KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Fransa'ya bir tepki de bingöl'den

Bingöl'de bir grup, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabulünü protesto etti.

Fransa`ya bir tepki de bingöl`den
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 18:10
0
1777
0
AA aa

Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı onaylayan Fransa parlamentosuna tepki gösterildi.
Dün saat 12.30'da Dörtyol Saat kulesi önünde toplanan ve aralarında Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ile Afatlar Derneği üyelerinin de yer aldığı grup, attıkları sloganlarla karara tepki gösterdi.

Sloganlar eşliğinde gerçekleşen basın açıklamasını BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen okudu.

“1915 sözde soykırımın inkârını suç sayan Fransız Senatosunu Fransız Parlamenterlerini ve kukla Sarkozy'yi şiddet ve nefretle kınıyoruz” diyen Sözen, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada, Fransa'nın Cezayir'de, Lüblan'da ve Ruan'da da yaptığı katliamlar kadar büyük katliamlar yapan o ülkelerin halklarını sömüren başka ikinci bir ülke yoktur. Fransa bizim tertemiz geçmişimize dil uzatacağına kendi kirli kanlı geçmişine bakarak Cezayirlilerden Lübnanlılardan özür dilemelidir. Kukla Sarkozy ülkesindeki seçimler uğruna bütün dünyaya adalet dağıtan sevgi barış merhamet ve insanlık götüren biz Osmanlı torunlarının geçmişine dil uzatma hakkına da haddinede sahip değildir. Fransa'nın yaptığı katliamların aynısını sözde medeniyetin beşiği olduğunu iddia eden birçok Avrupalı ülke dünyanın birçok yerinde Müslümanlara hakaretler ederek onların mallarını geleceklerini sömürerek o halklara zülüm etmektedirler. Fransa tarihi gerçekleri saptırarak çarpıtarak bizim temiz geçmişimizi lekeleme niyetindeyse bunu asla başaramayacaktır. Çünkü bu bölgede yaşananlar asla bir soykırım değil iki ülke halklarının savaş sırasında birbirlerini karşılıklı öldürmeleridir. Buda savaşların doğasında vardır. Osmanlı Devleti yıllarca Ermenileri bağrına basmış iş aş vermiş vergilerden askerlikten muaf tutmuş en iyi devlet dairelerine onları yerleştirmiştir. Bütün bu imtiyazlara sahip olan Ermeniler Birinci Dünya Savaşında Rusların kışkırtmasıyla Osmanlı'yı arkadan vurma girişimde bulunmuş bunun neticesinde bu bölgede halkımıza çok büyük zulümler işkenceler yapmışlardır. Büyüklerimizin anlattıkları ve tarihi gerçeklere baktığımızda asıl maruz durumda kalan bizim devletimiz bizim insanlarımızdır. Bu ihanete destek vermeyen Ermeniler ülkemizde huzur ve refah içerisinde yaşamışlar hala birçok ilimizde refah ve huzur içerinde yaşamaya devam etmektedirler.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın