KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Galaxy S9 resmen tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S9'u resmen gün yüzüne çıkardı. Kamera, ekran ve işlemcisi geliştirilen yeni S9, Samsung'un bu 2018 yılı için Apple'a karşı en büyük kozu olacak.

Galaxy S9 resmen tanıtıldı
26 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 08:21
0
2924
0
AA aa

Aylardır beklenen an sonunda geldi çattı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği özel etkinlikte yeni amiral gemisi Galaxy S9 ve S9+'ı resmen tanıttı.

Telefonun birçok detayı esasen uzun zamandır biliniyordu. Samsung'a yakın kaynaklar, telefonun teknik özelliklerinden tasarımına kadar detayları paylaşmıştı. Samsung'un 'Unpacked' ismini verdiği resmi tanıtım etkinliğiyle birlikte akılda kalan soru işaretleri de giderilmiş oldu.

 

Samsung'un yeni Galaxy S9 ve S9+'da, geçtiğimiz yıl benimsediği çerçevesiz ekran tasarımını geliştirdiği dikkat çekiyor. Zira telefonda 5.8-inç ekran kullanılıyor ve Galaxy S9'un ekran/çerçeve oranı yüzde 83.6.

Telefonun arka yüzünde ise parmak izi sensörü kameranın yanından altına çekilmiş. Bu sayede insanların sensöre erişmesi çok daha kolay olacak gibi görünüyor.

 

 

 

Ekranı Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunan S9, 1440x2960 piksel çözünürlüğe sahip. Telefonun ana ekran tuşu kısmında ise selefinde olduğun gibi 3D Touch teknolojisi bulunuyor.

Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip telefon, gücünü Samsung'un ürettiği Exynos 9810 yonga setinden alıyor. 8 çekirdekli bu işlemcinin performans çipleri 2.8 GHz gücünde.

 

 

Galaxy S9'un en büyük yeniliğinin kamerasında olduğu görülüyor. Zira telefonda 12-megapiksel çözünürlüğünde ve diyafram aralığı f/1.5 ile f/2.4 değişen bir kamera yer alıyor. Dual Pixel teknolojisinin kullanıldığı kamera, 4K çözünürlükte 60 fps video kaydı yapabiliyor. Ayrıca 960 fps ağır çekim desteği de sunuluyor.

 

  • Kameranın ayrıca artırılmış gerçeklik desteği bulunuyor. AR Emoji adı verilen özellik sayesinde, kıyafet ve saç gibi detayların özelleştirilmesini sağlıyor. Üstelik iPhone X'dakinden farklı olarak sadece SMS ile değil, WhatsApp gibi popüler uygulamalarda da kullanılabilecek.

4GB RAM belleğe sahip olan Galaxy S9'un, 64/128 /256 GB depolama seçenekleri bulunuyor ve microSD kart desteği ile bu rakam artırılabiliyor.

Telefonda selefiyle benzer şekilde 3000 mAh batarya bulunuyor. Bu batarya hızlı ve kablosuz şarj desteğine de sahip.

 

 

 

4.599, 5.199, 5.399 ve 5.699 TL fiyat seçeneklerine sahip Galaxy S9'un detaylı özellikleri şu şekilde:

  • İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo
  • Boyutlar: 147.6 x 68.7 x 8.4 mm / 163 gram
  • Ekran: 5.8-inç 1440 x 2960 Super AMOLED ekran / %83.6 ekran-gövde oranı
  • İşlemci: Exynos 9810 (Quad-core 2.8 GHz + quad-core 1.7 GHz)
  • Grafik işlemci: Mali-G72 MP18
  • RAM: 4GB
  • Depolama alanı: 64/128/256 GB - Arttırılabilir hafıza (256 GB)
  • Arka Kamera: 12-megapiksel f/1.5 OIS, Çift-ton LED flaş, 4K video kayıt
  • Ön Kamera: 8-megapiksel f/1.6
  • Batarya: 3.000 mAh
  • Diğer Özellikler: USB Type-C bağlantı, Hızlı şarj, Parmak izi okuyucu, İris tarayıcısı, IP68 suya ve toza dayanıklı
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın