KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

FKA 2 bin kişiye destek sağladı

Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi, 2 bin kişiye danışmanlık desteği verildiğini bildirdi.

FKA 2 bin kişiye destek sağladı
21 OCAK 2019 PAZARTESİ 18:27
0
2508
2
AA aa

Ajans Destekleri hakkında yatırımcıların bilgilendirilmesinin yanı sıra, diğer devlet destekleri (KOSGEB, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜBİTAK, İŞKUR vb.) ile ilgili bilgiler vermek, yatırımcıları uygun kurumlara yönlendirmek de Bingöl Yatırım Destek Ofisi'nin görevleri arasında yer aldığı belirtilen açıklamada; “Ayrıca Yatırımcılara Teşvik Sistemi ile ilgili bilgiler verilmekte, teşvik belgelerinin düzenlenmesinde rehberlik edilmektedir. Bu kapsamda Bingöl Yatırım Destek Ofisi şimdiye kadar 50 civarında yatırımcıya teşvik belgesi alması konusunda danışmanlık hizmeti sağlamıştır. 2012/3305 sayılı ‘‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'' ile Kalkınma Ajanslarına Bakanlıkça düzenlenen teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımların gerçekleşme durumlarını izleme ve teşvik belgelerinin kapatılmasıyla ilgili ekspertiz işlemlerini yürütme görevi verilmiştir. Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından 2018 yılı sonuna kadar 30'dan fazla teşvik belgesinin ekspertiz işlemleri yürütülmüştür. Yatırım takip ve koordinasyon faaliyetleri kapsamında ise SÜTAŞ Firmasının Bingöl'de başlattığı, toplam yatırım tutarı 734 Milyon TL olan ‘‘Entegre Teknik Büyükbaş Hayvancılık Yatırımı” projesinin fikir aşamasından günümüze kadar geçen süre zarfında Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi, yatırım sürecinin her noktasında aktif bir şekilde görev almış olup, SÜTAŞ yatırımına tahsis edilen arazi ile ilgili işlerin yanı sıra, yatırımın ihtiyaç duyacağı altyapı hizmetlerinin hazır hale getirilmesi, insan kaynakları ve staj ile ilgili süreçler, ÇED süreci, yatırımla ilgili özel ve tüzel paydaşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak için çalışmalar yürütmüştür. Ayrıca bu yatırımın İlimize olan katkısını daha iyi anlatabilmek adına Fırat Kalkınma Ajansı ve SÜTAŞ İşbirliği ile yatırım tanıtım toplantıları ve Aksaray'da bulunan SÜTAŞ tesislerine yatırımla ilgili paydaşların katılımları ile Teknik Geziler düzenlenmektedir. Yatırımın izin, ruhsat ve diğer hazırlık aşamalarının takibine Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından devam edilmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37342)
22 Ocak 2019 Salı 01:58
yaptiklarinizi burnumuzdan getirdiniz yilardir 50 tane bilen bilmeyene kendinize menfatinize tesvik verdiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37339)
22 Ocak 2019 Salı 01:22
Şeffaf olun, kim hangi şartlarda ne kadar destek almış listesini açıklayın da görelim. Birilerine peşkeş çekilmediyse tabi.
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
26.11.2025
17:12
EFT ve IBAN`dan para transferinde yeni dönem!
EFT ve IBAN'dan para transferinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinde yeni bir dönemi başlatıyor. MASAK'ın hazırladığı düzenlemeyle yüksek tutarlı işlemlerde beyan şartı geliyor. 1 Ocak 2026'dan sonra kurallara uymayanlar para gönderemeyecek.
26.11.2025
15:44
Bingöl`de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hayata katılıyorlar
Bingöl'de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayata katılıyorlar
Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi düzenlediği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dezavantajlı bireylerin yanında oluyor.
26.11.2025
15:29
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın