KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Gap'a 20 yılda 32 milyar 387 milyon tl'lik kaynak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, BDP Batman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın soru önergesine verdiği yanıt, 1990-2010 yılları arasında kamu yatırımları içinde GAP'a 32 milyar 387 milyon 16 bin TL'lik kaynak aktarıldığını ortaya koydu. Bakan Yılmaz, yine aynı dönemde Türkiye genelinde kamu yatırımları için ayrılan miktarın ise 410 milyar 529 milyon 480 bin TL olduğunu kaydetti.

Gap`a 20 yılda 32 milyar 387 milyon tl`lik kaynak
12 AĞUSTOS 2010 PERŞEMBE 08:48
0
1893
0
AA aa
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BDP Batman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın GAP'la ilgili soru önergesini Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun bilgi notuyla yanıtladı.
 
1990-2007 döneminde GAP illeri için kamu yatırım programı kapsamında yılda ortalama yüzde 7 düzeyinde pay ayrıldığını belirten Bakan Yılmaz bu oranın 2008 yılından itibaren GAP Eylem Planı'nın uygulamaya konulması ve ek kaynaklarla birlikte yüzde 14'lere ulaştığını bildirdi.


Bakan Yılmaz, 1990 yılından itibaren GAP yatırımları ve kamu yatırımları içindeki payı konusundaki rakamları da verdi. Buna göre Türkiye geneli kamu yatırımları 410 milyar 529 milyon 480 bin TL olurken, GAP'a ayrılan kaynak miktarı da yine 1990-2010 yılları arasında 32 milyar 387 milyon 16 bin TL'yi buldu.


GAP Eylem Planı ile 1,06 milyon hektar alanın sulamaya hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, Eylem Planı hedefine göre sulamada gerçekleşme oranının 2009 yılı sonu itibariyle yüzde 28 olduğunu kaydetti. Enerji sektöründe ise 2010 yılı itibariyle GAP bölgesinde yer alan enerji projelerinin yüzde 75'inin işletmeye alındığını söyleyen Bakan Yılmaz,
 
2010 yılında GAP Bölgesi illeri için ayrılan kaynak miktarı, proje tutarı konusunda da bilgi verdi. Buna göre ise 2010 yılında GAP Bölgesi illeri için proje tutarı 39 milyar 186 milyon 738 bin TL olurken ayrılan ödenek miktarı 3 milyar 960 milyon 763 bin TL oldu. Bakan Yılmaz, 2008 yılında tahsis edilen 1,2 milyar TL'ye ek olarak GAP Eylem Planı için İşsizlik Sigortası ve Özelleştirme Fonu Gelir Fazlası kaynaklarından yıl içinde 1 milyar TL'nin tahsis edildiğini ve ödenek tutarının 2,2 milyar TL'ye ulaştığını da bildirdi. Yılmaz, 2009 yılında ise ek kaynaklarla birlikte GAP'a ayrılan kaynak miktarının 3,1 milyar TL'yi bulduğunu ifade etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın