KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Fka'da 2012 yatırım destekli bir yıl olacak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, '2012 yılı, ajansımız için sahada bilgi üretme ve yatırım destek yıl olacaktır' dedi.

Fka`da 2012 yatırım destekli bir yıl olacak
06 OCAK 2012 CUMA 20:17
0
1341
0
AA aa

Malatya merkezli olan, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 2011 çalışmalarını değerlendirip, 2012 hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Altunyuva, "2012 yılı Ajansımız için sahada bilgi üretme ve yatırım destek yıl olacak, destek süreci devam eden projeler tamamlanacak, 2011 yılı desteklerinin değerlendirilmesi tamamlanarak uygulama süreci başlayacak olup yatırımcılara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bitkisel üretim ve sürdürülebilir turizm alanlarında bölgenin 2023 stratejisini ortaya koymak üzere bir planlama çalışması sürdürüyoruz. Bu çalışmanın 2012 ortalarında tamamlanması hedefleniyor" dedi. 2011 yılı çalışmaları hakkında bilgiler veren Altunyuva, "2011 yılı içerisinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik Turizm Sektörünün Geliştirilmesi ve Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi mali destek programları sonuçlandırılmıştır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olan Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek programları sürdürüldü. Bu programlarla birlikte, bölge için stratejik önemi ve aciliyeti olan projelere destek verildi, teknik destek kapsamında da kurumsal gelişim kapsamında alınması gereken eğitimlere destek verildi. 2010 yılında ilan edilmiş olan KOBİ'lere yönelik Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelerden 5 projenin uygulama süreci sona erdi, 37 projenin uygulaması 2011 yılında da devam etti. Ajansımız, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) faaliyet gösteren KOBİ'ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla Ekonomik Gelişme ve Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 30.11.2011 tarihi itibariyle başlatmıştır. Proje Teklif Çağrısı kapsamında 8 milyon 700 bin TL bütçeli Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve 6 milyon TL bütçeli Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı aracılığı ile bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılacak" diye konuştu.

Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında su ürünleri üretimi, hayvancılık, yenilenebilir enerji destekli seracılık, sertifikalı organik tarım ve iyi tarım alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların fiziki, teknik ve beşeri niteliklerinin geliştirilmesi yoluyla bölgede model tarım işletmeleri oluşturulmasının amaçlandığını dikkat çeken Fethi Altunyuva, "Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 300 bin TL olacağı programa KOBİ'ler, tarımsal amaçlı üretici birlikleri/kooperatifleri ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı gerçek kişiler başvurabilecek. Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ise Gıda ve Tarıma Dayalı Sanayi, Makine-Teçhizat İmalatı, Yapı Malzemeleri İmalatı, Tıbbi ve Medikal Ürünlere Yönelik Sanayi, Tekstil Sanayi, Kimya Sanayi ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin, ürün geliştirme yeteneklerinin güçlendirilmesi, üretim süreçlerinde kalitenin ve verimliliğin artırılması ile TRB1 Bölgesi'nde yenilikçi ve rekabetçi bir ekonominin geliştirilmesine katkı sağlama amacıyla destek sağlanacak. Bingöl ve Tunceli illerinde uygulanmak üzere sunulan projeler için programın amacına uygun olmak koşuluyla bu alanların dışında projeler de değerlendirmeye alınacak. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için 40 bin TL - 400 bin TL arasında değişen miktarlarda destek almak mümkün olacak. Programa bölgede kurulu ve kayıtlı tüm KOBİ'ler başvurabilecek. Bölgeye yaklaşık 30 milyon TL yatırım gerçekleştirilecek. İlgili programlar kapsamında bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılması ve başvuru sahiplerinin asgari yüzde 50 eş finansmanı ile yaklaşık 30 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde I. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı'nın FKA tarafından düzenlendiğini de hatırlatan Altunyuva, "Ajansımız öncülüğünde gerçekleştirildi. Bu konferansta çeşitli ülkelerden 20ye yakın uzman, konuşmacı olarak katıldı. Yine Türkiye'den ve dünyadan konferansa katılan akademisyenlerce 88 adet bildiri sunuldu. Ayrıca, Fırat Kalkınma Ajansı'nın dışında 25 kalkınma ajansının 13'ünün temsilcileri temel amacı en iyi uygulamaları sergilemek olan konferansta yer aldı" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın