KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2026 Cuma
°C

Fransa'dan bbc ve cnn'e yeni rakip

Fransa, 'uluslararası imajlar mücadelesinde' dünya devi BBC ve CNN'e karşı yeni bir kanal kurma kararı aldı. Kanalın en büyük amacı ise Fransa'yı empoze etmek.

Fransa`dan bbc ve cnn`e yeni rakip
01 ARALIK 2005 PERŞEMBE 09:35
0
1938
0
AA aa
Fransa hükümeti, Fransızca yayın yapacak uluslararası bir haber televizyonu kuracağını resmen açıkladı. Chirac: Değerlerimizi ve dünya görüşümüzü göstereceğiz. Kanal, CNN ve BBC gibi İngilizce haber sunan kanallara rakip olmayı planlıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, kanalın ülkesinin dünya görüşünü ve değerlerini tüm dünyaya göstereceğini söyledi.

Chirac bu yeni kanalla Fransa'nın, 'uluslararası imajlar mücadelesinde' önemli bir oyuncu olacağını da sözlerine ekledi. Kanalın adı La Chaîne Française d'Information Internationale (Fransız Uluslararası Enformasyon Kanalı) ya da kısaca CFII olacak. Fransız medyası ise kanala "Fransa'nın CNN'i" adını taktı. Gelecek yılsonuna dek yayınlara başlanacağını belirten yetkililer, öncelikle Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'ya Fransızca yayın yapacaklarını söylüyor.

Daha sonraysa yayınların Asya ve Amerika kıtalarına da ulaştırılması, ayrıca Arapça, İspanyolca ve İngilizce programlar hazırlanması düşünülüyor. Devlete ait France Televisions ile özel TF1 televizyon şirketi, yeni kanalın ortak sahipleri olacak. Fransa hükümeti kanala bu yıl 30 milyon euro, gelecek yıl da 65 milyon euro bütçe ayırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac bu tür bir proje yapılmasını dört yıldır destekliyor. Projenin 2003'teki Irak işgali ardından daha da hızlandırıldığı belirtiliyor. Ayrıca Fransa'daki son olaylar sırasında Amerikan basınının 'Paris yanıyor' türünden başlıklar atmasının da, Fransız siyasileri öfkelendirdiği belirtiliyor. Avrupa Komisyonu, CFII televizyonunun devlet fonlarıyla kurulmasına geçen haziranda izin vermişti.

BBC
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
18:29
Bingöl`e TÜBİTAK`ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
Bingöl'e TÜBİTAK'ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
17:39
Bingöl`de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
30.04.2026
17:21
Bal Üreticileri Birliği:
Bal Üreticileri Birliği: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı'
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı.'
30.04.2026
16:52
Bingöl`de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl'de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın