KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Fka'dan 11 milyon kaynak

FKA, Doğu Anadolu'nun gelişmesine 11 milyon lira kaynak ayırdı Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 6 alandaki gelişme ve kalkınma projelerine 11 milyon lira kaynak ayırdı.

Fka`dan 11 milyon kaynak
22 EKİM 2010 CUMA 08:27
0
1966
0
AA aa

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan FKA'nın Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kalkınma çalışmalarında bölgelerarası ve bölge içi gelişmişlik farklarının önemli bir problem olduğuna dikkati çekti.
Tüm ulusal planlarda bu hususun dikkate alındığını belirten Altunyuva, bu doğrultuda önlemler geliştirilmesine karşılık istenilen düzeyde bir başarı sağlanamadığından yakındı. Altunyuva, şöyle konuştu: 'Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda, önemli eksikliklerden biri yerel mekanizmaların planlama ve strateji geliştirme süreçlerine yeterli düzeyde ve etkin katılım sağlayamamalarıdır. Bu eksikliğin giderilmesi noktasında son dönemde atılan en önemli adım hiç şüphesiz, bölgesel sorunların çözümünde önemli roller üstlenecek yerinden yönetimi ve yönetişimi esas alan kalkınma ajanslarının kurulmuş olması ve tüm ajansların faaliyetlerine başlamasıdır. Biz de ajans olarak bölge planı ile bölgemizin sahip olduğu kaynakları, bu kaynakların nasıl değerlendirileceği ve bölgenin daha ileriye nasıl ulaşacağını inceledik. Bu doğrultuda amaç, hedef ve stratejilerimizi oluşturduk. Bölgenin öncelikleri ve belirlenen amaç ve hedefler değerlendirilerek ajans olarak sağlayacağımız ilk Mali desteğin çerçevesini çizdik.'
Programda neler var?
Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı'nın teklif çağrısını yapan ajans, sosyal yapının ve beşeri sermayenin güçlendirilmesi, tarım ve gıda sektörlerinin geliştirilmesi, sanayi ve hizmet sektörlerinin geliştirilmesi, teknik altyapının geliştirilmesi, kırsal kesimde yaşam kalitesinin artırılması, çevresel sürdürülebilirliğin artırılması gibi gelişme ve kalkınma projelerine 11 milyon lira kaynak ayırdı.
Bütçe imkanları doğrultusunda kaynağın attırılmasının da söz konusu olabileceği belirtildi. Projelere en az 20 bin, en çok da 400 bin lira destek verilebilecek.
Programla Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de istihdamın ve refah seviyesinin attırılması hedefleniyor. Girişimcilik ve yatırımları teşvik ederek, işletmelerin rekabet edebilirliğinin attırması de hedefler arasında.
Yenilikçilik ve teknoloji kullanımına destek vererek bölge ekonomisinin lokomotif sektörleri olan imalat, tarıma dayalı sanayi ve hizmet sektörlerinin katma değerinin attırılmasını amaçlanıyor.
Program kapsamında gıda ürünleri imalatı ve tarıma dayalı sanayi, makine ekipman imalatı, ambalaj sanayi, mermer ve yapı malzemeleri imalatı, tıbbi malzemeler ve medikal ürünlere yönelik sanayi ve konfeksiyon gibi sektörler desteklenecek.
Destekten yararlanmak isteyenlerin ilgili belgeleri FKA'dan ya da 'www.fka.org.tr internet adresinden temin edilebileceği kaydedildi. 


 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın