KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar!

Bingöl'de balıkçılık yapan Ahmet Bürkek, sürekli olarak tezgâhına getirdiği farklı balık çeşitleriyle vatandaşın uğrak balıkçısı oldu. Tezgâhına getirdiği 2 metre boyundaki Orkinos balığını gören vatandaşlar hem fotoğraf çekiyor hem de satın alıyor.

Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar!
04 ARALIK 2018 SALI 18:22
9
4041
0
AA aa

Bingöl'de yaklaşık 23 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Bürkek, kış aylarında balık severlerin uğrak noktası olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana tezgâhına getirdiği farklı balık çeşitleri ile vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran Bürkek, diğer balıkçılara nazaran tezgahında 40 çeşit balık bulundurduğunu söyledi.

Tezgâhına yine Orkinos ve Kılıç balığı getirerek vatandaşların dikkatini çeken Bürkek, 2 metrelik Orkinos ve 1,50 cm boyundaki Kılıç balığını almak isteyenlerden çok fotoğraf çekmek isteyenlerin olduğunu söyledi.

Vatandaşın sürekli olarak birkaç çeşit dışında balık tüketemediği için böyle bir farklılık kararı aldığını söyleyen Bürkek, “Bizim vatandaşlarımız sürekli kıyı ve batı şehirlerinde balık çeşitlerinin fazla olduğunu, Bingöl'de bunun birkaç çeşitten öteye geçmediği konusunda şikâyetçi oluyordu. Bende vatandaşlarımızın bu sitemlerini dikkate aldım ve çeşit getirmeye başladım. Diyorum ki, diğer şehirlerde ne çeşit varsa şehrimizde de olsun ve o yüzden sürekli hale getirdim. Bu gayretlerimden önce şehrimizde hamsi, palamut, istavrit ve çipura vardı. Ben şimdi bunu 40 çeşide kadar çıkardım. Bugün tezgâhımda kılıç balığı var 1 metre 50 cm boyunda. Orkinos getirdim oda yaklaşık 2 metre boyunda ve 180 kilogram ağırlığında. Orkinos'un kilosunu 30 TL'den satıyorum, Kılıç balığını da 70 TL'den satıyorum. Hem bu balıkları ilk kez gören vatandaşlarımız fotoğraf çekiyor hem de lezzetine birçoğu ilk kez bakıyor” diye konuştu.

Balıkçı Ahmet Bürkek'in çeşit getirmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen vatandaş Mehmet Alay ise, “Bingöl'de farklılığın olması, sofralarımız farklı balık çeşitlerinin olmasından dolayı memnunuz. Zaten Ahmet abinin getirdiği birçok balık, faydalı türden. Bende hem hatıra olsun diye fotoğraf çektim hem de 1 kilo Orkinos almaya geldim” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın