KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Fransa'ya bir tepki de bingöl'den

Bingöl'de bir grup, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabulünü protesto etti.

Fransa`ya bir tepki de bingöl`den
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 18:10
0
1740
0
AA aa

Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı onaylayan Fransa parlamentosuna tepki gösterildi.
Dün saat 12.30'da Dörtyol Saat kulesi önünde toplanan ve aralarında Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ile Afatlar Derneği üyelerinin de yer aldığı grup, attıkları sloganlarla karara tepki gösterdi.

Sloganlar eşliğinde gerçekleşen basın açıklamasını BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen okudu.

“1915 sözde soykırımın inkârını suç sayan Fransız Senatosunu Fransız Parlamenterlerini ve kukla Sarkozy'yi şiddet ve nefretle kınıyoruz” diyen Sözen, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada, Fransa'nın Cezayir'de, Lüblan'da ve Ruan'da da yaptığı katliamlar kadar büyük katliamlar yapan o ülkelerin halklarını sömüren başka ikinci bir ülke yoktur. Fransa bizim tertemiz geçmişimize dil uzatacağına kendi kirli kanlı geçmişine bakarak Cezayirlilerden Lübnanlılardan özür dilemelidir. Kukla Sarkozy ülkesindeki seçimler uğruna bütün dünyaya adalet dağıtan sevgi barış merhamet ve insanlık götüren biz Osmanlı torunlarının geçmişine dil uzatma hakkına da haddinede sahip değildir. Fransa'nın yaptığı katliamların aynısını sözde medeniyetin beşiği olduğunu iddia eden birçok Avrupalı ülke dünyanın birçok yerinde Müslümanlara hakaretler ederek onların mallarını geleceklerini sömürerek o halklara zülüm etmektedirler. Fransa tarihi gerçekleri saptırarak çarpıtarak bizim temiz geçmişimizi lekeleme niyetindeyse bunu asla başaramayacaktır. Çünkü bu bölgede yaşananlar asla bir soykırım değil iki ülke halklarının savaş sırasında birbirlerini karşılıklı öldürmeleridir. Buda savaşların doğasında vardır. Osmanlı Devleti yıllarca Ermenileri bağrına basmış iş aş vermiş vergilerden askerlikten muaf tutmuş en iyi devlet dairelerine onları yerleştirmiştir. Bütün bu imtiyazlara sahip olan Ermeniler Birinci Dünya Savaşında Rusların kışkırtmasıyla Osmanlı'yı arkadan vurma girişimde bulunmuş bunun neticesinde bu bölgede halkımıza çok büyük zulümler işkenceler yapmışlardır. Büyüklerimizin anlattıkları ve tarihi gerçeklere baktığımızda asıl maruz durumda kalan bizim devletimiz bizim insanlarımızdır. Bu ihanete destek vermeyen Ermeniler ülkemizde huzur ve refah içerisinde yaşamışlar hala birçok ilimizde refah ve huzur içerinde yaşamaya devam etmektedirler.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın