KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Eylül 2026 Cumartesi

FKA, mali destek programı başlattı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 2020 Yılı 'Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi' mali destek programını başlattı.

FKA, mali destek programı başlattı
12 AĞUSTOS 2020 ÇARŞAMBA 17:52
0
1932
0
AA aa

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, program ile imalat sanayinde Malatya ve Elazığ illerinin üretim, yenilikçilik ve dış ticaret kabiliyetlerini artıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirilmesinin, Bingöl ve Tunceli illerinin tarıma dayalı sanayiye girdi teşkil edilebilecek altyapı ve hizmet modelleri geliştirmeye yönelik ortak kullanım alanlarının oluşturulmasının ve bölge sınırları içerisinde Yukarı Fırat Havzası Turizm Markalaşması ve Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Yoğunlu, program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 16,5 milyon TL olduğunu, desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 22 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarının asgari 375 bin TL ve azami 2 milyon 250 bin TL olabileceğini kaydetti.

Ajans olarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Yoğunlu, “Program kapsamında uygulanacak projelerin başta TRB1 illerimiz olan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi” Mali Destek Programına başvuru kabulü 17 Ağustos ile 30 Ekim 2020 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, programlara ilişkin detaylı bilgiye ve rehberlere www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.09.2026
18:03
Bingöl`ün yüksek kesimlerinde kütük balı bereketi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde kütük balı bereketi
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesi ile merkez Ilıcalar Beldesi'nin yüksek rakımlı dağlık alanlarında geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının sağımı gerçekleştirildi. Üreticiler, bu yılın verimli geçtiğini belirtti.
25.09.2026
18:02
Bingöl`de otomobilin motorundan esrar çıktı
Bingöl'de otomobilin motorundan esrar çıktı
Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.09.2026
17:58
Bingöl Üniversitesi`nde 5 bin kişiye terörle mücadele bilgilendirmesi
Bingöl Üniversitesi'nde 5 bin kişiye terörle mücadele bilgilendirmesi
Bingöl'de üniversitenin yeni eğitim-öğretim yılı açılışı kapsamında düzenlenen çalışmada, öğrenci, öğretim görevlisi ve aile yakınlarından oluşan yaklaşık 5 bin kişiye terörle mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.
25.09.2026
17:56
Bingöl`de iki ayrı kaza: 4 kişi yaralandı, bir at telef oldu
Bingöl'de iki ayrı kaza: 4 kişi yaralandı, bir at telef oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde minibüsün ağaca, Bingöl-Karlıova karayolunda ise otomobilin ata çarpması sonucu meydana gelen iki ayrı kazada toplam 4 kişi yaralandı. Kazalarda at telef olurken, yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.
24.09.2026
13:23
Bingöl Devlet Hastanesi`nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi'nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Nazilli Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Başhekimlik görevine yeni bir isim gelirken, asıl atamanın yıl sonunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması planlanan yeni hastane süreciyle şekillenmesi bekleniyor.
24.09.2026
11:37
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Bingöl'de 2022'de heyelan nedeniyle çöken Yamaç yolunun 400 metrelik bölümü, 193 milyon 290 bin TL'lik ihale ile güzergâhı kısmen değiştirilerek yeniden yapıldı. Ancak heyelan durmadı; yol yeniden çöktü ve ulaşıma kapatıldı. Ağustos 2026'da aynı bölgede bu kez 262 milyon 340 bin TL'lik yeni bir heyelan ıslahı ihalesi yapıldı. İki ihalenin toplam bedeli 455 milyon 630 bin TL'ye ulaşırken, 2022'de gündeme gelen alternatif güzergâh seçeneği ve geçen dört yılın ardından aynı noktaya yeniden yüz milyonlarca lira harcanması dikkatleri Yamaç yoluna çevirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın