KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Fka'dan bilgilendirme toplantısı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli) bölgesinde, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla hazırlanan 'Ekonomik Gelişme' ve 'Tarımda Model İşletmeler' Mali destek programları için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fka`dan bilgilendirme toplantısı
13 ARALIK 2011 SALI 00:30
0
2022
0
AA aa

İl Kültür Merkezi'nde yapılan bilgilendirme toplantısına Vali M.Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, kurum amirleri ve girişimciler katıldı.

Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısında konuşan Altınyuva, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de faaliyet gösteren KOBİ'ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla, "Ekonomik Gelişme" ve "Tarımda Model İşletmeler" Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 30 Kasım itibariyle başlattıklarını söyledi.

Proje teklif çağrısı kapsamında 8 milyon 700 bin lira bütçeli "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" ve 6 milyon lira bütçeli "Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı" aracılığıyla bölgeye yaklaşık 15 milyon lira kaynak aktarılacağını belirten Altınyuva, başvuru sahiplerinin asgari yüzde 50 eş finansmanı ile bölgeye yaklaşık 30 milyon liralık yatırımın gerçekleşmesinin öngörüldüğünü vurguladı.

Altınyuva, ilgili programların son başvuru tarihinin 30 Ocak 2012 olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından, Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Serdar Bayram ve Program Yönetim Birimi uzmanlarından Sinem Güravşar Gökçe, katılımcılara programlarla ilgili bilgiler verdi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın