KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Futbolda engel tanımadılar!

Genç, amaçlarının, çocukları binanın dışına çıkarak sosyalleştirmek, özgüvenlerini artırmak olduğunu söyledi.

Futbolda engel tanımadılar!
12 NİSAN 2007 PERŞEMBE 10:05
0
1257
0
AA aa
Engelleri nedeniyle eğitim alanında olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da çeşitli yoksunluklarla karşı karşıya kalan çocuklar, dün çizilen tabloyla bu durumu aştıklarını ortaya koydular.
Eğitim verdikleri engelli öğrencileri sosyal ve sportif alanda da yetiştirmeye çalışan Özel Bingöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, halı saha maçı düzenledi.
AY-CA Halı Saha Tesisleri'nde yapılan maçta 24 erkek öğrenci sahaya çıktı. 12 kişilik iki ayrı takım oluşturan öğrenciler, hakemin başlangıç düdüğüyle birlikte topu rakip kaleye gönderme uğraşı verdiler. Toplu filelere gönderen öğrenciler, yaptıkları sevinç gösterileri ile hem içlerindeki hasreti giderdiler, hem de izleyicilerden büyük alkış topladılar.
Okul idarecilerinin, öğretmenlerinin ve ailelerin izlediği maç, saha içerisindeki heyecanlı ve mutluluk verici tablo ile son ana kadar devam etti.
Düzenledikleri maçın keyif vereci geçtiğini belirten Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı İdris Genç, amaçlarının, çocukları bina dışına çıkarak sosyalleştirmek ve özgüvenlerini artırmak olduğunu belirtti.
Çocukları sevindiren bu tür aktivitelerin, arkadaşlık ilişkileri, işbirliği, yardımlaşma duyguları ve en önemlisi öz özgüvenlerinin arttırılmasında önemli yeri bulunduğunu kaydeden Genç; “Merkezimizde eğitim gören orta, hafif ve öğrenme güçlüğü çeken engelli çocuklarımız için bu tip aktivitelere ağırlık vereceğiz" dedi.
Maç sonrası yapılan ikramlardan alan öğrenciler, idare tarafından tekrar araçlarla eğitim merkezine ve evlerine bırakıldılar.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın