KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Galaxy S9 resmen tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S9'u resmen gün yüzüne çıkardı. Kamera, ekran ve işlemcisi geliştirilen yeni S9, Samsung'un bu 2018 yılı için Apple'a karşı en büyük kozu olacak.

Galaxy S9 resmen tanıtıldı
26 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 08:21
0
3028
0
AA aa

Aylardır beklenen an sonunda geldi çattı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği özel etkinlikte yeni amiral gemisi Galaxy S9 ve S9+'ı resmen tanıttı.

Telefonun birçok detayı esasen uzun zamandır biliniyordu. Samsung'a yakın kaynaklar, telefonun teknik özelliklerinden tasarımına kadar detayları paylaşmıştı. Samsung'un 'Unpacked' ismini verdiği resmi tanıtım etkinliğiyle birlikte akılda kalan soru işaretleri de giderilmiş oldu.

 

Samsung'un yeni Galaxy S9 ve S9+'da, geçtiğimiz yıl benimsediği çerçevesiz ekran tasarımını geliştirdiği dikkat çekiyor. Zira telefonda 5.8-inç ekran kullanılıyor ve Galaxy S9'un ekran/çerçeve oranı yüzde 83.6.

Telefonun arka yüzünde ise parmak izi sensörü kameranın yanından altına çekilmiş. Bu sayede insanların sensöre erişmesi çok daha kolay olacak gibi görünüyor.

 

 

 

Ekranı Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunan S9, 1440x2960 piksel çözünürlüğe sahip. Telefonun ana ekran tuşu kısmında ise selefinde olduğun gibi 3D Touch teknolojisi bulunuyor.

Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip telefon, gücünü Samsung'un ürettiği Exynos 9810 yonga setinden alıyor. 8 çekirdekli bu işlemcinin performans çipleri 2.8 GHz gücünde.

 

 

Galaxy S9'un en büyük yeniliğinin kamerasında olduğu görülüyor. Zira telefonda 12-megapiksel çözünürlüğünde ve diyafram aralığı f/1.5 ile f/2.4 değişen bir kamera yer alıyor. Dual Pixel teknolojisinin kullanıldığı kamera, 4K çözünürlükte 60 fps video kaydı yapabiliyor. Ayrıca 960 fps ağır çekim desteği de sunuluyor.

 

  • Kameranın ayrıca artırılmış gerçeklik desteği bulunuyor. AR Emoji adı verilen özellik sayesinde, kıyafet ve saç gibi detayların özelleştirilmesini sağlıyor. Üstelik iPhone X'dakinden farklı olarak sadece SMS ile değil, WhatsApp gibi popüler uygulamalarda da kullanılabilecek.

4GB RAM belleğe sahip olan Galaxy S9'un, 64/128 /256 GB depolama seçenekleri bulunuyor ve microSD kart desteği ile bu rakam artırılabiliyor.

Telefonda selefiyle benzer şekilde 3000 mAh batarya bulunuyor. Bu batarya hızlı ve kablosuz şarj desteğine de sahip.

 

 

 

4.599, 5.199, 5.399 ve 5.699 TL fiyat seçeneklerine sahip Galaxy S9'un detaylı özellikleri şu şekilde:

  • İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo
  • Boyutlar: 147.6 x 68.7 x 8.4 mm / 163 gram
  • Ekran: 5.8-inç 1440 x 2960 Super AMOLED ekran / %83.6 ekran-gövde oranı
  • İşlemci: Exynos 9810 (Quad-core 2.8 GHz + quad-core 1.7 GHz)
  • Grafik işlemci: Mali-G72 MP18
  • RAM: 4GB
  • Depolama alanı: 64/128/256 GB - Arttırılabilir hafıza (256 GB)
  • Arka Kamera: 12-megapiksel f/1.5 OIS, Çift-ton LED flaş, 4K video kayıt
  • Ön Kamera: 8-megapiksel f/1.6
  • Batarya: 3.000 mAh
  • Diğer Özellikler: USB Type-C bağlantı, Hızlı şarj, Parmak izi okuyucu, İris tarayıcısı, IP68 suya ve toza dayanıklı
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.07.2026
14:19
Bingöl`de Asfalt Mesaisi Başladı
Bingöl'de Asfalt Mesaisi Başladı
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı asfalt sezonunu başlattı. Kent genelinde 20 kilometrelik yol ağı BSK asfaltla yenilenirken, yaklaşık 40 bin ton asfalt serilecek. Yol yenileme çalışmalarının yanı sıra kaldırım, kavşak, istinat duvarı ve dekoratif aydınlatma projeleri de sezon boyunca etaplar halinde hayata geçirilecek.
31.07.2026
13:48
Bingöl`de İki Otomobil Çarpıştı: 1`i Ağır 8 Yaralı
Bingöl'de İki Otomobil Çarpıştı: 1'i Ağır 8 Yaralı
Genç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın