KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Fka'da 2012 yatırım destekli bir yıl olacak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, '2012 yılı, ajansımız için sahada bilgi üretme ve yatırım destek yıl olacaktır' dedi.

Fka`da 2012 yatırım destekli bir yıl olacak
06 OCAK 2012 CUMA 20:17
0
1631
0
AA aa

Malatya merkezli olan, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 2011 çalışmalarını değerlendirip, 2012 hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Altunyuva, "2012 yılı Ajansımız için sahada bilgi üretme ve yatırım destek yıl olacak, destek süreci devam eden projeler tamamlanacak, 2011 yılı desteklerinin değerlendirilmesi tamamlanarak uygulama süreci başlayacak olup yatırımcılara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bitkisel üretim ve sürdürülebilir turizm alanlarında bölgenin 2023 stratejisini ortaya koymak üzere bir planlama çalışması sürdürüyoruz. Bu çalışmanın 2012 ortalarında tamamlanması hedefleniyor" dedi. 2011 yılı çalışmaları hakkında bilgiler veren Altunyuva, "2011 yılı içerisinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik Turizm Sektörünün Geliştirilmesi ve Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi mali destek programları sonuçlandırılmıştır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olan Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek programları sürdürüldü. Bu programlarla birlikte, bölge için stratejik önemi ve aciliyeti olan projelere destek verildi, teknik destek kapsamında da kurumsal gelişim kapsamında alınması gereken eğitimlere destek verildi. 2010 yılında ilan edilmiş olan KOBİ'lere yönelik Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelerden 5 projenin uygulama süreci sona erdi, 37 projenin uygulaması 2011 yılında da devam etti. Ajansımız, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) faaliyet gösteren KOBİ'ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla Ekonomik Gelişme ve Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 30.11.2011 tarihi itibariyle başlatmıştır. Proje Teklif Çağrısı kapsamında 8 milyon 700 bin TL bütçeli Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve 6 milyon TL bütçeli Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı aracılığı ile bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılacak" diye konuştu.

Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında su ürünleri üretimi, hayvancılık, yenilenebilir enerji destekli seracılık, sertifikalı organik tarım ve iyi tarım alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların fiziki, teknik ve beşeri niteliklerinin geliştirilmesi yoluyla bölgede model tarım işletmeleri oluşturulmasının amaçlandığını dikkat çeken Fethi Altunyuva, "Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 300 bin TL olacağı programa KOBİ'ler, tarımsal amaçlı üretici birlikleri/kooperatifleri ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı gerçek kişiler başvurabilecek. Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ise Gıda ve Tarıma Dayalı Sanayi, Makine-Teçhizat İmalatı, Yapı Malzemeleri İmalatı, Tıbbi ve Medikal Ürünlere Yönelik Sanayi, Tekstil Sanayi, Kimya Sanayi ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin, ürün geliştirme yeteneklerinin güçlendirilmesi, üretim süreçlerinde kalitenin ve verimliliğin artırılması ile TRB1 Bölgesi'nde yenilikçi ve rekabetçi bir ekonominin geliştirilmesine katkı sağlama amacıyla destek sağlanacak. Bingöl ve Tunceli illerinde uygulanmak üzere sunulan projeler için programın amacına uygun olmak koşuluyla bu alanların dışında projeler de değerlendirmeye alınacak. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için 40 bin TL - 400 bin TL arasında değişen miktarlarda destek almak mümkün olacak. Programa bölgede kurulu ve kayıtlı tüm KOBİ'ler başvurabilecek. Bölgeye yaklaşık 30 milyon TL yatırım gerçekleştirilecek. İlgili programlar kapsamında bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılması ve başvuru sahiplerinin asgari yüzde 50 eş finansmanı ile yaklaşık 30 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde I. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı'nın FKA tarafından düzenlendiğini de hatırlatan Altunyuva, "Ajansımız öncülüğünde gerçekleştirildi. Bu konferansta çeşitli ülkelerden 20ye yakın uzman, konuşmacı olarak katıldı. Yine Türkiye'den ve dünyadan konferansa katılan akademisyenlerce 88 adet bildiri sunuldu. Ayrıca, Fırat Kalkınma Ajansı'nın dışında 25 kalkınma ajansının 13'ünün temsilcileri temel amacı en iyi uygulamaları sergilemek olan konferansta yer aldı" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın