KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mart 2026 Salı
°C

Gûalê Kêyna'da müsilaj temizliği

Çevre gönüllüleri, Balpınar (Metan) köyünde bulunan Gûalê Kêyna diye bilinen Kız Gölü'nde müsilaj ve çevre temizliği yaptı.

Gûalê Kêyna`da müsilaj temizliği
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:05
13
3165
4
AA aa

Özel eğitim gören Yusuf Argunağa'nın çağrısı üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, Metan köyüne giderek müsilajla kaplanan Gûalê Kêyna'da temizlik yaptı. Göl etrafında da kapsamlı temizlik yapan gönüllüler, temiz doğa için duyarlılık çağrısı yaptı.

Sosyal medyada yaptığı çağrıya destek verip etkinliğe katılan aktivistlere teşekkür eden özel çocuk Yusuf, doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirterek, “Lütfen doğaya saygılı olalım ve bu güzelliği koruyalım. Özellikle piknik sonrası çöplerimizi doğada bırakmayalım” dedi.

Bingöl Çevre Derneği Başkanı Cuma Karaarslan, Gûalê Kêyna'nın duyarsız ziyaretçiler tarafından kirletildiğine dikkat çekerek, “Aylar önce gölü ziyaret ettiğimizde kötü bir manzara ile karşılaştık. Bilinçsiz insanların göle balık atması ve bilinçli (!) insanların da göl ve çevresini kirletmesiyle hoş olmayan görüntüler gördük. Bunu sosyal medyada paylaşınca Yusuf kardeşimiz de temizlik çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine çevre gönüllüleri olarak bir araya geldik ve gölü müsilajdan arındırarak çevre temizliği yaptık” dedi. Karaarslan, doğaya saygı duyulması yaparak piknikçilerin çöplerini çevreye atmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Metan (Balpınar) Muhtarı Ahmet Bucuka, ziyaretçilerin çöplerini gelişi güzel atmasından şikayetçi olduklarını ifade ederek' “Köyümüz çok güzel bir doğaya sahip. Halkımızın huzur bulacağı ve güzel kareler yakalayabileceği bir güzelliğe sahip. Maalesef kimi duyarsız ziyaretçiler doğamıza zarar veriyor. Ziyaretçilerden ricamız çevreyi temiz tutmaları ve çöplerini yanlarında götürmeleri” dedi. Muhtar Bucuka, ziyaretçilerden temiz bir doğa için hassasiyet beklediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan Genç için Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut ve aktivist Fahrettin Baydaş temiz bir doğa için duyarlılık çağrısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95249)
05 Eylül 2022 Pazartesi 21:50
TEMA'nın olduğu yerde reklam vardır. Yıllardır bu hep böyle geldi, gidiyor ve gidecektir. Bu davranışlar kandırmacadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95247)
05 Eylül 2022 Pazartesi 20:54
umarım örnek olur, tüm dere ve göllerimizde aynı çalışmayı yaparız, maalesef 3-5 kişi ile olmuyor toplum olarak bilinçlenmeliyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95244)
05 Eylül 2022 Pazartesi 17:02
Riyakârlık ve reklam kokan çok kötü hareketler bunlar!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95237)
05 Eylül 2022 Pazartesi 11:07
Bingöl'de örneğini pek göremediğimiz bu çalışmalar için bu yiğit insanlara teşekkür ediyorum.
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
24.03.2026
03:04
Bingöl`de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Bingöl'de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
24.03.2026
03:03
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan 12 Bingölspor, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak. Lider ekip, hem 3 puanı almayı hem de şampiyonluk yolunda avantajını korumayı hedefliyor.
24.03.2026
03:02
Bingöl`de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan ata çarpan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazada at telef oldu.
24.03.2026
03:01
‘Dur` İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
'Dur' İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
Elâzığ-Bingöl karayolunda polis uygulama noktasından kaçan alkollü ve ehliyetsiz tır sürücüsüne 450 bin lira ceza kesildi. Sürücü, kısa sürede yakalanarak cezai işlem uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın