KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

'Forvette Mevlüt ve Semih'

Fatih Terim, Ermanistan karşısında çift forvet oynayacaklarını söyledi.

`Forvette Mevlüt ve Semih`
05 EYLÜL 2008 CUMA 19:53
0
1168
0
AA aa
HTSPOR.COM

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

"ZOR BİR RAKİPLE OYNAYACAĞIZ" VİDEO

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Ermenistan maçı öncesi basın toplantısı düzenliyor.

"Ermenistan maçına hazırız. Ligimiz bu sene geç başladı ama oyuncularımız Milli Takım'da çok farklı performans sergiler. Bu dezavantaj olarak gözüküyor, ancak oyuncularım Milli Takım'a geldikleri zaman sorunlarını yanlarında getirmezler.

Bazı oyuncularımız sakat. Çağırmadık dolayısıyla. Nihat ve Hamit gibi. Biz zaten sakatlıklara alışığız. Keşke olmasa ama malesef oluyor. Özellikle isimler açısından takım kurma açısından sıkıntı yaşıyoruz. Kim oynarsa oynasın en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Ümit ediyorum bazı oyuncular için yeni bir şans olur. Onlar da bu fırsatı değerlendirir.

2010 Dünya Kupası Elemeleri'ne şu ana kadar hiç maç yapmadığımız bir ülkede başlıyoruz. Erivan'da oyuncularımla birlikte bir ilkin parçası olduğumuz için mutluyuz. EURO 2008'de futbolun ulusları nasıl kaynaştırdığını, insanları dertlerinden nasıl uzaklaştırdığını, geçmişten yaşanan sorunları nasıl unutturduğunu hep birlikte gördük. Ermanistan maçının da gelecek adına umut verici bir adım olmasını diliyorum. Futbolun halkları birleştiren köprüsünden ümit ediyorum el ele geçebiliriz. Biz buraya sadece bir futbol maçı oynamaya geldik. İki ülke arasındaki sorunları düşünmüyoruz. 90 dakika boyunca sadece işimizi yapmaya çalışacağız. Güzelş bir oyun için ter dökeceğiz. Saha dışında kalan karmaşık konuların yükünü omuzlarımıza almayı istemiyoruz.

İstediğimiz puan kaybına uğramadan ülkemize dönmek. Bunun kolay olmadığını biliyoruz. Özellikle sahasında çok koşan bir rakibe karşı oynayacağımız biliyoruz. Biz de son saniyelere kadar pes etmeyen bir takım olduğumuza göre futbolseverlerin zevkli bir maç izleyeceğini düşünüyorum. Şu ana kadar bize gösterilen ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim.

Türk taraftarların Erivan'da olmaması bizi etkilemez. Seyircisiz oynamaya alışığız. Birçok maçımızı seyircisiz oynadık. Erivan'da 40-50 bin kişiye karşı oynayacağımızı biliyoruz. Ümit Milli Takım maçında 15 bin kişi olduğuna göre, A Millli Takımın maçında da herhalde 50 bin kişi olur.

Tarihi tarihçilere siyaseti siyasetçilere bırakıyoruz. Futbolu da bize bırakmaları lazım. gereksiz yere tansiyonu yükseltmeyelim. Şu ana kadar çok güzel bir hava var.

Biliyorsunzu bir takım gruplardan çıkıyor, ikinci takım ön eleme oynayacak. EURO 2008'de kazandığımız başarıyı hakettiğimizi kanıtlamamız lazım. İyi oynamadığı zamanlarda bile kazanmasını bilen bir takım yarattığımı düşünüyorum. Puan hesaplaması yapmak istemiyorum. Matematiğim fazla iyi değil. Okurken de öyleydi. Buraya gelirken tarihimin de kötü olduğumu anladım. Kaç puan varsa hepsine talibim.

Hedefimiz Dünya Kupası'nda büyük başarılar kazanmak. Futbol Federasyonu ile 2012 yılına kadar sözde anlaşmam var. Hasan Doğan ile konuşmuştuk. Resmi sözleşme imzalamadım, ama sözüm zaten imzadır. Çok fazla teklif gelirse Tanjevic gibi iki takım çalıştırabilir miyim, bilmiyorum."

Fatih Terim, Ermanistan karşısında sahaya süreceği ilk 11'in sorulması üzerine, "Çift forvet oynayacağız. Kaleci Volkan, Mevlüt ve Semih ilk 11'de oynayacak. Geriye kaldı 8 oyuncu" diyerek esprili bir yanıt verdi.

-"AYNI ÇİZGİDE DEVAM EDECEĞİZ"-

(A) Milli Futbol Takımı kaptanı Emre Belözoğlu, EURO 2008'de elde edilen başarının hakedildiğini belirterek, "Takımımız kaliteli oyunculardan kurulu. Hocamız, her zaman kazanmamız istiyor. Ermenistan karşısında elimizden geleni yapacağız. Şu ana kadar nasıl bir performans sergilediysek bundan sonra da aynı çizgide devam edeceğiz" dedi. 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın