KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar!

Bingöl'de balıkçılık yapan Ahmet Bürkek, sürekli olarak tezgâhına getirdiği farklı balık çeşitleriyle vatandaşın uğrak balıkçısı oldu. Tezgâhına getirdiği 2 metre boyundaki Orkinos balığını gören vatandaşlar hem fotoğraf çekiyor hem de satın alıyor.

Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar!
04 ARALIK 2018 SALI 18:22
9
4246
0
AA aa

Bingöl'de yaklaşık 23 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Bürkek, kış aylarında balık severlerin uğrak noktası olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana tezgâhına getirdiği farklı balık çeşitleri ile vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran Bürkek, diğer balıkçılara nazaran tezgahında 40 çeşit balık bulundurduğunu söyledi.

Tezgâhına yine Orkinos ve Kılıç balığı getirerek vatandaşların dikkatini çeken Bürkek, 2 metrelik Orkinos ve 1,50 cm boyundaki Kılıç balığını almak isteyenlerden çok fotoğraf çekmek isteyenlerin olduğunu söyledi.

Vatandaşın sürekli olarak birkaç çeşit dışında balık tüketemediği için böyle bir farklılık kararı aldığını söyleyen Bürkek, “Bizim vatandaşlarımız sürekli kıyı ve batı şehirlerinde balık çeşitlerinin fazla olduğunu, Bingöl'de bunun birkaç çeşitten öteye geçmediği konusunda şikâyetçi oluyordu. Bende vatandaşlarımızın bu sitemlerini dikkate aldım ve çeşit getirmeye başladım. Diyorum ki, diğer şehirlerde ne çeşit varsa şehrimizde de olsun ve o yüzden sürekli hale getirdim. Bu gayretlerimden önce şehrimizde hamsi, palamut, istavrit ve çipura vardı. Ben şimdi bunu 40 çeşide kadar çıkardım. Bugün tezgâhımda kılıç balığı var 1 metre 50 cm boyunda. Orkinos getirdim oda yaklaşık 2 metre boyunda ve 180 kilogram ağırlığında. Orkinos'un kilosunu 30 TL'den satıyorum, Kılıç balığını da 70 TL'den satıyorum. Hem bu balıkları ilk kez gören vatandaşlarımız fotoğraf çekiyor hem de lezzetine birçoğu ilk kez bakıyor” diye konuştu.

Balıkçı Ahmet Bürkek'in çeşit getirmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen vatandaş Mehmet Alay ise, “Bingöl'de farklılığın olması, sofralarımız farklı balık çeşitlerinin olmasından dolayı memnunuz. Zaten Ahmet abinin getirdiği birçok balık, faydalı türden. Bende hem hatıra olsun diye fotoğraf çektim hem de 1 kilo Orkinos almaya geldim” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın