KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Fransa'ya bir tepki de bingöl'den

Bingöl'de bir grup, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabulünü protesto etti.

Fransa`ya bir tepki de bingöl`den
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 18:10
0
1600
0
AA aa

Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı onaylayan Fransa parlamentosuna tepki gösterildi.
Dün saat 12.30'da Dörtyol Saat kulesi önünde toplanan ve aralarında Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ile Afatlar Derneği üyelerinin de yer aldığı grup, attıkları sloganlarla karara tepki gösterdi.

Sloganlar eşliğinde gerçekleşen basın açıklamasını BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen okudu.

“1915 sözde soykırımın inkârını suç sayan Fransız Senatosunu Fransız Parlamenterlerini ve kukla Sarkozy'yi şiddet ve nefretle kınıyoruz” diyen Sözen, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada, Fransa'nın Cezayir'de, Lüblan'da ve Ruan'da da yaptığı katliamlar kadar büyük katliamlar yapan o ülkelerin halklarını sömüren başka ikinci bir ülke yoktur. Fransa bizim tertemiz geçmişimize dil uzatacağına kendi kirli kanlı geçmişine bakarak Cezayirlilerden Lübnanlılardan özür dilemelidir. Kukla Sarkozy ülkesindeki seçimler uğruna bütün dünyaya adalet dağıtan sevgi barış merhamet ve insanlık götüren biz Osmanlı torunlarının geçmişine dil uzatma hakkına da haddinede sahip değildir. Fransa'nın yaptığı katliamların aynısını sözde medeniyetin beşiği olduğunu iddia eden birçok Avrupalı ülke dünyanın birçok yerinde Müslümanlara hakaretler ederek onların mallarını geleceklerini sömürerek o halklara zülüm etmektedirler. Fransa tarihi gerçekleri saptırarak çarpıtarak bizim temiz geçmişimizi lekeleme niyetindeyse bunu asla başaramayacaktır. Çünkü bu bölgede yaşananlar asla bir soykırım değil iki ülke halklarının savaş sırasında birbirlerini karşılıklı öldürmeleridir. Buda savaşların doğasında vardır. Osmanlı Devleti yıllarca Ermenileri bağrına basmış iş aş vermiş vergilerden askerlikten muaf tutmuş en iyi devlet dairelerine onları yerleştirmiştir. Bütün bu imtiyazlara sahip olan Ermeniler Birinci Dünya Savaşında Rusların kışkırtmasıyla Osmanlı'yı arkadan vurma girişimde bulunmuş bunun neticesinde bu bölgede halkımıza çok büyük zulümler işkenceler yapmışlardır. Büyüklerimizin anlattıkları ve tarihi gerçeklere baktığımızda asıl maruz durumda kalan bizim devletimiz bizim insanlarımızdır. Bu ihanete destek vermeyen Ermeniler ülkemizde huzur ve refah içerisinde yaşamışlar hala birçok ilimizde refah ve huzur içerinde yaşamaya devam etmektedirler.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2025
21:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
31.08.2025
21:10
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Bingöl-Elâzığ Karayolu Kurudere mevkiinde yola çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapan otomobil beton su arkına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
31.08.2025
21:09
HÜDAPAR`dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDAPAR'dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Bir kentin vitrini sayılan ana caddenin bu şekilde yapılması yalnızca estetik bir kusur değil, aynı zamanda kamu kaynaklarının israfıdır.'
31.08.2025
21:07
Bingöl`de Zaferin 103. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Zaferin 103. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103'üncü yılı kutlama programı çerçevesinde, Valilik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde ise kabul töreni düzenlendi.
31.08.2025
21:05
Bingöl Kent Konseyi`nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi'nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde, Bingöl Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi paydaşlığında 'Çocuk Şenliği' düzenlendi. Bingöl Kent Park'ta gerçekleştirilen etkinlik, binlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.
31.08.2025
21:04
Gökçeli Köyü Derneği`nden Çocuklara Eğitim Desteği
Gökçeli Köyü Derneği'nden Çocuklara Eğitim Desteği
Gökçeli Köyü Derneği, yeni eğitim öğretim yılı öncesi çocuklara çanta, kırtasiye malzemesi ve forma desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın