KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

‘Firmaların denetimi sıklaştırılmalı’

50 ve üzeri işçi istihdam eden işverenlerin % 3 oranında özürlü çalıştırma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Böçkün, “İlimizde birçok firma kamu hizmetlerinde personel çalıştırmaktadır, bu firmalar engelli istihdamı konusunda yeteri kadar denetlenmemektedir” dedi.

‘Firmaların denetimi sıklaştırılmalı’
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 09:20
0
1017
0
AA aa
Özürlülerin istihdamı için yapılan düzenlemelerin gerçek manasıyla yerine hayata geçirilmediğini aktaran Bingöl Özürlüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİNÖZDER) Başkanı Murat Böçkün, kamu hizmetlerinde işçi çalıştıran firmaların gerekli özürlü kadrosunu bulundurmadığını belirtti.
Yaptığı açıklamasında, engelli istihdamında işverenler kadar iş arayan engellilerin de dertli olduğunu ifade eden Böçkün; “Bunun en önemli sebebi vasıflı engelli personel sayısının istenilenden daha düşük olması. Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de bir firmanın 1 kişilik engelli istihdam etme talebine 406 kişinin başvurması ile engellilerin istihdamındaki acı gerçekler bir kez daha gözler önüne serildi” dedi.
Engellilerin mesleki rehabilitasyon, sertifikalı özel kurslara katılarak meslek sahibi olmalarının mümkün olduğunu ancak kursların sistemli ve nitelikli yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Böçkün, bazı kuruluşların istismarı söz konusu olsa da yetkililerin denetim ve kontrolü ile gerçekleştirilen her çalışmada başarılı sonuçlar elde etmenin mümkün olabileceğini vurguladı. Böçkün, bununda işverenlerin uygun pozisyonlarda daha fazla engelliyi istihdam etmelerini sağlayacağını belirtti.
İş kanuna göre, 50 ve üzeri işçi istihdam eden işverenlerin % 3 oranında özürlü çalıştırma zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Böçkün; “İlimizde birçok firma kamu hizmetlerinde personel çalıştırmaktadır, bu firmalar engelli istihdamı konusunda yeteri kadar denetlenmemektedir. Bu konuda ilgili kurumların denetimlerini sıklaştırması ve engellilerimize istihdam olanağı sunması gerekmektedir. Ayrıca tüm işverenlerimizden sadece % 3 zorunlu olduğu için değil, daha fazla engelliyi istihdam etmelerini ve engellilerimize sahip çıkmalarını istiyor ve bu konuda en az bizim kadar duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü hiç kimsenin bir gün engelli olmama garantisi bulunmamaktadır” diye konuştu.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın