KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Gazi polisten başbakan'a mektup

Bingöl'de polise yönelik saldırıda ağır yaralanan ve 10 ameliyat geçiren gazi polis memuru Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak 26 yıl hapse mahkûm olan sanıkla ilgili medyada yer alan haberlerin çürütülmesi için yardım istedi.

Gazi polisten başbakan`a mektup
25 ŞUBAT 2013 PAZARTESİ 03:45
0
4308
0
AA aa

Mektubuna 'Sayın Başbakanım' diyerek başlayan gazi polis memuru Hasan Hüseyin Korkut, saldırının sanığı Gülsüm Koç'un 26,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Mektubunda sanığı teşhis eden görgü tanığının bir değil iki olduğunu, TEM'de kaydının bulunduğunu belirten Korkut: “Bu teröristin TEM kayıtlarında kaydının bulunması ve telefonunun Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi kararına istinaden dinlenmesi ve suçunun sabit olduğunun bu kararın verilmesinde en büyük etken olduğunu belirtmek isterim" dedi.

'Neden hala açıklama yapmayıp sessiz kalmaktayız?' diyen Korkut, mektubuna şöyle devam etti:

"Bir yıl hastane hayatım ve döktüğüm kanların hesabını soran mahkeme kararını bu kadar eleştiriyorlar. Rahatsızlığımın sebebi bu. Suçsuz yere sadece görevi oradaki insanlara can ve mal güvenliğini korumak olan biz polislere yapılan bu saldırı sonucunda verilin karar üzerine yapılan çirkin medya saldırılarına karşı vereceğiniz talimat üzerine, karşı açıklamalarla haklılığımız ve mağduriyetimizin anlatılmasıdır. Halen mahkemesi devam eden diğer sanıklarında bu cezayı almasını temenni ediyorum. Medyanın uydurma haberlerinin çürütülmesi dileğimdir."

15 Mayıs 2011 günü saat 21.30 sıralarında Bingöl merkez Uydukent semti Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde görev yaparken bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürüldüklerini anlatan gazi polis memuru Korkut: “Ekip aracımızın taranması sonucu her iki ayağıma 4 adet Kaleşnikof zırh delici mermi isabet etti. Sağ ayağım ayak bileğinden 3 cm yukarısından, sol ayağım ise ayak bileğim 5 cm üzerinden koptu. Bir merminin de sol diz kapağıma saplanması sonucu ağır yaralandım. Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalem sonrasında Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldım. Burada 4,5 ay süren tedavim ve yapılan tıbbi operasyonlar sonucunda uçakla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldım, 4,5 ay da burada yattım. Daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nde 20 gün süreyle tedavi altına alındım. SGK'nın 2012 Mayıs ayında çıkan komisyon kararı ile 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 5. derece gazi ve idari polis olarak sakatlığım tescillendi. Yaklaşık 10'a yakın ameliyat oldum. Sakatlıklarım ise, sağ ayağım 5 cm kısa, sol ayağım diz kapağımın yarısı yok. Her iki ayağımda ise 8 adet sinirim koptu. Sol ayak parmaklarımın 5 tanesi de çalışamaz duruma geldi. Her iki ayağımda 3 adet platin, 30 adet vida ile tedavisi yapıldı. Her iki ayağımın ayak bileği ile bağlantılı olarak iki damarı çalışır durumda kaldı. Yine her iki ayağımın belirli bölgelerinde his ve duyu kayıpları meydana geldi. Ömür boyu topal halde hayatımı idame etmek zorunda kaldım. Ömür boyu da koşamayacağım." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın