KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Fransa'ya bir tepki de bingöl'den

Bingöl'de bir grup, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabulünü protesto etti.

Fransa`ya bir tepki de bingöl`den
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 18:10
0
1974
0
AA aa

Ermeni soykırımını inkar edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasına yönelik yasayı onaylayan Fransa parlamentosuna tepki gösterildi.
Dün saat 12.30'da Dörtyol Saat kulesi önünde toplanan ve aralarında Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği ile Afatlar Derneği üyelerinin de yer aldığı grup, attıkları sloganlarla karara tepki gösterdi.

Sloganlar eşliğinde gerçekleşen basın açıklamasını BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen okudu.

“1915 sözde soykırımın inkârını suç sayan Fransız Senatosunu Fransız Parlamenterlerini ve kukla Sarkozy'yi şiddet ve nefretle kınıyoruz” diyen Sözen, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada, Fransa'nın Cezayir'de, Lüblan'da ve Ruan'da da yaptığı katliamlar kadar büyük katliamlar yapan o ülkelerin halklarını sömüren başka ikinci bir ülke yoktur. Fransa bizim tertemiz geçmişimize dil uzatacağına kendi kirli kanlı geçmişine bakarak Cezayirlilerden Lübnanlılardan özür dilemelidir. Kukla Sarkozy ülkesindeki seçimler uğruna bütün dünyaya adalet dağıtan sevgi barış merhamet ve insanlık götüren biz Osmanlı torunlarının geçmişine dil uzatma hakkına da haddinede sahip değildir. Fransa'nın yaptığı katliamların aynısını sözde medeniyetin beşiği olduğunu iddia eden birçok Avrupalı ülke dünyanın birçok yerinde Müslümanlara hakaretler ederek onların mallarını geleceklerini sömürerek o halklara zülüm etmektedirler. Fransa tarihi gerçekleri saptırarak çarpıtarak bizim temiz geçmişimizi lekeleme niyetindeyse bunu asla başaramayacaktır. Çünkü bu bölgede yaşananlar asla bir soykırım değil iki ülke halklarının savaş sırasında birbirlerini karşılıklı öldürmeleridir. Buda savaşların doğasında vardır. Osmanlı Devleti yıllarca Ermenileri bağrına basmış iş aş vermiş vergilerden askerlikten muaf tutmuş en iyi devlet dairelerine onları yerleştirmiştir. Bütün bu imtiyazlara sahip olan Ermeniler Birinci Dünya Savaşında Rusların kışkırtmasıyla Osmanlı'yı arkadan vurma girişimde bulunmuş bunun neticesinde bu bölgede halkımıza çok büyük zulümler işkenceler yapmışlardır. Büyüklerimizin anlattıkları ve tarihi gerçeklere baktığımızda asıl maruz durumda kalan bizim devletimiz bizim insanlarımızdır. Bu ihanete destek vermeyen Ermeniler ülkemizde huzur ve refah içerisinde yaşamışlar hala birçok ilimizde refah ve huzur içerinde yaşamaya devam etmektedirler.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın