KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Gûalê Kêyna'da müsilaj temizliği

Çevre gönüllüleri, Balpınar (Metan) köyünde bulunan Gûalê Kêyna diye bilinen Kız Gölü'nde müsilaj ve çevre temizliği yaptı.

Gûalê Kêyna`da müsilaj temizliği
04 EYLÜL 2022 PAZAR 18:05
13
3074
4
AA aa

Özel eğitim gören Yusuf Argunağa'nın çağrısı üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, Metan köyüne giderek müsilajla kaplanan Gûalê Kêyna'da temizlik yaptı. Göl etrafında da kapsamlı temizlik yapan gönüllüler, temiz doğa için duyarlılık çağrısı yaptı.

Sosyal medyada yaptığı çağrıya destek verip etkinliğe katılan aktivistlere teşekkür eden özel çocuk Yusuf, doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirterek, “Lütfen doğaya saygılı olalım ve bu güzelliği koruyalım. Özellikle piknik sonrası çöplerimizi doğada bırakmayalım” dedi.

Bingöl Çevre Derneği Başkanı Cuma Karaarslan, Gûalê Kêyna'nın duyarsız ziyaretçiler tarafından kirletildiğine dikkat çekerek, “Aylar önce gölü ziyaret ettiğimizde kötü bir manzara ile karşılaştık. Bilinçsiz insanların göle balık atması ve bilinçli (!) insanların da göl ve çevresini kirletmesiyle hoş olmayan görüntüler gördük. Bunu sosyal medyada paylaşınca Yusuf kardeşimiz de temizlik çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine çevre gönüllüleri olarak bir araya geldik ve gölü müsilajdan arındırarak çevre temizliği yaptık” dedi. Karaarslan, doğaya saygı duyulması yaparak piknikçilerin çöplerini çevreye atmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Metan (Balpınar) Muhtarı Ahmet Bucuka, ziyaretçilerin çöplerini gelişi güzel atmasından şikayetçi olduklarını ifade ederek' “Köyümüz çok güzel bir doğaya sahip. Halkımızın huzur bulacağı ve güzel kareler yakalayabileceği bir güzelliğe sahip. Maalesef kimi duyarsız ziyaretçiler doğamıza zarar veriyor. Ziyaretçilerden ricamız çevreyi temiz tutmaları ve çöplerini yanlarında götürmeleri” dedi. Muhtar Bucuka, ziyaretçilerden temiz bir doğa için hassasiyet beklediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan Genç için Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut ve aktivist Fahrettin Baydaş temiz bir doğa için duyarlılık çağrısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95249)
05 Eylül 2022 Pazartesi 21:50
TEMA'nın olduğu yerde reklam vardır. Yıllardır bu hep böyle geldi, gidiyor ve gidecektir. Bu davranışlar kandırmacadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95247)
05 Eylül 2022 Pazartesi 20:54
umarım örnek olur, tüm dere ve göllerimizde aynı çalışmayı yaparız, maalesef 3-5 kişi ile olmuyor toplum olarak bilinçlenmeliyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95244)
05 Eylül 2022 Pazartesi 17:02
Riyakârlık ve reklam kokan çok kötü hareketler bunlar!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95237)
05 Eylül 2022 Pazartesi 11:07
Bingöl'de örneğini pek göremediğimiz bu çalışmalar için bu yiğit insanlara teşekkür ediyorum.
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
23.02.2026
03:19
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen atamayla Özcan Gezer, Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten getirildi. Özcan Gezer'in önümüzdeki süreçte ilçe teşkilatıyla birlikte yerel programlara, saha ziyaretlerine ve sosyal faaliyetlere ağırlık vereceği bildirildi.
23.02.2026
02:54
Karaarslan`ın
Karaarslan'ın 'Bingöl Masalları' Eseri Kitaplaştırıldı
Merhum Avukat Zihni Karaarslan'ın 1976'da kaleme aldığı lisans tezi, vefatının 4'üncü yılında yeniden basılarak okurla buluştu.
23.02.2026
02:53
Bingöl`de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Bingöl'de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Yıllardır Elazığ'a bağlı faaliyet gösteren Bingöllü veteriner hekimler, kendi odalarını kurarak mesleki temsil gücünü il merkezine taşıdı. İlk Başkan Veteriner Hekim Yasir Gönç oldu.
23.02.2026
02:45
Bingöl`de Esnafa ‘Yeşilay Elçileri` Ziyareti
Bingöl'de Esnafa 'Yeşilay Elçileri' Ziyareti
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.
23.02.2026
02:44
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Son 5 günde düzenlenen operasyonlarda 181 kişi tutuklandı, yaklaşık 210 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Operasyon listesinde Bingöl de yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın