KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Gûalê Kêyna'da müsilaj temizliği

Çevre gönüllüleri, Balpınar (Metan) köyünde bulunan Gûalê Kêyna diye bilinen Kız Gölü'nde müsilaj ve çevre temizliği yaptı.

Gûalê Kêyna`da müsilaj temizliği
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:05
13
2815
4
AA aa

Özel eğitim gören Yusuf Argunağa'nın çağrısı üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, Metan köyüne giderek müsilajla kaplanan Gûalê Kêyna'da temizlik yaptı. Göl etrafında da kapsamlı temizlik yapan gönüllüler, temiz doğa için duyarlılık çağrısı yaptı.

Sosyal medyada yaptığı çağrıya destek verip etkinliğe katılan aktivistlere teşekkür eden özel çocuk Yusuf, doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirterek, “Lütfen doğaya saygılı olalım ve bu güzelliği koruyalım. Özellikle piknik sonrası çöplerimizi doğada bırakmayalım” dedi.

Bingöl Çevre Derneği Başkanı Cuma Karaarslan, Gûalê Kêyna'nın duyarsız ziyaretçiler tarafından kirletildiğine dikkat çekerek, “Aylar önce gölü ziyaret ettiğimizde kötü bir manzara ile karşılaştık. Bilinçsiz insanların göle balık atması ve bilinçli (!) insanların da göl ve çevresini kirletmesiyle hoş olmayan görüntüler gördük. Bunu sosyal medyada paylaşınca Yusuf kardeşimiz de temizlik çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine çevre gönüllüleri olarak bir araya geldik ve gölü müsilajdan arındırarak çevre temizliği yaptık” dedi. Karaarslan, doğaya saygı duyulması yaparak piknikçilerin çöplerini çevreye atmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Metan (Balpınar) Muhtarı Ahmet Bucuka, ziyaretçilerin çöplerini gelişi güzel atmasından şikayetçi olduklarını ifade ederek' “Köyümüz çok güzel bir doğaya sahip. Halkımızın huzur bulacağı ve güzel kareler yakalayabileceği bir güzelliğe sahip. Maalesef kimi duyarsız ziyaretçiler doğamıza zarar veriyor. Ziyaretçilerden ricamız çevreyi temiz tutmaları ve çöplerini yanlarında götürmeleri” dedi. Muhtar Bucuka, ziyaretçilerden temiz bir doğa için hassasiyet beklediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan Genç için Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut ve aktivist Fahrettin Baydaş temiz bir doğa için duyarlılık çağrısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95249)
05 Eylül 2022 Pazartesi 21:50
TEMA'nın olduğu yerde reklam vardır. Yıllardır bu hep böyle geldi, gidiyor ve gidecektir. Bu davranışlar kandırmacadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95247)
05 Eylül 2022 Pazartesi 20:54
umarım örnek olur, tüm dere ve göllerimizde aynı çalışmayı yaparız, maalesef 3-5 kişi ile olmuyor toplum olarak bilinçlenmeliyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95244)
05 Eylül 2022 Pazartesi 17:02
Riyakârlık ve reklam kokan çok kötü hareketler bunlar!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95237)
05 Eylül 2022 Pazartesi 11:07
Bingöl'de örneğini pek göremediğimiz bu çalışmalar için bu yiğit insanlara teşekkür ediyorum.
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın