğünce hijyen eğitiminin verilmesi,fırın çalışanlarının kayıtlı ve sağlık kontrollerinin periyodik olarak yapılmasının takibinin ilgili kurumlarca müştereken yapılmasını sağlamak.fırın çalışanlarının halk eğitim müdürlüğünce eğitim verilerek sertifikalandırılması sağlanmalıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97845)
01 Şubat 2023 Çarşamba 21:50
YETKİLİLER GÖREVE DERHAL ÇĞNKÜ İNSANLAR SAATLERCE SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYOR DUYUN ARTIK
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97844)
01 Şubat 2023 Çarşamba 21:49
TÜM İŞÇİLERİN HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI VE SİGORTASI YAPILMAYAN YERLERE YASAL PROSEDÜR UYGULANMALI CEZALAR KESİLMELİ MALİYE VE SSK GÖREVİNİ YAPMALI
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın