KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Firmaları teşhirin önü açıldı

Ölümlü trafik kazalarına karışan otobüs ve benzeri taşıtların plaka numaraları ve işletmeci firmanın unvanı basında teşhir edilebilecek.

Firmaları teşhirin önü açıldı
18 TEMMUZ 2012 ÇARŞAMBA 03:26
0
1786
0
AA aa

İstanbul-Ankara karayolunun bilmem kaçıncı kilometresi. Az önce korkunç bir trafik kazası yaşanmış, ortalık toz duman. Şarampole yuvarlanan yolcu otobüsünden çığlıklar yükseliyor.

Olay yerinde henüz ne bir ambulans var, ne de polis...Ne yapsam, kime nasıl yardım etsem diye düşündüğünüz bir anda öyle bir enstantene takılıyor ki gözünüze, yerinizde çakılıp kalıyorsunuz. Otobüsün şoförü almış gazete kağıtlarını, firmasının adını kapatmaya çalışıyor. Şirketin ismini gizleyerek, aslında biraz önce direksiyonda uyuyarak yaptığı ölümcül hatayı da örtbas etmenin derdinde...

Bu okuduklarınız bir film senaryosu değil, ülkemizde yıllardır her otobüs kazası ndan sonra yaşanan acı bir gerçeği anlatmak istedik sizlere. Ama öyle sanıyoruz ki, yollarımızda artık böyle bir ayıp yaşanmayacak. Çünkü sanılanın aksine, araç veya sürücü hatasından dolayı kaza yapan otobüslerin firma adının teşhir edilmesinin önünde yasal hiçbir engel bulunmadığı ortaya çıktı.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na eklenen bir madde ile, kusurlu araçların plakasının ve firma ünvanının televizyon ve gazetelerde teşhir edilmesinin önünün açıldığına dikkat çekti. Şehirlerarası yollardaki otobüs kazalarının yüzde 90'ına, uykusuzluk, aşırı yorgunluk, korsan şoför ve aşırı hızın sebep olduğunu belirten İhsan Memiş, televizyon ve gazetelerin yöneticilerine seslenerek, “ Lütfen Trafik Kanununu uygulayınız. İnsan hayatını tehlikeye atan ve kötü taşımacılık yapan bu firmaların adını gizleyerek bu suça ortak olmayınız” dedi.

Kanuna eklenen o madde ile teşhirin önü açıldı

Karayollarında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve benzeri taşıtların karışmış olduğu ölümlü trafik kazası sonuçlarının; kusurlu araç veya araçları kullanan sürücü ve araca ait plaka numaraları ile birlikte otobüs işleticisi teşebbüsün unvanının, televizyon ve basın organları aracılığı ile kamuoyuna görüntülü ve yazılı olarak, kusur oranlarından söz edilmeksizin ilanı, sırrın ifşaı ve ticari itibarın ihlali sayılmaz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın