KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Eylül 2026 Perşembe
°C

Fka'nın mali destek programı başvuruları başladı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın mali destek programı başvuruları başladı. Turizm ve sanayinin gelişmesi konusunda Bingöl'deki kurumlara büyük işler düşüyor. Bingöl'deki turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve sanayisinin geliştirilmesi için bir fırsat olan bu program ile proje yapan kurumlara 1 milyon 750 bin TL'ye kadar hibe desteği veriliyor. Bu konuda kurumların yapması gereken tek şey, tutarlı projeler hazırlamak olacak.

Fka`nın mali destek programı başvuruları başladı
04 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 08:57
0
2168
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreterliği'nden yapılan duyuruda, “TRB1 Bölgesi Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla teklif çağrısı yöntemiyle 29 Haziran 2011 tarihi itibariyle “2011 Yılı Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” başlatılmıştır” denildi.

Programın amacının TRB1 bölgesinde, turizm ve sanayi sektörünün gelişimine etkin biçimde katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, turizm potansiyeline sahip alanlarda altyapının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesine yönelik altyapının iyileştirilmesi, OSB ve KSS altyapılarının iyileştirilmesi, gıda sanayisine yönelik modern tarımsal ürün toplama, depolama, akreditasyon ve Ar-Ge altyapılarının kurulması projelerine öncelik verileceği kaydedildi.
Programa valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, üniversiteler, bölge ve il müdürlükleri, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsalarının başvuruda bulunabileceği ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:“Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam yıllık ödenek tavanı 7.000.000 TL'dir. Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari 150.000 TL, azami 1.750.000 TL olabilecektir. Program kapsamında her bir proje bütçesinin en az %25'i, en fazla ise %75'i hibe olarak desteklenebilecektir. Azami proje uygulama süresi 24 aydır.”
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
03.09.2026
01:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 bin 73 gram esrar, 10 adet sentetik ecza ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı.
03.09.2026
01:28
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, gelecek ay yapılacak 17. Olağan Genel Kurul öncesinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ketenalp, iki dönem yürüttüğü görevini 'Şimdi bu onurlu sorumluluğu devretme zamanı' sözleriyle bırakacağını duyurdu.
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın