KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar!

Bingöl'de balıkçılık yapan Ahmet Bürkek, sürekli olarak tezgâhına getirdiği farklı balık çeşitleriyle vatandaşın uğrak balıkçısı oldu. Tezgâhına getirdiği 2 metre boyundaki Orkinos balığını gören vatandaşlar hem fotoğraf çekiyor hem de satın alıyor.

Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar!
04 ARALIK 2018 SALI 18:22
9
4363
0
AA aa

Bingöl'de yaklaşık 23 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Bürkek, kış aylarında balık severlerin uğrak noktası olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana tezgâhına getirdiği farklı balık çeşitleri ile vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran Bürkek, diğer balıkçılara nazaran tezgahında 40 çeşit balık bulundurduğunu söyledi.

Tezgâhına yine Orkinos ve Kılıç balığı getirerek vatandaşların dikkatini çeken Bürkek, 2 metrelik Orkinos ve 1,50 cm boyundaki Kılıç balığını almak isteyenlerden çok fotoğraf çekmek isteyenlerin olduğunu söyledi.

Vatandaşın sürekli olarak birkaç çeşit dışında balık tüketemediği için böyle bir farklılık kararı aldığını söyleyen Bürkek, “Bizim vatandaşlarımız sürekli kıyı ve batı şehirlerinde balık çeşitlerinin fazla olduğunu, Bingöl'de bunun birkaç çeşitten öteye geçmediği konusunda şikâyetçi oluyordu. Bende vatandaşlarımızın bu sitemlerini dikkate aldım ve çeşit getirmeye başladım. Diyorum ki, diğer şehirlerde ne çeşit varsa şehrimizde de olsun ve o yüzden sürekli hale getirdim. Bu gayretlerimden önce şehrimizde hamsi, palamut, istavrit ve çipura vardı. Ben şimdi bunu 40 çeşide kadar çıkardım. Bugün tezgâhımda kılıç balığı var 1 metre 50 cm boyunda. Orkinos getirdim oda yaklaşık 2 metre boyunda ve 180 kilogram ağırlığında. Orkinos'un kilosunu 30 TL'den satıyorum, Kılıç balığını da 70 TL'den satıyorum. Hem bu balıkları ilk kez gören vatandaşlarımız fotoğraf çekiyor hem de lezzetine birçoğu ilk kez bakıyor” diye konuştu.

Balıkçı Ahmet Bürkek'in çeşit getirmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen vatandaş Mehmet Alay ise, “Bingöl'de farklılığın olması, sofralarımız farklı balık çeşitlerinin olmasından dolayı memnunuz. Zaten Ahmet abinin getirdiği birçok balık, faydalı türden. Bende hem hatıra olsun diye fotoğraf çektim hem de 1 kilo Orkinos almaya geldim” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın