KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Şubat 2026 Pazar
°C

Fransa'ya bir tepki de bingöl'den

Bingöl'de bir grup, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabulünü protesto etti.

Fransa`ya bir tepki de bingöl`den
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 18:10
0
1733
0
AA aa

Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı onaylayan Fransa parlamentosuna tepki gösterildi.
Dün saat 12.30'da Dörtyol Saat kulesi önünde toplanan ve aralarında Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ile Afatlar Derneği üyelerinin de yer aldığı grup, attıkları sloganlarla karara tepki gösterdi.

Sloganlar eşliğinde gerçekleşen basın açıklamasını BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen okudu.

“1915 sözde soykırımın inkârını suç sayan Fransız Senatosunu Fransız Parlamenterlerini ve kukla Sarkozy'yi şiddet ve nefretle kınıyoruz” diyen Sözen, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada, Fransa'nın Cezayir'de, Lüblan'da ve Ruan'da da yaptığı katliamlar kadar büyük katliamlar yapan o ülkelerin halklarını sömüren başka ikinci bir ülke yoktur. Fransa bizim tertemiz geçmişimize dil uzatacağına kendi kirli kanlı geçmişine bakarak Cezayirlilerden Lübnanlılardan özür dilemelidir. Kukla Sarkozy ülkesindeki seçimler uğruna bütün dünyaya adalet dağıtan sevgi barış merhamet ve insanlık götüren biz Osmanlı torunlarının geçmişine dil uzatma hakkına da haddinede sahip değildir. Fransa'nın yaptığı katliamların aynısını sözde medeniyetin beşiği olduğunu iddia eden birçok Avrupalı ülke dünyanın birçok yerinde Müslümanlara hakaretler ederek onların mallarını geleceklerini sömürerek o halklara zülüm etmektedirler. Fransa tarihi gerçekleri saptırarak çarpıtarak bizim temiz geçmişimizi lekeleme niyetindeyse bunu asla başaramayacaktır. Çünkü bu bölgede yaşananlar asla bir soykırım değil iki ülke halklarının savaş sırasında birbirlerini karşılıklı öldürmeleridir. Buda savaşların doğasında vardır. Osmanlı Devleti yıllarca Ermenileri bağrına basmış iş aş vermiş vergilerden askerlikten muaf tutmuş en iyi devlet dairelerine onları yerleştirmiştir. Bütün bu imtiyazlara sahip olan Ermeniler Birinci Dünya Savaşında Rusların kışkırtmasıyla Osmanlı'yı arkadan vurma girişimde bulunmuş bunun neticesinde bu bölgede halkımıza çok büyük zulümler işkenceler yapmışlardır. Büyüklerimizin anlattıkları ve tarihi gerçeklere baktığımızda asıl maruz durumda kalan bizim devletimiz bizim insanlarımızdır. Bu ihanete destek vermeyen Ermeniler ülkemizde huzur ve refah içerisinde yaşamışlar hala birçok ilimizde refah ve huzur içerinde yaşamaya devam etmektedirler.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
15.02.2026
02:18
Bingöl DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi Açıldı
Bingöl DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi Açıldı
Özel DEVA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yenişehir Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi. Modern cihazlar, dijital diş hekimliğinden çene cerrahisine kadar geniş hizmet yelpazesi sunacak merkez, gece 23.59'a kadar acil servis hizmetiyle dikkat çekiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın