KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Fka, mali destek programı açıkladı

Bingöl Bilgilendirme Toplantısı, 05 Şubat 2014 Çarşamba 10.30-11.30 saatleri arasında Bingöl Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Fka, mali destek programı açıkladı
30 OCAK 2014 PERŞEMBE 22:17
0
1730
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB-1 bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 2014 yılı "Üretimde Odak Alanlar" ve "Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi" mali destek programlarını başlattı.

Fırat Kalkınma Ajansı, proje teklif çağrısı kapsamında 8 milyon 500 Bin TL bütçeli “Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi” programı ve 5 milyon TL bütçeli “Üretimde Odak Alanlar” Mali Destek Programları aracılığı ile bölgeye yaklaşık 13,5 milyon TL kaynak aktarılacak.

“Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi” mali destek programı kapsamında Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde sanayi ve turizm alanlarında gelişmeye ivme kazandıracak. Üretim ve istihdamı doğrudan etkileyecek stratejik altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi hedeflenmekte.

Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 2 milyon TL olacağı programa; Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Bakanlıklara Bağlı Bölge/İl Müdürlükleri, Bakanlıklara Bağlı Araştırma Enstitüleri/İstasyonları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM), Dernekler, Vakıflar ve Kâr Amacı Gütmeyen Birlik ve Kooperatifler başvurabilecek.

“Üretimde Odak Alanlar” Mali Destek Programı kapsamında ise TRB1 Bölgesinde mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak odak alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesini ve kapasitenin artırılması amaçlanıyor. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 500 bin TL olacağı programa; Yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosu sekiz milyon Türk Lirasını aşmayan KOBİ'ler başvurabilecek.

İlgili programlar kapsamında bölgeye yaklaşık 13,5 milyon TL kaynak aktarılması ve başvuru sahiplerinin eş finansmanı ile yaklaşık 25 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmekte.

Söz konusu programlara başvuru kabulü 12.02.2014 – 24.03.2014 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek. Programlara ilişkin özet bilgiler ve yine her iki programla ilgili ücretsiz bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenecek olup toplantı tarihleri ve rehberlerle ilgili detaylı bilgiye www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Bingöl Bilgilendirme Toplantısı, 05 Şubat 2014 Çarşamba 10.30-11.30 saatleri arasında Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın