KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Gazik gazik olalı böyle zulüm görmedi

Bingöl-Elazığ yolunun 11 yıldır bitmediğine dikkat çeken BİNÇEVDER Başkanı ve Bingöl Tema Temsilcisi Cuma Karaarslan, uzayan yol yapım sürecini : “Gazik Gazik olalı böyle zulüm görmedi” sözleriyle değerlendirdi.

Gazik gazik olalı böyle zulüm görmedi
24 TEMMUZ 2013 ÇARŞAMBA 00:57
0
2338
1
AA aa

BİNÇEVDER Başkanı ve Bingöl Tema Temsilcisi Karaarslan, yapımı devam eden Elazığ Bingöl karayolunun bitirilmemesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Karaarslan, 2000 yılında başlanan ve 2004-2005 yılında geçici kabulü yapılarak 4 şerit olarak hizmete başlayan yol, hizmet yılını tamamlamadan tekrar sökülerek yeniden yapılması ile tarihin en uzun yol inşa unvanına sahip olduğunu söyledi.

“KATLİAM VE İŞGÜZARLIĞA DUR DİYEN YOK”

Yolda katliam yapıldığını ileri süren Karaarslan: “Yamacı tutan kayaların sökülerek gereksiz dolgularda kullanıldığı bu alanda katliam yaşanıyor. Karayolları Bölge müdürlüğünün projelere modern çağdaş insani ve çevreci yaklaşımını bekliyoruz. Sayın Müdürüm Diyarbakır tünel itirafınız bir erdemdir ama korkarım yıllar sonra Bingöl Elazığ yolu için yapılan tahribat ve yanlış projeler içinde binlerce özür dilenecek. Unutmayalım ki özür kaybedilen değerleri geri getirmeyecektir” dedi.

“BİR VİYADÜK İLE BAĞLANILSAYDI TAHRİBAT VE VİRAJ PROBLEMLERİ KENDİLİĞİNDEN YOK OLURDU”

Karaarslan: “Kısa ve derin olan bu alanda virajı azaltmak için yapılan dolgu maliyeti ile köprü yada viyadük yapılması alternatif çalışması yapılmalıydı. Hem bu alanda hem de Yado Paşa Parkı yanından Bilaloğlu'na bir viyadük ile bağlanılsaydı tahribat ve viraj problemleri kendiliğinden yok olurdu” ifadelerini kullandı.

“GEREKSİZ VE DÜŞMANCA YAPILAN TAHRİBAT”

‘Toprak kaybı, orman kaybı, su kaybı, gelecek kaybı, adeta yapboz tahtasına dönen bu yolda biri insani vazifesini yerine getirse hem milli servet yok olmaz hem de daha korumalı projeler gerçekleşir' diyen Karaarslan: “Gereksiz ve düşmanca yapılan tahribat. Sanki bir düşman toprağını talan edercesine tahribat ve sessiz kalan bir otorite var. Yamaç alanlara dökülen molozlar orman emvalini yok etmiş 10'larca hektar alan kurumuştur. Yapılan duvarların dili olsa ne bu zulüm diye haykırırdı. Koruma duvarını aşan kayalar doğaya, insana, cana zarar veriyor. Yamaçlarda doğal kayaları söküp hesapsız duvarlar yapılarak heba edilen değerler için birilerinin bu yola baş koyması lazım. Uzun lafa gerek yok. Bu yolda 10'larca yıldır yaşanan tahribat ve milli serveti yok eden anlayışları kınıyoruz. Bingöllüler doğasına ve yoluna birlikte severek sahip çıkacaktır. Toprak yoksa ekmek yok” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Darahini (@Misafir_14624)
24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:21
Sayın Karaaslan olanları özetlemiş.Fazla bir şey söylemeye gerek yok.Yalnız Bingöl'e yüzlerce km.duble yol yaptık diyenlere hatırlatılır.Solhan yolu 50 km,başka yer varmı fazla bir şey demeye gerek yok.Genç yolu hak getire.Kazma kürekle yapılsaydı kanaatimce bu güne kadar bitmişti.5-10 yıl sonta Gazik için tunel konuşulursa şaşmayın.Birileri şu Kiğı yolunu da görse.Yeşilova köyündeki işkence.Hasbağlar bir facia.Ya o yol köyün dışından götürülsün,yada bir ilçe yolunda iki aracın geçemediği köy içini adam gibi yapsınlar.Kiğı Bingöl 20 tl.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın