KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Gazetecinin gözaltına alınmasına tepki

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Bingöl Muhabiri Nihat Kanat'ın haber takibi esnasında gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Gazetecinin gözaltına alınmasına tepki
01 KASIM 2018 PERŞEMBE 18:26
5
3205
3
AA aa

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, Bingöl merkeze bağlı Çeltiksuyu köyü mevkiinde bazı hayvan yetiştiricilerinin ‘mağduriyet' yaşadığı iddiasını haberleştirmek için gittiği bölgede jandarma tarafından gözaltına alındığını, görevini yapan gazetecinin alıkonulmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Gazetecinin kamu görevi şiarıyla mağduriyet yaşadığını ileri süren her vatandaşın sesini duyurmakla mükellef olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İlke Haber Ajansı Bingöl Muhabiri ve aynı zamanda cemiyetimizin de yönetim kurulu üyesi olan Nihat Kanat'ın Çeltiksuyu Köyü mevkiinde bazı hayvan sahiplerinin mağduriyet yaşadığı iddiasıyla gittiği bölgede gözaltına alınmıştır. Sütaş tesislerinin yakınında barınakları olan bu kişiler mağdur olduklarını öne sürerek Kanat'ı aramış ve haber yapılmasını talep etmiştir. Kanat'ta bunun üzerine bölgeye giderek tesis ve duvar için kazı yapılan bölgenin görüntüsünü çekmeye çalışırken jandarma tarafından çekim yapması engellenerek gözaltına alınmıştır. Kanat'ın ‘Jandarmanın kendilerini çektiği' iddiasıyla fotoğraf makinesi ve kamerasına el konulmuştur. Burada jandarma tarafından ekip arabasına alınan Kanat, karakola götürülerek işlem yapılmış ve ardından serbest bırakılmıştır. Jandarmanın görevini yerine getirme konusunda hiçbir engelleyici tavrı olmadığı halde gözaltına aldığı meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtir, gazetecilerin haber takibi yaparken bu tarz engellemelerle karşılaşmalarının son bulmasını ümit ediyoruz” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32413)
02 Kasım 2018 Cuma 22:24
Bugünün türkiyesinde isine gelmeyen herkesi ya iceri aliyorlar yada islerine son veriyorlar
Sonrada adeleten hukuktan söz ediyorlar
Sadece gülüyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32394)
02 Kasım 2018 Cuma 07:00
Sütaş kendini dokunulmaz sanıyor. Niyeti tüm bölgede ki arsalara konmak. Köylüyü mağdur ederek nereye kadar gidecekler. Bu mağduriyetlere ne kadar sessiz kalınacak. Siyasiler bu işe dur demeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32393)
02 Kasım 2018 Cuma 02:06
ula ne oli böyle gözaltimi oli
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın