KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Fkö çokuluslu güçte türkiye'yi istiyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yaser Abdrabbo, Gazze Şeridi'ne konuşlandırılması muhtemel uluslararası bir gücün, herkese güven vermesi için, Türkiye, Endonezya ve Katar gibi ülkelerden oluşturulmasını istediklerini söyledi.

Fkö çokuluslu güçte türkiye`yi istiyor
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 13:41
0
991
0
AA aa
El Cezire televizyonuna konuşan Abdrabbo, Gazze Şeridi'ne uluslararası güç konuşlandırılması konusunun, geçen haftaki Şarm El Şeyh zirvesi sırasında tartışıldığını ve BM ile uluslararası düzeyde gözden geçirildiğini belirtti.
 
Abdrabbo, bu güçlerin, Hizbullah'ın da onayladığı gibi, Güney Lübnan'a konuşlandırılan güçlerle aynı amaç doğrultusunda hizmet vereceğini ifade etti. Uluslararası güç konuşlandırılması talebinin Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah'ı da kapsadığını söyleyen Abdrabbo, Refah'ın Gazze Şeridi için tek geçiş kapısı olduğuna dikkat çekti.
 
"Hacıların, öğrencilerin ve çok sayıda kişinin giriş-çıkışı Refah'a bağlı" diyen Rabbo, Gazze Şeridi'ndeki askeri darbeden ve Avrupalı gözlemcilerin ayrılmasından sonra Refah'ın İsrail tarafından sadece tek gün açıldığını ve hep kapalı kaldığını kaydetti.
 
Hamas Karşı Çıkıyor
 
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ne çokuluslu güç konuşlandırılmasına karşı olduklarını açıklamıştı. Örgüt, "Bu gücü bir işgal gücü olarak değerlendireceğiz ve silahla karşı koyacağız. Uluslararası toplumu ve Arapları, Filistin'in birliğine zarar verecek bu talebi reddetmeye çağırıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
 
Fransa'da önceki gün Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, Sarkozy'ye Gazze Şeridi'ne uluslararası güç konuşlandırılması teklifinde bulunmuştu. Lübnan'daki Hamas Temsilcisi Usame Hamdan, Abbas'ın çağrısının ardından sert bir açıklama yapmış ve bu çağrıyı "siyasi bir skandal" olarak nitelemişti.
 
Uluslararası gücün, Filistin direnişini silahsızlandırma ve yok etme niyetiyle konuşlandırılacağını öğrendiklerini savunan Hamdan, "Abbas neden Gazze Şeridi'ne uluslararası güç çağrısı yapıyor da, İsrail işgali altında hergün çok sayıda kişinin öldüğü Batı Şeria'ya yapmıyor. Orada hala işgal olduğunu unuttu mu?" diye sormuştu.
 
FKÖ'den Yaser Abdrabbo, Filistin yönetiminin Hamas'ın Abbas'a yönelttiği saldırı ve eleştirileri tümüyle değersiz ve anlamsız olarak değerlendirdiğini belirterek, Hamdan'ı iddialarını ispatlamaya çağırdı.
 
İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de karşı
 
Abbas'ın uluslararası güç konuşlandırılması talebi, Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nce de tepkiyle karşılandı.
 
İslami Cihad liderlerinden Halid El Bateş, hangi bahaneyle olursa olsun, Abbas'ın uluslararası güç çağrısını kabul etmediklerini belirtti. "Gazze'de uluslararası gücün, iç çatışmalar yangınına benzin dökmek anlamına geleceği"ni söyleyen Bateş, uluslararası gücün İsrail'e koruma anlamına geleceğini de savundu.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi polit büro üyesi Dr. Mahir El Tahir de uluslararası gücün, Gazze'yi dış müdahalelere açacağını öne sürdü. El Tahir, halihazırda önceliğin kapsamlı ulusal diyalog sağlanmasına verilmesi gerektiğini de ifade etti.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın